foto

Pavel Štingl

  • nar. 16.6.1960 (59 let)
    Praha, Československo

Zajímavosti o tvůrci (1)

  • Odvaha (2016)

    - „Dialog dokumentaristy Pavla Štingla se sochařem Jaroslavem Rónou“ pojmenovaný Odvaha vznikl v průběhu realizace sochy, která od 28. října 2015 stojí na Moravském náměstí v Brně a byla vztyčena na počest markraběte Jošta z rodu Lucemburků (1351–1411). Osmimetrový bronzový jezdecký pomník, mnohdy srovnávaný s Myslbekovou sochou svatého Václava v Praze, vyvolal silné kontroverze i odsudky, o čemž svědčí i přezdívky, jimiž ho Brňané častují (Žirafa, Trojský kůň aj.). (Zdroj: Letní filmová škola)

Režijní filmografie

Herecká filmografie

Filmy

2010 Bludičky (TV film)

Scenáristická filmografie

Dokumentární

2016 Odvaha
2013 Eugéniové
2006 Divadlo bláznivých dramat Borise Rösnera (TV film)
2005 Jára Cimrman (TV film)
2001 Léčba pravěkem aneb Jak se Quido napravil
2000 Selhání (TV film)
1997 Svět podle Klepla (TV film)
Čtyři páry bot (TV film)
1992 Země opět beze jména (TV film)

Kameramanská filmografie

Host

TV pořady

2011 Originální videojournal (TV pořad)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace