foto

Anna Kadeřávková

  • nar. 24.7.1997 (21 let)
    Praha, Česko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Pochází z velké rodiny, je v pořadí pátá z deseti dětí. Má čtyři sestry a pět bratrů. Na uměleckou dráhu se ze své rodiny vydala jediná. Narodila se ve znamení lva a již od narození byla komediant a neposedné dítě, které rodičům dalo hodně zabrat. Sen stát se herečkou měla již od tří let, uskutečňovat ho začala ale až později.

V deseti letech nastoupila na osmileté gymnázium v Praze, kde byla průšvihářkou a ne uplně vzornou studentkou, protože studium ji nebavilo. Do té doby navšťěvovala dramatický kroužek, kde podporovala a začala pomalu rozvíjet svůj talent. Po dokončení deváté třídy v roce 2012 úspěšně udělala přijímačky a z gymnázia přestoupila na Pražskou Konzervatoř a začala studovat herectví. Tak pomalu rozjela své herecké začátky.

Její první prolí byla Chloé v divadelním zpracování francouzského románu „Pěna dní“ v Pražském divadle La Fabrika, kde si zahrála již v prvním ročníku konzervatoře. Na televizních obrazovkách se poprvé ukázala v roce 2013 v povídce Družička z cyklu filmů Škoda lásky pro Českou televizi. Rok na to získala hlavní roli ve filmu Andílek na nervy, který měl premiéru v roce 2015. Souběžně s tím začala natáčet seriál Ulice, roli Roziny Maléřové, čímž si si získala velkou diváckou popularitu a zapsala se do povědomí diváků. V roce 2016 půl roku moderovala pořad Mixxxer show na TV Óčko.
 
Po bouřlivém studiu na konzervatoři v roce 2016 úspěšně odmaturovala a dala se na roční studium angličtiny. Během toho ztvárnila malou roli ve filmu Každý milion dobrý.  Po dvou letech natáčení odešla ze seriálu Ulice a v lednu 2017 odletěla na tři měsíce do amerického Los Angeles studovat herectví a zdokonalit se v angličtině.

Po návratu se začala také aktivně věnovat sociálním sítím, a to hlavně instagramu, kde sdílí svůj život herečky a komunikuje se svými fanoušky. V anketě Czech Blog Awards 2017 byla zvolena jako třetí nejvlivnější člověk českého instagramu a podle statistik ji Forbes ve stejném roce označil za 70. nejvlivnější češku vůbec.

Její vášní je ale především herectví a jak ona sama řekla: „Herectví je to, co mě naplňuje.“ V roce 2018 získala dvě menší role v zahraničí, a to v seriálu Haunted pro Netflix a seriálu Lore na Amazonu. Ten samý rok byla obsazena do vysněné role princezny Adélky ve vánoční pohádce Kouzelník Žito. Pro tuto roli se musela naučit jízdu na koni, kterou si posléze zamilovala.

I přes kariéru herečky, které se Anna věnuje, svým milým přístupem k životu a upřímným veřejným vystupováním vyvolává v lidech pocit, že je „jednou z nich“, čímž si získává srdce mnohých diváků a veřejnosti.

Anna "Annanaska" Kadeřávková

Herecká filmografie

Filmy

2018 Kouzelník Žito (TV film)
2016 Každý milion dobrý (TV film)
2015 Andílek na nervy
2013 Něžné vlny

TV seriály

2018 Haunted (TV seriál)
Demon in the Dark (E03)
Lore (TV seriál)
Elizabeth Bathory: Mirror, Mirror (S02E02)
Polda (TV seriál)
Šikana (S03E07)
2017 Vyšehrad (TV seriál)
Zápas (E10)
2013 Škoda lásky (TV seriál)
Družička (S01E09)
2005 Ulice (TV seriál)

TV pořady

2013 Křižovatky života (TV pořad)
2010 Show Jana Krause (TV pořad)
2007 Vánoční posezení u muziky (TV pořad)

Hudební videoklipy

2019 Chinaski - Tamaryšek (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace