Reklama

Reklama

Všechno bude fajn

  • angličtina Everything's Gonna Be Fine (festivalový název)
Ukázka z filmu

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní roli ve filmu hraje Brno. Sdružuje několik příběhových linií filmu, které se postupem filmového vyprávění setkávají i dějově. Hlavní osu filmu tvoří příběh Standy Kadlece, až příliš důvěřivého a hodného člověka a jeho těhotné ženy Aleny. Na druhé straně to je příběh Ladiho, nejbližšího asistenta brněnského primátora Langa. Ladi je Standovým spolužákem z gymnázia. Svou povahou nicméně Standův protipól. Zatímco Standova dobrota a slušné chování odsuzují Standu k životní roli „lůzra“, Ladi sbírá bezostyšné úspěchy. Postupně ale poznáváme, kdo ve skutečnosti ztrácí nejvíce... Další linie představují Brno prostřednictvím Brňáků - typových obyvatel s typovými přístupy k životu. Bratříčci zastupitelé - vysloužilí ale upřímní revolucionáři - „roztomilí“ xenofobové a autističtí umělci. (První veřejnoprávní)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (25)

angel74 

všechny recenze uživatele

Výstižnější už tenhle film snad ani být nemohl. Všechny ty obecně známé pravdy (mnohdy s přesahem daleko za hranice Brna) režisér Robin Kvapil vyjádřil naprosto bez obalu a tak neuvěřitelně vtipně, že jsem se smíchy popadala za břicho. Ačkoliv jde především o hořce sarkastický a jízlivě hořký obraz doby, ve které jsme žili a stále ještě žijeme. (90%) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* Tahle komedie se mi ukázala jako třetí nejlepší český film roku 2017 (když jsem tedy odfiltroval kraťasy a dokumenty) a tak jsem si řekl, že to musím vidět. Sice si tu autoři dělají srandu z Brna a jeho obyvatel, ale vše podstatné by se dalo přenést do jakéhokoliv jiného města. Mé lehce nadhodnocené čtyři hvězdičky si tato malá nezávislá a avantgardní komedie o moravské metropoli nejspíš zaslouží, protože jsem se u ní velmi dobře bavil. I když případné diváky varuji, že nejde o běžný film a spíš působí jako divadelní či streetové představení převedené na filmový pás, takže jde spíš o festivalovku. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Zajímavej tvar. Fungující, pestrý, hravý patlámo. Autoři trpí klamným pocitem, že spolkli šalamounovo hovno, občas na to ale vážně kápnou. Osobně jsem třeba rád za linku s nešťastníkem Láďou- podobný osudy mi nejsou lhostejné. Pro důchodcovské guerilly by se taky našlo opodstatnění. Dildo na Svoboďáku ztopořenej omyl- podepisuju. Třídní srazy- přesný. Zajímavá věc, palec (Láďa) hore. ()

AdaMM 

všechny recenze uživatele

Hitovka "Všechno bude fajn" mi teď bude znít v hlavě ještě pěkně dlouho. Povedených scének a gagů bylo o dost víc než těch nepovedených, skoro škoda, že z toho není regulérní "velký" film, podle mě by to šanci mělo :) A fakt bych moc rád viděl brněnskou kru kolem Kotziana, která už měla totálně nabito, že Robin udělal agitku pro Žít Brno, když tam přišli a zjistili, že ... ani ne :) to muselo být strašný zklamání. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Rozvrhnout 14 tisíc hrubého na jídlo, nájem a plínky, to je dnešní brněnský funkcionalismus.“ Asi na žádný jiný český film za poslední roky jsem se netěšil víc. A přestože má očekávání byla vysoká, tenhle „laskavě-anarchistický“ film je snad ještě překonal. Nevím, jak moc záleží na tom, zda divák v Brně někdy žil či ne, já se ale bavil královsky. I když je dobré dodat, že jde hlavně o satiru. Brutálně vtipnou, politicky nekorektní a hořkou zároveň, takže někdy film krapet sklouzává do lehké deprese, ovšem vzápětí je z ní vytržen nějakou vtipnou situací. Nejvíc mě asi bavily vstupy našeho „průvodce“ (při zmínce o doplácení půlky potratu ve stravenkách jsem se svíjel v křečích smíchy), ale těch frků i z úst ostatních aktérů si divák užije dosyta (vede „laktační guerilla“). A když si k tomu připočtu ještě milé rozloučení s „jemnou“ úpravou Knockin‘ on Heaven’s Door, musím dát zcela neobjektivních 5*. „On to jako Láďa myslel tak, že některý ty matky maj těch dětí třeba i 6. Víme vo kterejch matkách je řeč…“ - „To přece víme, ale to nesmíme takhle říkat!“ ()

Galerie (6)

Související novinky

Česká radost v českých kinech online

Česká radost v českých kinech online

04.02.2018

Výběr Česká radost v českých kinech uvádí osm filmů ze soutěžních sekcí 21. MFDF Ji.hlava online na portálu DAFilms.cz. V kinech tyto snímky během listopadu a prosince zhlédlo téměř 1000 diváků na 32… (více)

Reklama

Reklama