Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Kdy se vrátí HBO hity Rod draka, Euforie a The Last of Us?

Kdy se vrátí HBO hity Rod draka, Euforie a The Last of Us?

04.11.2023 Autor Jokolo

S koncem stávky scenáristů HBO nelení a okamžitě o sobě dává vědět svými největšími hity. Na nedávné konferenci v New Yorku se hlavouni této společnosti chopili otěží a dali světu vědět, že stávka na jejich megalomanských plánech nic nezměnila, a představili tak rozvrh nadcházejících seriálových událostí, na něž fanoušci netrpělivě čekají. Nutno podotknout, že si představitelé HBO potřebují trochu napravit reputaci, neb dle magazínu Rolling Stones někteří z nich v roce 2020 zakládali falešné twitterové účty za účelem poškozování kritiků, kterým se nelíbily seriály z jejich produkce. Je tedy potřeba sázky na jistotu a HBO se tak pochopitelně opírá zejména o ty seriály, jež jim přináší nejvíce diváků, a tedy i předplatitelů.

 

Svět Západozemí je zavedenou značkou. Dalším potvrzeným spinoffem z tohoto světa tak bude A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight, tedy prequel Hry o trůny soustředící se na příběhy sera Duncana Vysokého a jeho pážete Egga, budoucího krále Aegona V. Produkce tohoto spinoffu by měla začít na jaře příštího roku, tedy za předpokladu, že tou dobou se dohodnou obě strany jdoucí proti sobě v herecké stávce. Mnohé diváky však více zajímá informace o úspěšném Rodu draka. Ten měl údajně dokončené scénáře dávno před počátkem stávky scenáristů. Většina ansámblu seriálu totiž navíc není členem SAG-AFTRA, tedy v současnosti stále stávkující organizace sdružující převážně americké herce a herečky, a tak nic nebránilo v natáčení další řady. Casey Bloys, jeden z mnoha ředitelů v HBO, tedy mohl k radosti mnohých oznámit, že druhá série Rodu draka, čítající tentokrát pouze osm dílů, nás potěší svou premiérou zkraje léta roku 2024, přičemž někteří novináři již údajně měli možnost zhlédnout trailer na další sérii.

 

Co se týče The Last of Us, první zprávy týkající se produkce již nejsou zdaleka tak optimistické. Stávky totiž natáčení potvrzené druhé řady zasáhly v plné míře a veškeré práce na další řadě tak byly pozastaveny. Jedinou zprávou z úst Bloyse bylo, že druhé série se někdy v budoucnu určitě dočkáme. Vše ostatní je pak pouhou spekulací, neboť dle serveru Variety se s natáčením počítá až na první polovinu příštího roku a pokračování dobrodružství Joela a Ellie s tváří Pedro Pascala (Mandalorian) a Belly Ramsey (Hra o trůny) se tak dočkáme někdy v průběhu roku 2025. 

 

Mnozí měli starost o pokračování milované Euforie. Její tvůrce Sam Levinson totiž letos na Maxu vyrukoval s další vlastní látkou, která si mnohé charakteristické prvky půjčovala právě od hitu, kde exceluje Zendaya (Duna) a další. Mluvíme samozřejmě o Idolu, který se ve velké míře také opíral o závislosti a psychické dopady, které na člověku zanechávají. Po první sérii, jež se setkala s rozporuplnými recenzemi a nedostatečným zájmem diváků, však byl tento seriál zrušen. Pro Euforii to však nic neznamená, neboť třetí série byla odklepnuta již začátkem minulého roku. Společně s The Last of Us nebo prequelovou sérií k filmu To s názvem Welcome to Derry se totiž objevila v prezentaci seriálů, které na Maxu přistanou někdy během roku 2025. Scénáře však prý stále nejsou dokončeny, natáčení ještě nezačalo a těšme se tak spíš na druhou polovinu roku. Počítá se samozřejmě s návratem Zendayi, svou roli si však nezopakuje herečka Barbie Ferreira, která potvrdila svůj odchod ze seriálu, a nevrátí se bohužel ani postava tragicky zesnulého Anguse Clouda. O ději zatím nevíme nic, server ScreenRant však přinesl zprávu, že nás možná čeká časový skok až o pět let do budoucnosti. Tak se nechme překvapit. 

Reklama

Související novinky

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

04.04.2024

Fantastická čtyřka, vlajková loď příštích marveláckých let, opět získává reálnější kontury. Ústřední kvartet je již jasný, v hlavních rolích se objeví Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Ebon Moss-Bachrach… (více)

Třetí řada Euforie má problémy

Třetí řada Euforie má problémy

26.03.2024

Loni v listopadu se na představení příštích projektů ze stáje HBO její představitelé holedbali tím, že třetí série úspěšné Euforie je v odklepnuta, v přípravách a na obrazovky chtivých náctiletých… (více)

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (více)

Duna 2 zdvojnásobuje víkendové tržby jedničky

Duna 2 zdvojnásobuje víkendové tržby jedničky

04.03.2024

První Duna při svém nástupu do kin měla poměrně náročnou pozici. Jednalo se sice o očekávaný blockbuster s nabušenou hereckou sestavou a režijním matadorem za kamerou, do široké distribuce však… (více)

Co si nenechat ujít na festivalu Pragueshorts?

Co si nenechat ujít na festivalu Pragueshorts?

27.02.2024 Reklama

Ve středu 28. 2. vypukne 18. ročník Mezinárodního festivalu krátkých filmů Pragueshorts Film Festival, organizovaného každoročně pod hlavičkou MFF Karlovy Vary. Na ty nejlepší krátké filmy z Česka i… (více)

Druhý Gladiátor byl extrémně drahý

Druhý Gladiátor byl extrémně drahý

26.02.2024

Loňské stávky se nějak podepsaly snad na každém natáčení. A čím větší produkce, tím více studia pravděpodobně krvácela, když se práce na filmu zastavily. Své o tom ví Ridley Scott, který loni na… (více)

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Bude Villeneuve u třetích dílů Duny a Sicaria?

Bude Villeneuve u třetích dílů Duny a Sicaria?

05.02.2024

Začněme tím podstatnějším. Za pár týdnů se všichni budeme nadšeně kochat obřími červy ve druhém díle Duny, který zadaptuje zbytek první knihy od Franka Herberta. Sága z pera slavného spisovatele ale… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

dnes

Pokud jste fanoušky komiksových filmů a těšili jste se toto léto na pořádnou porci akční zábavy, máme pro vás špatnou zprávu. Sólovka spider-manovského záporáka ze stránek Marvel Comics, dlouho… (více)

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

včera

V pátek 26. dubna 2024 se v bratislavské budově Slovenského rozhlasu uskutečnil 13. ročník předávání slovenských národních filmových cen Slnko v sieti, na nichž byly oceněny výrazné počiny a tvůrčí… (více)

Reklama

Reklama