foto

Allyce Beasley

  • nar. 6.7.1951 (67 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Allyce si v našich končinách diváci budou zřejmě nejvíce pamatovat díky její nejznámější televizní roli: Agnes DiPesto (u nás Miss Ágnes ToPesto) v seriálu Moonlighting (Měsíční svit).
 
Allyce se narodila v úterý 6. července 1954 v New Yorkském Brooklynu karikaturistovi Marvinovi a knihovnici Harriet Tannenbergovým. V roce 1970 se provdala za fotografa Christophera Sansocieho a o dva roky později se s ním rozvedla. (dle svých slov o 14 let později: "Byl to skvělý muž, ale byli jsme tenkrát příliš mladí.".) V roce 1981 se přestěhovala do L.A. a zde se poprvé před kamerou objevila v televizních epizodách seriálů jako např. Cheers nebo Remington Steele. Pracovala ještě na několika projektech, v roce 1985 ale přišla nabídka na lehce potrhlou recepční v detektivní kanceláři seriálu Moonlighting, kde se nakonec objevila v 67 epizodách.

V témže roce se znovu vdala za známého herce Vincenta Schiavelliho, se kterým má syna Andréa Josepha. Ale hereckému páru manželství také nevydrželo a bylo rozvedeno roku 1988. Rok na to byl ukončen i televizní seriál Měsíční svit. Allyce se sice následně objevila v mnoha epizodách mnoha seriálů a filmech, žádná z jejích rolí ji ale nevynesla takové povědomí mezi diváky, jako její do telefonu rýmující Agnes.

V lednu 1999 Alice uzavřela svůj prozatím poslední sňatek s Jimem Boschem.
 
Allyce nepracuje jen jako herečka před kamerami, ale za svoji kariéru propůjčila svůj hlas i několika postavám animovaných a jinak nehraných filmů a projektů. Před několika lety okusila i práci na prknech, znamenajících svět.

Za zmínku ještě zajisté stojí skutečnost, že Allyce prodělala a zvítězila nad zákeřnou rakovinou prsu.

MartinezZ

Herecká filmografie

Filmy

2014 Growing Up and Other Lies
2013 It Goes Quiet
2008 Shattered!
2003 Přestávka: Vzhůru do páté třídy
Vidláci v Rusku
2002 Cathedral
Nebezpečná přání
2001 I Might Even Love You
Pravá blondýnka
Přestávka: Zázrak na Třetí ulici
Přestávka: Škola mimo provoz
Veselé Vánoce, Santa Clausi (TV film)
1999 Myšák Stuart Little
Princ a surfař
1997 Snít mezi rybami
1996 Andělé naděje: Příběh Dorothy Day
1995 Rumplcimprcampr
1994 Mladý dračí ninja 2
1993 Love, Lies & Lullabies (TV film)
Monstrum (TV film)
Nabitá zbraň 1
Wilderův oheň
1991 Motorama
1990 Ďábelský kruh
1987 Walt Disney World Celebrity Circus (TV film)
1984 Americký mogul (TV film)
1983 Garfield on the Town (TV film)
One Cooks, the Other Doesn't (TV film)
1969 Hello, Dolly!

TV seriály

2018 Champaign ILL (TV seriál)
Maniac (TV seriál)
Option C (E10)
Utangatta (E09)
The Lake of the Clouds (E08)
další epizody (8)
2016 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Forty-One Witnesses (S17E13)
2015 Gotham (TV seriál)
Rogues' Gallery (S01E11)
2011 Znuděný k smrti (TV seriál)
Bonbonek (S03E02)
Blondýnka v lese (S03E01)
2010 Gravity (TV seriál)
Znuděný k smrti (TV seriál)
V Gowanuském kanálu je kapavka (S02E03)
2009 Médium (TV seriál)
The Talented Ms. Boddicker (S05E18)
1997 Přestávka (TV seriál)
1991 Detektiv Duck (TV seriál)
1990 Alf (TV seriál)
Láska u ledu (S04E15)
1989 Měsíční svit (TV seriál)
Lunar Eclipse (S05E13)
Eine Kleine Nacht Murder (S05E12)
In 'N Outlaws (S05E11)
další epizody (10)
1988 Měsíční svit (TV seriál)
The Color of Maddie (S05E03)
Between a Yuk and a Hard Place (S05E02)
A Womb with a View (S05E01)
další epizody (10)
1987 Měsíční svit (TV seriál)
Father Knows Last (S04E07)
Cool Hand Dave: Part 2 (S04E06)
Cool Hand Dave: Part 1 (S04E05)
další epizody (14)
1986 Měsíční svit (TV seriál)
It's a Wonderful Job (S03E08)
Atomic Shakespeare (S03E07)
Big Man on Mulberry Street (S03E06)
další epizody (16)
1985 Měsíční svit (TV seriál)
Twas the Episode Before Christmas (S02E10)
Atlas Belched (S02E09)
Portrait of Maddie (S02E08)
další epizody (16)
1982 Na zdraví (TV seriál)
The Coach's Daughter (S01E05)

Dokumentární

2005 Inside the Blue Moon Detective Agency: The Story of Moonlighting, Part 2
Not Just a Day Job: The Story of Moonlighting, Part 1
2003 Favorite Stars: Then & Now (TV film)

TV pořady

1988 Battle of the Network Stars XIX (TV pořad)
1987 The 39th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1986 The 38th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace