foto

Harry Enfield

  • nar. 30.5.1961 (56 let)
    Sussex, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Harry Enfield se narodil 30.5.1961 v Sussexu v Anglii. Je synem slavného anglického televizního a rádiového moderátora Edwarda Enfielda a má dvě sestry, Elizabeth a Lucy Katherine. Studoval na Arundale School in Pulborough, Dorset House School, Worth School, Collyer's Sixth Form College and the University of York, kde se stal členem Derwent College. Chvíli také pracoval jako mlékař.

Harry na sebe upozornil nejprve v televizním pořadu SATURDAY LIFE, kde ztvárňoval řadu postav spolu s Paulem Whitehousem. Takto se rychle dostal do národního vědomí. V roce 1990 vytvořil svůj vlastní televizní pořad HARRY ENFIELD'S TELEVISION PROGRAMME, kde účinkoval spolu s Paulem Whitehousem a Kathy Burke. V roce 1992 ztvárnil postavu Dermota v populárním britském sitcomu MEN BEHAVING BADLY. Účinkování v seriálu ale po první sérii zanechal a byl nahrazen Neil Morrisseym. Mihnul se taky v seriálu MLADÝ INDIANA JONES z roku 1992.

Harryho první filmovou rolí byl Kevin v komedii Eda Bye KLUB SRÁČŮ z roku 2000, ve které hrál spolu se svojí bývalou kolegyní Kathy Burke. Tento film se stal nejnavštěvovanější britskou komedií roku 2000. Mohli jsme ho také vidět také ve filmech ZOUBEK či FEŠÁK CHURCHILL. Od roku 2007 pravidelně účinkuje v populárním britském dramatickém seriálu SKINS v roli Jima Stona. Tento seriál si také sám režíruje.

V roce 1997 se oženil s Lucy Enfield Lyster a mají jednoho syna, Edward Archie Enfield (nar. 1997) a dvě dcery, Poppy Sophia (nar. 1999) a Nell Florencie Enfield (nar. 2003).

Martin "lekr" Kostelník

Herecká filmografie

Filmy

2016 Vlaštovky a Amazonky
2015 Scottish Mussel
The Bad Education Movie
2014 Harry & Paul's Story of the 2s (TV film)
2011 Preferably Blue
2007 Robbie the Reindeer in Close Encounters of the Herd Kind (TV film)
2006 Slečna Marplová: Není kouře bez ohýnku (TV film)
2004 Fešák Churchill
Stella Street
Ultimate Pop Star, The (TV film)
Zoubek
2002 Sob Robbie a legenda o ztraceném kmenu (TV film)
Spike Milligan: I Told You I Was Ill - A Live Tribute (TV film)
2001 Harry Enfield Presents Tim Nice But Dim's Guide to Being a Bloody Nice Bloke (TV film)
Harry Enfield Presents Wayne and Waynetta's Guide to Wedded Bliss (TV film)
Nations' Favourite Children's Poem, The (TV film)
Night of a Thousand Faces (TV film)
2000 Klub sráčů
Top Ten Comedy Records (TV film)
1999 Comedy Trail: A Shaggy Dog Story, The (TV film)
Comic Relief: Doctor Who and the Curse of Fatal Death
Harry Enfield Presents Kevin's Guide to Being a Teenager (TV film)
Sob Robbie a Velké sobí závody (TV film)
The Adventures of Young Indiana Jones: Espionage Escapades
The Nearly Complete and Utter History of Everything (TV film)
1998 Láska mezi paragrafy
Live from the Lighthouse (TV film)
Norman Ormal: A Very Political Turtle (TV film)
1994 Bobovy narozeniny
Smashey and Nicey, the End of an Era (TV film)
1989 Norbert Smith, a Life (TV film)
1988 Blackadder: The Cavalier Years (TV film)

