foto

Henry Ian Cusick

  • nar. 17.4.1969 (49 let)
    Trujillo, Peru
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Henry Ian Cusick je televizní a především divadelní herec. Narodil se jako Henry Ian Cusick Chavez 17. dubna 1967 v peruánském Trujillo. Jeho matka je Peruánka a otec Skot. Mluví plynule anglicky i španělsky a je katolického vyznání. Vyrůstal ve státě Trinidad a Tobago, kde navštěvoval Presentation College. Do Skotska se přestěhoval až jako šestnáctiletý.

Cusick strávil šest měsíců v Royal Scottish Academy of Music and Drama v Glasgow a poté se připojil k divadlu Citizens' Theatre. Jeho první role byla v Obrazu Doriana Graye, později hrál například v Hamletovi. Jeho výkon na Edinburském Mezinárodním Festivalu v roce 1995 mu vynesl speciální cenu Iana Charlesona pro výjimečný výkon mladého herce v klasické divadelní roli. Byl nominován na cenu Emmy za roli Desmonda Davida Huma ve ZTRACENÝCH.

Cusick a jeho manželka Annie jsou rodiče tří synů - Eliase, Lucase a Esaua. Vzali se po čtrnácti letech soužití 15. července 2006. Žijí v Oahu na Hawaii.

Míša "Sašenka165" M.

Herecká filmografie

Filmy

2018 Chimera
2017 Rememory
2016 Everglades
Visible
2015 Just Let Go
Pali Road
2014 Armagedon v Los Angeles
Frank vs. God
2013 Not Another Happy Ending
The Girl on the Train
2010 Lost: The Final Chapter (TV film)
Lost: The Final Journey (TV film)
2009 Darwin's Darkest Hour (TV film)
Mrtví jako já
2007 Hitman
2006 9/Tenths
After the Rain
Lost: A Tale of Survival (TV film)
Světlo ve tmě
2004 Dokonalý pár (TV film)
2003 Carla (TV film)
Evangelium podle Jana
2002 Posedlost
2001 Dinosaur Hunters (TV film)
Vražedná místa: Taktika bílého jezdce (TV film)
1997 Richard II (TV film)
Horse
When We Were Pirates

TV seriály

2019 The Passage (TV seriál)
2018 The 100 (TV seriál)
Damocles: Part 2 (S05E13)
Damocles: Part 1 (S05E12)
The Dark Year (S05E11)
další epizody (11)
2017 Inhumans (TV seriál)
Divide and Conquer (E03)
The 100 (TV seriál)
The Chosen (S04E12)
The Other Side (S04E11)
Die All, Die Merrily (S04E10)
další epizody (11)
2016 Křižovatka smrti (TV seriál)
Pilot (E01)
The 100 (TV seriál)
Perverse Instantiation: Part Two (S03E16)
Perverse Instantiation: Part One (S03E15)
Red Sky at Morning (S03E14)
další epizody (14)
2014 The 100 (TV seriál)
Blood Must Have Blood: Part 2 (S02E16)
Blood Must Have Blood: Part 1 (S02E15)
Bodyguard of Lies (S02E14)
další epizody (29)
2013 Havaj 5-0 (TV seriál)
Musíme si pomáhat (S04E01)
2012 Skandál (TV seriál)
Grant: For the People (S01E07)
The Trail (S01E06)
Crash and Burn (S01E05)
další epizody (7)
Hranice nemožného (TV seriál)
Cestovní povolení (S04E19)
2010 Ztraceni (TV seriál)
Konec (S06E17)
Pro co zemřeli (S06E16)
Poslední rekrut (S06E13)
další epizody (7)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Bullseye (S12E02)
Locum (S12E01)
2009 Ztraceni (TV seriál)
Proměnná (S05E14)
Mrtvý znamená mrtvý (S05E12)
316 (S05E06)
další epizody (7)
2008 Mentalista (TV seriál)
Ztraceni (TV seriál)
Není nad to být doma: 3. část (S04E14)
Není nad to být doma: 2. část (S04E13)
Není nad to být doma: 1. část (S04E12)
další epizody (9)
2007 Ztraceni (TV seriál)
Za zrcadlem (S03E22)
Největší hity (S03E21)
Muž za oponou (S03E20)
další epizody (12)
2006 Ztraceni (TV seriál)
Ano (S03E06)
Cena za život (S03E05)
Na vlastní triko (S03E04)
další epizody (5)
24 hodin (TV seriál)
Day 5: 8:00 p.m.-9:00 p.m. (S05E14)
Day 5: 7:00 p.m.-8:00 p.m. (S05E13)
2005 Ztraceni (TV seriál)
Instruktáž (S02E03)
Na moři (S02E02)
Muž vědy, muž víry (S02E01)
2004 Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Král rybář (S07E03)
2002 The Book Group (TV seriál)
2001 Two Thousand Acres of Sky (TV seriál)
1993 Inspektor Taggart (TV seriál)
Smrtící odkaz (S08E03)
1986 Casualty (TV seriál)

Dokumentární

2009 Lost: Destiny Calls (TV film)
2007 Lost Survivor Guide (TV film) - a.z.
Lost: The Answers (TV film)

TV pořady

2010 Scream Awards 2010 (TV pořad)

Režijní filmografie

TV seriály

2018 The 100 (TV seriál)
The Warriors Will (S05E10)
2017 The 100 (TV seriál)
The Other Side (S04E11)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(26)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace