Reklama

Reklama

Kevin Gage

Kevin Gage

nar. 26.05.1959 (64 let)
Wisconsin, Wisconsin, USA

Biografie

Narozen jako Kevin Gaede ve Wisconsinu, kde též vyrostl. Jako dítě vynikal ve sportu, v mládí vystřídal různá povolání, ale nakonec se rozhodl pro dráhu herce. Začínal rolemi v seriálech, později se prosadil i ve filmu. Jeho parketou jsou vedlejší úlohy zločinců nebo policistů v převážně akčních a kriminálních snímcích. Na počátku 90. let jeho kariéru přibrzdila vážná autonehoda, po níž byl tři měsíce upoután na invalidní vozík a ještě další rok chodil pouze s berlemi.

Asi nejznámější roli vytvořil jako zrádný psychopatický gangster Waingro ve hvězdně obsazeném thrilleru Michaela Manna NELÍTOSTNÝ SOUBOJ. Podobně laděné byly i jeho další úlohy, například ze snímků CON AIR, KOKAIN či PAPARAZZI. Hostoval i ve spoustě seriálů (KRIMINÁLKA MIAMI).

Ironií osudu se představitel mnoha filmových kriminálníků nakonec sám v roce 2003 ocitl ve vězení za pěstování marihuany. Ačkoli se hájil, že zakázanou látku používal pro lékařské účely, odseděl si dva roky a v nápravném zařízení platil za velkou celebritu. Dozorci jej údajně oslovovali "Waingro".

Kevin Gage byl na konci 80. let ženatý s herečkou Kelly Prestonovou. Avšak Kelly se s ním záhy rozvedla a vdala se za Johna Travoltu.

Lukáš "Vojcl" Vojáček

Herec

Scenárista

Producent

Reklama

Reklama