Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024 Autor Goldbeater

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z populární série filmů s Rockym Balboou v podání Sylvestera Stallona. Zprávu médiím potvrdil hercův manažer Matt Luber. Carl Weathers za svou dlouholetou kariéru posbíral na osm desítek filmových a televizních rolí a k tomu má na kontě i několik režijních kreditů převážně v rámci televizní tvorby.

 

Narodil se v roce 1948 v New Orleansu. V mládí se věnoval mnoha sportům, díky čemuž měl nadějně rozjetou fotbalovou kariéru, kterou později vyměnil za tu hereckou. Od poloviny sedmdesátých let se začal objevovat v epizodních rolích ve filmech a v televizi (Kung FuStarsky a Hutch). Průlomem se pro něj stala výše zmíněná role boxera Apolla Creeda v legendárním oscarovém dramatu Rocky z roku 1976. Svou nejslavnější roli si poté v následujících letech zopakoval rovnou ve třech neméně populárních pokračováních s číslovkami II, III a IV.

 

Po boku Harrisona Forda a Roberta Shawa se objevil ve válečném dobrodružném snímku Oddíl 10 z Navarone z roku 1978. Na začátku osmdesátých let si zahrál v dobrodružném thrilleru Na život a na smrtCharlesem Bronsonem a Leem Marvinem v hlavních rolích. Další naprosto ikonickou rolí se pro něj po Apollu Creedovi stal v roce 1987 plukovník Dillon v legendárním akčním sci-fi Predátor s Arnoldem Schwarzeneggerem v hlavní roli. Každý si jistě hned vybaví jejich legendární podání rukou. O pouhý rok později si zahrál titulní roli v akční kriminálce Action Jackson a v roce 1992 ztvárnil hlavní úlohu v australském snímku Hurricane Smith.

 

V pozdějších letech se chopil několika vedlejších rolí v komediích s Adamem Sandlerem, jako byly RivalovéMalý Nicky - Satan JuniorOsm bláznivých večerů. Po roce 2000 už se v celovečerních filmech objevoval spíše sporadicky, nicméně svůj hlas například propůjčil jedné z postav v animáku Toy Story 4: Příběh hraček a poměrně výrazná byla také jeho kariéra v televizi. V posledních letech jsme ho mohli vidět v seriálech jako Policie ChicagoChicago Fire a v neposlední řadě také v devíti epizodách seriálu ze světa Hvězdných válek, Mandalorian.

Reklama

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zlaté maliny slupnul hororový Medvídek Pú

Zlaté maliny slupnul hororový Medvídek Pú

09.03.2024

Den před předáváním slavných Oscarů tradičně probíhá vyhlášení cen, které si hollywoodské celebrity často za rámeček nedávají. Řeč je samozřejmě o Zlatých malinách (Razzies), které posměšně oceňují… (více)

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

08.03.2024

Tuhle kombinaci by nejspíš čekal málokdo. Keanu Reeves (The Matrix Resurrections), herec téměř univerzálně milovaný napříč všemi cílovými skupinami, však už loni přislíbil svou účast na nadcházejícím… (více)

Comic-Con Prague 2024 odtajnil další hvězdné hosty

Comic-Con Prague 2024 odtajnil další hvězdné hosty

07.03.2024 Reklama

V pořadí pátý ročník festivalu popkultury Comic-Con Prague potěší nejen fanoušky legendární space opery Star Wars či ikonické Hvězdné brány. Na začátku dubna budou moci v pražském Universu potkat… (více)

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

29. Critics' Choice Awards - výsledky

29. Critics' Choice Awards - výsledky

14.01.2024

V neděli 14. ledna byly v kalifornské Santa Monice uděleny ceny Critics' Choice Awards tradičně vyzdvihující výjimečné tvůrčí výkony a filmové počiny uplynulého roku. Toto ocenění je zároveň po… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

15.12.2023

Čeká nás dosud nevídané spojení. Oblíbení herci George Clooney a Adam Sandler se vůbec poprvé společně objeví na velkém plátně díky novému filmu vznikajícímu pod hlavičkou streamovací služby Netflix.… (více)

Studio Disney oznámilo várku odsunů premiér

Studio Disney oznámilo várku odsunů premiér

10.11.2023

Obě letošní hollywoodské stávky už sice skončily, ale škoda byla nenávratně napáchána a studia začínají kalkulovat, jak přeskládat premiéry svých snímků, u nichž se nestihlo dokončit natáčení, nebo… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

včera

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (více)

28 let poté nabírá obsazení

28 let poté nabírá obsazení

25.04.2024

Britský režisér Danny Boyle (Sunshine, Trainspotting) to s návratem ke svému dvaadvacet let starému hororovému survivalu 28 dní poté a jeho pokračování 28 týdnů poté opravdu myslí vážně. A co víc –… (více)

Reklama

Reklama