foto

Rosemary Harris

  • nar. 19.9.1927 (90 let)
    Ashby, Hrabství Suffolk, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rosemary Harris Ann je anglická herečka a členka americkej divadelnej siene slávy. Narodila sa v Ashby de la Zouch, Leicestershire, v Anglicku. Jej babička bola Rumunka a otec pracoval vo vojenskom letectve britských ozbrojených síl. Počas svojho detstva žila spolu s rodinou v Indii. Navštevovala kláštornú školu a neskôr študovala na Royal Academy of Dramatic Art.

V priebehu svojej bohatej kariéry bola nominovaná na Oscara a cenu BAFTA. Získala Zlatý glóbus, Emmy, Tony Award, Obie a päť cien Drama Desk.

Na začiatku svojej hereckej kariéry, získala skúsenosti v anglickom repertoárovom divadle. Prvýkrát sa objavila v New Yorku v roku 1951 v Moss Hartovej hre Climate of Eden, a potom sa vrátila späť do Anglicka.

Filmový debut na seba nenechal dlho čakať, zaznamenala ho v roku 1954 vo filme BEAU BRUMMELL. V roku 2002 sa objavila ako May Parkerová, teta Petra Parkera v prvej filmovej adaptácii SPIDER-MANA. Svoju úlohu opakovala aj v jeho pokračovaniach z rokov 2004 a 2007.

Matúš "Sufferer" Franko

Herecká filmografie

Filmy

2015 Die Trapp Familie - Ein Leben für die Musik
2014 The Money (TV film)
2012 Tohle je válka!
2008 Je tady někdo?
Monday Before Thanksgiving, The
2007 Než ďábel zjistí, že seš mrtvej
Spider-Man 3
2004 Božská Julie
Patříme k sobě (TV film)
Spider-Man 2
2002 Spider-Man
2001 Dohola
2000 Téměř dokonalý zločin
1999 Sluneční jas
Takový jsem byl
1996 Death of a Salesman (TV film)
Hamlet
Little Riders, The (TV film)
1994 Summer Day's Dream, A (TV film)
Tom a Viv
1992 The Bridge
1989 Delikventi
1988 Strange Interlude (TV film)
Tales from the Hollywood Hills: The Old Reliable (TV film)
Ženich pro vnučku
1986 Heartbreak House (TV film)
1983 The Ploughman's Lunch
To the Lighthouse (TV film)
1978 Hoši z Brazílie
1977 Royal Family, The (TV film)
1968 Brouk v hlavě
1966 Blithe Spirit (TV film)
Eh, Joe? (TV film)
1963 Uncle Vanya
1957 The Shiralee
Twelfth Night (TV film)
1955 Othello (TV film)
1954 Beau Brummell

TV seriály

1992 Camomile Lawn, The (TV seriál)
1980 The Chisholms (TV seriál)
1978 Holocaust (TV seriál)
1974 Notorious Woman (TV seriál)
1957 The DuPont Show of the Month (TV seriál)
1955 Zadáno pro Alfreda Hitchcocka (TV seriál)

Dokumentární

2018 Broadway: The Next Generation
2013 Stages of Edward Albee, The
2004 Hero in Crisis
Imaginary Witness: Hollywood and the Holocaust
Interwoven: the Women of Spider-Man
Making the Amazing
2003 Broadway: The Golden Age, by the Legends Who Were There
1996 Al Pacino - Richard III.

TV pořady

2010 The 64th Annual Tony Awards (TV pořad)
1996 Kennedy Center Honors: A Celebration of the Performing Arts, The (TV pořad)
1986 Kennedy Center Honors: A Celebration of the Performing Arts, The (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace