foto

Raymond St. Jacques

  • nar. 1.3.1930
    Hartford, Connecticut, USA
  • zem. 27.8.1990 (60 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Raymond Saint Jacques se narodil 1. března 1930 v americkém Hartfordu (Connecticut). Tento americký herec se do filmových dějin zapsal například tím, že hrál jako první černoch regulérní roli ve westernovém seriálu Rawhide (1959-1966), kde hrál postavu Simona Blakea. Mezi jeho další významné role je zajisté třeba zařadit filmy Bavlna v Harlemu (1970), kde hrál postavu Coffina Eda, Zelené barety (1968), kde si zahrál po boku slavného Johna Wayna, dále se objevil například ve filmu Zastavárník (1964), nebo ve Zwickově filmu Glory (1989), kde si zahrál roli abolicionisty. Dva roky před svou smrtí si střihl roli pouličního kazatele ve filmu Jsou mezi námi (1988). Osudným se mu stal boj s lymfomem, který prohrál a zemřel 27. srpna 1990 v Los Angeles (California).

Stanislav "SFalconJ" Jančík

Herecká filmografie

Filmy

1991 Časovaná bomba
1990 Voodoo Dawn
1989 Glory
1988 Oni žijí!
1987 Ve jménu vlasti
1986 Dark Mansions (TV film)
1984 Zločiny mužů
1981 The Sophisticated Gents (TV film)
1980 Cuba Crossing
1978 Born Again
Secrets of Three Hungry Wives (TV film)
1977 Baron, The
Tajná akta FBI
1975 Search for the Gods (TV film)
1974 Lost in the Stars
1973 Hra čísel
1972 Come Back, Charleston Blue
Cool Breeze
The Final Comedown
1971 Neighbors (TV film)
1970 Bavlna v Harlemu
1969 Change of Mind
Monk, The (TV film)
1968 If He Hollers, Let Him Go!
Madigan
Up Tight!
Zelené barety
1967 Komedianti
1966 Mister Buddwing
1965 Mister Moses
1964 Black Like Me
Zastavárník

TV seriály

1989 MacGyver (TV seriál)
Naprogramování (S04E16)
1987 A Different World (TV seriál)
1986 Amen (TV seriál)
Starman (TV seriál)
Superior Court (TV seriál)
1985 227 (TV seriál)
To je vražda, napsala (TV seriál)
Zámožné vdovy (S02E01)
1984 Airwolf (TV seriál)
Hunter (TV seriál)
To je vražda, napsala (TV seriál)
Vražda Sherlocka Holmese (S01E01)
1983 Hardcastle a McCormick (TV seriál)
1982 Matt Houston (TV seriál)
The Powers of Matthew Star (TV seriál)
Voyagers! (TV seriál)
1981 Cagneyová a Laceyová (TV seriál)
Strike Force (TV seriál)
Síla rodu (TV seriál)
The Fall Guy (TV seriál)
1980 Enos (TV seriál)
1979 Hart a Hartová (TV seriál)
Hizzonner (TV seriál)
House Calls (TV seriál)
Trapper John, M.D. (TV seriál)
1978 B.J. and the Bear (TV seriál)
Dallas (TV seriál)
Vega$ (TV seriál)
1977 Fantasy Island (TV seriál)
Kořeny (TV seriál)
The Love Boat (TV seriál)
1976 Gemini Man (TV seriál)
Quincy M.E. (TV seriál)
The Bionic Woman (TV seriál)
1975 Wonder Woman (TV seriál)
1974 Little House on the Prairie (TV seriál)
Police Woman (TV seriál)
1973 Kriminální oddělení (TV seriál)
1972 The Rookies (TV seriál)
1970 Dan August (TV seriál)
McCloud (TV seriál)
1968 The Name of the Game (TV seriál)
1967 The Invaders (TV seriál)
1966 Daktari (TV seriál)
Tarzan (TV seriál)
The Girl from U.N.C.L.E. (TV seriál)
The Green Hornet (TV seriál)
1965 I Spy (TV seriál)
The Wackiest Ship in the Army (TV seriál)
1964 Daniel Boone (TV seriál)
Slattery's People (TV seriál)
The Man from U.N.C.L.E. (TV seriál)
1963 East Side/West Side (TV seriál)
1962 The Virginian (TV seriál)
1959 Rawhide (TV seriál)
1954 Producers' Showcase (TV seriál)

Dokumentární

1991 True Story of Glory Continues, The

TV pořady

1970 Real Tom Kennedy Show, The (TV pořad)
1969 Della (TV pořad)
1968 It Takes Two (TV pořad)
1965 The Hollywood Squares (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

1973 Hra čísel

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace