foto

Kathy Burke

  • nar. 13.6.1964 (56 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie

Biografie

Katherine Lucy Bridget Burke se narodila 13 června 1964 v Londýně v Anglii. Kathy je anglická herečka, komediální herečka, dramatička a divadelní režisérka. Na plátně se nejvíce proslavila jako Perry ve filmu Harryho Enfielda KLUB SRÁČŮ, kde paradoxně hrála náctiletého chlapce, dále se proslavila jako Linda La Hughes v britské situační komedii GIMME, GIMME, GIMME a účinkováním v seriálu HARRY ENFIELD AND CHUMS. Byla taktéž nominována na šest cen BAFTA.

Narodila se v Londýně, vyrůstal v irské oblasti Islington. Její matka Bridget zemřela na rakovinu, když jí byly dva roky, a tak byla vychovávána sousedy, rodinou Galvinovými po několik let. Poté se vrátila ke svému otci Patrickovi, který byl alkoholik a který taktéž zemřel na rakovinu v roce 1985. Kathy navštěvovala římsko-katolickou střední školu určenou pro dívky od 11 do 16 let. Má dva starší bratry Johna a Barryho.

Petr "juta" Szejut

Herecká filmografie

Filmy

2015 Pan
2011 Bertie Crisp
Jeden musí z kola ven
2010 Straight to Hell Returns
2006 Spláchnutej
2005 Dvacet tisíc ulic pod nebem (TV film)
What Goes Up (Must Come Down)
2002 Anita a já
Tenkrát v Midlands
2001 Harry Enfield Presents Wayne and Waynetta's Guide to Wedded Bliss (TV film)
Martins, The
2000 Klub sráčů
Love, Honour and Obey
1999 Harry Enfield Presents Kevin's Guide to Being a Teenager (TV film)
Letošní láska
1998 Královna Alžběta
Tanec na konci léta
Ted & Ralph (TV film)
1997 Pouze vnitrožilně
1995 After Miss Julie (TV film)
Hello, Hello, Hello
Life's a Bitch (TV film)
1994 Sin Bin (TV film)
1993 Is That All There Is?
1989 Work Experience
1988 Two of Us (TV film)
1987 Eat the Rich
Přímo do pekla
Walker
1986 Best Years of Your Life, The (TV film)
Sid a Nancy
1985 Past Caring (TV film)
Sacred Hearts
1983 Forever Young
1982 Scrubbers

TV seriály

2019 Kathy Burke's All Woman (TV seriál)
2017 Škola řvaní (TV seriál)
2016 Zašívárna (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
2013 Psychobitches (TV seriál)
2012 The Last Leg (TV seriál)
Walking and Talking (TV seriál)
2010 Little Crackers (TV seriál)
1999 Ať jedí koláče (TV seriál)
Sňatek z rozumu (E05)
Gimme, Gimme, Gimme (TV seriál)
Pleasure Island (TV seriál)
1997 The History of Tom Jones, a Foundling (TV seriál)
1996 Naprosto dokonalé (TV seriál)
The Last Shout: Part 2 (S03E08)
Konec (S03E06)
Strach (S03E05)
1995 Shooting Gallery (TV seriál)
1994 Common As Muck (TV seriál)
Harry Enfield and Chums (TV seriál)
Room 101 (TV seriál)
Naprosto dokonalé (TV seriál)
Nemocnice (S02E01)
1993 Mr. Wroe's Virgins (TV seriál)
1992 Naprosto dokonalé (TV seriál)
Módní magazín (S01E06)
1990 Harry Enfield's Television Programme (TV seriál)
1986 A Very Peculiar Practice (TV seriál)
Screenplay (TV seriál)

Dokumentární

2019 Bad Girls Behind Bars (TV seriál) - vyp.
2015 Travel Man: 48 Hours in... (TV seriál)
Barcelona (S01E01)
2011 Antics Roadshow, The (TV film)
2002 Importance of Being Morrissey, The (TV film)
1998 The Best of British (TV seriál)

Hudební videoklipy

1997 Spice Girls - Who Do You Think You Are (Comic Relief Version) (hudební videoklip)
1989 Bananarama feat. Lananeeneenoonoo - Help! (hudební videoklip)

Divadelní záznam

1989 The Secret Policeman's Biggest Ball (divadelní záznam)

Režijní filmografie

TV seriály

2009 Horne & Corden (TV seriál)

Divadelní záznam

2018 Lady Windermere's Fan (divadelní záznam)

Scenáristická filmografie

TV seriály

2010 Little Crackers (TV seriál)

Host

Fanoušci tvůrce