foto

Štěpán Tuček

  • nar. 31.5.1999 (21 let)
    Mladá Boleslav, Česko

Biografie

Štěpán Tuček je český herec a loutkoherec. Své dětství prožil v Mnichově Hradišti. Již od čtyř let se s nadšením věnoval loutkovému divadlu. Jeho učitelem byl principál již známého loutkového divadla „Z půdy“ František Pešán. V roce 2012 byl účastníkem festivalu Loutkářská Chrudim. Později založil svoje Štěpánovo kouzelné divadlo. Hraje pro školy a školky, hrady a zámky, a pořádá i loutkové výstavy, kde se objevuje až sto kusů jeho vlastnoručně vyrobených loutek.

K činohře se dostal v šesti letech v dramatickém kroužku na Základní umělecké škole v Mnichově Hradišti. Od dvanácti let hostoval v polském divadle „Zdrojowy Teatr Animaciji“ v Jelení Hoře a zahrál si zde ve 3 inscenacích. V roce 2014 nastoupil Štěpán na vytouženou Mezinárodní konzervatoř v Praze – hudebně dramatický obor (pod vedením Reginy Rázlové). Současně začal hostovat v Městském divadle Most. V roce 2016 byl součástí hudební inscenace „Noc na Karlštejně‘‘ v roli zbrojnoše. V roce 2017 nastoupil do prvního angažmá v Horáckém divadle Jihlava a zároveň se stal hostujícím hercem v Divadle Radka Brzobohatého. Dále hostoval ve Slezském divadle v Opavě ve hře „Saturnin“, v roli Milouše. Byl také členem souboru Divadla Spejbla a Hurvínka v Praze.

Následně se začal věnovat filmovému herectví, objevil se v několika studentských projektech, TV seriálech a také celovečerních filmech. Načetl také první knihu, má za sebou scénické čtení, živé moderování a pořádání koncertu Po múze pro mladé talenty. Volný čas Štěpán rád tráví s přáteli ve staré Praze, na kulturních akcích včetně představeních svých kolegů. Miluje historii, hrady a zámky. Hodně v rámci divadla i filmu cestuje a s chutí poznává nová místa a lidi. Příležitostně vymýšlí nové divadelní projekty. Doma u rodičů se snaží relaxovat, rád pracuje na zahradě, využívá zázemí pro wellness nebo věnuje čas dlouhým procházkám s fenkou Jessy.

lumidek

Herecká filmografie

Filmy

2020 Tady hlídáme my
2017 Darkroom
2016 Zločin v Polné (TV film)

TV seriály

2020 Hlava Medúzy (TV seriál)
2019 Kameňák (TV seriál)
Multivakcína (S01E05)
Poradce (S01E03)
Dočasný pobyt (S01E02)
další epizody (4)
Krejzovi (TV seriál)
Jede traktor (S02E30)
2018 Rodinné vztahy (TV seriál)
Specialisté (TV seriál)
Zaostřeno (S03E11)
2017 Modrý kód (TV seriál)
Doktor robot (S01E17)
První republika (TV seriál)
Díl dvanáctý (S02E12)
Díl třetí (S02E03)
Díl první (S02E01)
2014 Svatby v Benátkách (TV seriál)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)

Dokumentární

2020 Příhody Praga

Host

TV pořady

2013 Generace Y (TV pořad)

Fanoušci tvůrce