Reklama

Reklama

Policie Hvar

(seriál)
  • Česko Dobro došli (pracovní název)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Chorvatsko. Dovolenková destinace statisíců českých i slovenských turistů, kteří sem jezdí za mořem, horami, památkami, zábavou i uvolněním. Lokace, kde se natáčely legendární filmy o Vinnetouovi, kultovní Hra o trůny a teď i odlehčený krimiseriál s nádechem prázdninové pohody. Protože i v ráji dovolených se občas něco pokazí. A občas vraždí... Děj seriálu se odehrává na ostrově Hvar, na kterém ústřední dvojice česko-slovenských detektivů pomáhá objasňovat zločiny českých a slovenských turistů. Michal a Ivana jsou jako oheň a voda. Zatímco on je vtipný, sarkastický detektiv ze „staré školy“, ona je zase svobodomyslná, temperamentní žena. Společně musí napravit porušenou harmonii slunného ostrova. Smíšený místní policejní aparát se dostane k vyšetřování i těch nejzávažnějších zločinů. Pravidlo je jasné. Česká mrtvola, český hlavní vyšetřovatel. A naopak. Díky živému, specifickému prázdninovému organismu se ale i s kolegy stanou součástí několika bizarních komunit. Vraždy a jiné zločiny je tak zavedou například mezi kouzelníky, indiány, ale i sňatkové podvodníky nebo plážové volejbalisty. (TV Nova)

(více)

Recenze (18)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

To je zajímavé, jak v jeden rok se v Chorvatsku natáčejí dva seriály pro dvě různé televize. Pravda Policie Hvar je více pohodová a zaměřená na humor. Především chování postav (jak policistů tak podezřelých), výslechy nebo způsob vyšetřování se odvíjí v hodně netradičním duchu. Člověk se i pobaví, k tomu krásy jižní země, moře...skoro prázdninový režim i v seriálu. Úvodní melodie je skvělá, ta se opravdu povedla. Celkově jsou dobře namíchaní herci, padnou k sobě. Myslím, že pro herce musela být výhra, že dostali roli v tomto seriálu. Hlavně ty v hlavních rolích. Dost mě překvapil počet scénáristů, kteří se na 8 dílech podíleli. Od seriálu se asi mnoho čekat nedá, prostě taková úsměvná oddychovka. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak máme tuto letní prázdninovou taškařici za sebou. Chtělo by se říct konečně, ale nebylo to tak zlé. Oproti konkurenční primácké tragédii Na vlnách Jadranu tohle aspoň mělo sympatické hlavní postavy, lepší krimi případy (no i když jak se to vezme, tam to byly kraviny, tady občas slušný bizár) a sem tam slušný humor. Díly trpěly dost nevyrovnaností - některé hrůzné, některé fakt slušné, jiné o ničem. Celkově ale hodnotím jako milou nováckou jednohubku s česko-slovenskou nátěrkou a kyselým okurkem.  PS: absolutně nejlepší díl č. 6 Indiáni, ten fakt slušně vtipný ()

Reklama

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele

Když dvě konkurenční televize natočí podobný seriál (polici vyšetřující zločiny v zahraničí), srovnání se přímo nabízí. Nova a její Policie Hvar z toho vychází o mnoho lépe než Prima a její "Jadran". Štáfek už policistu hrál, takže má zkušenosti a nevypadá při vyšetřování jako "jelito" (což se bohužel nedá říci o jeho dvou kolezích, jeden "svůdník", druhý přesný opak). Hereckou partii naštěstí zachraňuje Ferencová, velice sympatická a moc hezká herečka. Je jasné, že si se Štáfkem nebudou úplně lhostejní a jejich špičkování chvilkami (bohužel jen chvilkami, dát si s tím práci  a bylo by to dokonalé) připomíná seriál Dempsey a Makepeaceová. Na rozdíl od Jadranu se tu řeší vraždy (takže pro diváka atraktivnější, rád odpustí 100% vyřešení případů). Jenže když není na plátně Ferencová nebo se nepátrá, scénář velí humor, což často nefunguje a někteří herci působí víc než křečovitě (např. Vilma Cibulková, trochu zbytečná postava) nebo se nepočítá s inteligencí diváka (v Chorvatsku se vyšetřuje, ale rodný jazyk skoro neuslyšíte, všechny důležité postavy budou mluvit česky či slovensky, pachatelem je zase Čech nebo Slovák, rýsují nám tam nějaké "milostné" vztahy, ale nemají dost odvahy alespoň jeden dotáhnout do konce). Škoda chyb, mohlo to být víc než průměr. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Upřímně mě překvapuje nízké hodnocení zdejších. Vždyť si tento pohodářský seriál vůbec na nic nehraje, dělá si srandu sám ze sebe a i já se skvěle bavil. Sympatické obsazení, plus parádní hudba i prostředí. Případy možná jednodušší, ale vývoj to vždy mělo a fakt to mezi těma dvěma fungovalo. Nadšení a milé. ()

pavelpetr 

všechny recenze uživatele

Na základě hodnocení z ČSFD bych se na to nedíval. Ale objevili jsme seriál náhodou. Je to fakt seriál u které ho se dá vypnout a občas zasmát skvěle nadrbanému policistovi. Když jde na to člověk koukat s tím, že neřeší sebemenší detail a čeká prvoplánové scény tak se to dá zkouknout. Chápu, že zdejším mistrům v kritizování to samozřejmě nebude po chuti, ale co se dá čekat od produkce Voyo při představě průměrného českého diváka. ()

Galerie (272)

Zajímavosti (3)

  • „Policie Hvar je kriminálka s nádechem prázdninové pohody. Má tu výhodu, že se nemusíme striktně držet procedurálních pravidel vyšetřování, ale naopak můžeme více zapojit humor i dobrodružství. Přitom ale divák stále může celou epizodu luštit kriminalistickou zápletku. Snažili jsme se vytvořit svět, kde se na jednom ostrově sejdou různí lidé různých národností s rozdílným pohledem na mnoho věcí, ale táhnou za jeden provaz, aby v každé z epizod společně odhalili vraha. Lákalo nás vyzkoušet si společný projekt se slovenskou stranou a vytvořit kriminálku pro obě divácké skupiny. A tomu odpovídá nejen výběr lokace, kde se seriál odehrává a která je v podstatě oběma národům ‚společná‘, ale i dějové linky a herecké obsazení hlavních postav. Společný stát už třicet let neexistuje, ale duch Československa u mnoha lidí žije dál,“ uvedl kreativní producent David Musil. (SONY_)
  • Policajti vyslýchají majitele půjčovny skútrů a ten jim říká, že klient najel 53 km přesně. Na to slovenská policajtka reaguje: „Tak to je 27 a půl km tam a pak zpět.“ Jenže polovina z 53 je 26 a půl. (pjotri)
  • Hvar je název chorvatského ostrova v Jaderském moři, na kterém se seriál odehrává. (SONY_)

Reklama

Reklama