TV seriály

2016 The Windsors (TV seriál)
Upstart Crow (TV seriál)
2015 Walliams & Friend (TV seriál)
2013 Blandings (TV seriál)
Crackanory (TV seriál)
Psychobitches (TV seriál)
2012 Mizerná výchova (TV seriál)
2009 Skins (TV seriál)
Freddie (S03E05)
Pandora (S03E04)
Thomas (S03E03)
další epizody (4)
2008 Skins (TV seriál)
Effy (S02E07)
Chris (S02E05)
Tony and Maxxie (S02E01)
2007 Ruddy Hell! It's Harry And Paul (TV seriál)
Skins (TV seriál)
Effy (S01E08)
Tony (S01E01)
2006 Příběhy hvězd (TV seriál)
2002 Celeb (TV seriál)
Look Around You (TV seriál)
2000 Brand Spanking New Show (TV seriál)
1998 Sermon from St Albion's (TV seriál)
1994 Harry Enfield and Chums (TV seriál)
1992 Men Behaving Badly (TV seriál)
Mladý Indiana Jones (TV seriál)
1991 Gone to the Dogs (TV seriál)
Roger Mellie: The Man On the Telly (TV seriál)
1990 Harry Enfield's Television Programme (TV seriál)
1988 Barney (TV seriál)
1987 Filthy Rich & Catflap (TV seriál)
French and Saunders (TV seriál)
1986 Lenny Henry Tonite (TV seriál)
Saturday Live (TV seriál)
1985 Girls on Top (TV seriál)
1984 Spitting Image (TV seriál)

Dokumentární

2011 Ben Elton: Laughing at the 80s (TV film)
2007 100 Greatest Stand-Ups (TV film) - a.z.
2005 100 Greatest Cartoons (TV film)
2003 Comedy Connections (TV seriál)
2001 Sketch Show Story, The (TV seriál)
1998 Top Ten (TV seriál)
1995 Perry & Croft: The Sitcoms (TV seriál)
1988 Nelson Mandela 70th Birthday Tribute (koncert)

TV pořady

2014 The Feeling Nuts Comedy Night (TV pořad)
2011 Comic Relief: Uptown Downstairs Abbey (TV pořad)
2010 One Ronnie, The (TV pořad)
2008 The Sunday Night Project (TV pořad)
2007 The Graham Norton Show (TV pořad)
2006 The ONE Show (TV pořad)
2003 Comic Relief 2003: The Big Hair Do (TV pořad)
2001 Comic Relief: Say Pants to Poverty (TV pořad)
We Know Where You Live (TV pořad)
2000 Full Mountie (TV pořad)
1995 Comic Relief: Behind the Nose (TV pořad)
1993 Comic Relief: The Invasion of the Comic Tomatoes (TV pořad)
Jools's Hootenanny (TV pořad)
1992 Later... With Jools Holland (TV pořad)
1991 Comic Relief (TV pořad)
1990 Have I Got News for You (TV pořad)
1989 Hysteria 2! (TV pořad)
1988 Friday Night Live (TV pořad)
Hysteria! Hysteria! Hysteria! (TV pořad)
This Morning (TV pořad)
1978 Top Gear (TV pořad)
1964 Top of the Pops (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Filmy

2014 Harry & Paul's Story of the 2s (TV film)
2000 Klub sráčů
1994 Smashey and Nicey, the End of an Era (TV film)
1989 A Night of Comic Relief 2 (TV film)
Norbert Smith, a Life (TV film)

TV seriály

2007 Ruddy Hell! It's Harry And Paul (TV seriál)
2000 Brand Spanking New Show (TV seriál)
1994 Harry Enfield and Chums (TV seriál)
1990 Harry Enfield's Television Programme (TV seriál)
1986 Naked Video (TV seriál)
Saturday Live (TV seriál)

TV pořady

1988 Comic Relief (TV pořad)
Friday Night Live (TV pořad)

Režijní filmografie

TV seriály

2008 Skins (TV seriál)
Tony (S02E06)
Chris (S02E05)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace