foto

Emily Perkins

  • nar. 4.5.1977 (42 let)
    Vancouver, British Columbia, Kanada

Biografie

Emily Jean Perkins se narodila 4. května 1977 ve Vancouveru, Kanada. Objevuje se v kanadských a amerických filmech a televizní seriálech. Její profesionální herecká kariéra začala již v 10 letech hlavní rolí ve filmovém debutu z roku 1989 Small Sacrifices.

Následující rok získala ocenění YTV (National Youth Achievement award) za role v televizním seriálu Mom P.I., filmu Cokoliv za přežití (Anything to Survive) a ve filmové adaptaci bestseller Stephana Kinga To (It), kde se objevila vedle mladého Jonathana Brandise a Setha Greena.

V dospělosti se Emily Perkins objevila ve snímcích Insomnia a Prozac Nation, jako hostující hvězda v televizním seriálu The X-Files (5 série, 17 epizod), ve vzdělávacím pojektu pro děti Mentor a v uznávaném komediálním dramatu Dead Like Me (2 série, 15 epizod). Úspěch jí přinesla vlkodlačí trilogie Moje sestra vlkodlak 1, 2, 3 (Ginger Snaps, Ginger Snaps: Unleashed a Ginger Snaps Back: The Beginning), za které získala i některá ocenění. V této době ji můžeme vidět v pokračování úspěšného kanadského seriálu Da Vinci's Inquest, kde se vrátila ke své roli.

V roce 2004 Emily Perkins a její přítel adoptovali dva její bratrance (10 a 13 let), protože se o ně jejich biologičtí rodiče nemohli postarat. Také učila herectví na University of Wales, Aberystwyth v akademickém roce 2005-2006.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2014 Extraterrestrial
2010 Blood: A Butcher's Tale
Repeaters
2008 A zase jedna Popelka
2007 Juno
2006 Super náhradník
2004 Moje sestra vlkodlak 2
Moje sestra vlkodlak 3
2002 Insomnie
2001 Prozacový národ
Volby srdce (TV film)
Volby srdce (TV film)
2000 Christyin návrat (TV film)
Moje sestra vlkodlak
1996 Chladnokrevně (TV film)
Ve jménu spásy
1994 Surové hry (TV film)
1993 Zemětřesení na dálnici 880 (TV film)
Žena na římse (TV film)
1990 Cokoli za přežití (TV film)
To (TV film)
1989 Little Golden Bookland (TV film)
Malé oběti (TV film)

TV seriály

2014 When Calls the Heart (TV seriál)
Cease and Desist (S01E02)
Lost and Found (S01E01)
2011 Lovci duchů (TV seriál)
Season Seven, Time for a Wedding! (S07E08)
2010 Hiccups (TV seriál)
2009 Lovci duchů (TV seriál)
The Real Ghostbusters (S05E09)
Sympathy for the Devil (S05E01)
2004 Mrtví jako já (TV seriál)
Halloween (S02E15)
1998 Akta X (TV seriál)
Andělské duše (S05E17)
1990 Mom P.I. (TV seriál)
1963 General Hospital (TV seriál)

Dokumentární

2001 Filmography (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2016 Zkouška

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(24)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace