foto

Brandon Call

  • nar. 17.11.1976 (43 let)
    Torrance, California, USA

Biografie

Brandon Spencer Lee Call se narodil v kalifornském městě Torrance. Má dvě sestry: Dee Anne a Tandi a bratra Dustina. Jak vyrůstal, Brandon velmi rád hrál basketbal a poslouchal muziku.

Jeho filmový debut přišel v roce 1985, kdy propůjčil svůj hlas pro animovanou rodinnou fantasy podívanou z dílny studia Disney THE BLACK CAULDRON. Ve stejném roce přišla i jeho první hraná role v romantickém krimi thrilleru ZUBATÉ OSTŘÍ, kde si zahrál spolu s Glenn Close. V letech 1986 a 1987 dvakrát získal cenu Young Artist Award za svou roli Brandona Capwella v seriálu SANTA BARBARA. V dalších letech byl na tuto cenu ještě celkem 5x nominován.

Popularitu si poté začal získávat jako syn Davida Hasselhoffa v seriáu POBŘEŽNÍ HLÍDKA. V tomto seriálu však vydržel jen jednu sérii. Poté byl požádán, aby ze seriálu odešel, neboť vyrostl příliš rychle a byl téměř stejně tak vysoký a urostlý jako jeho seriálový otec David Hasselhoff. Ten v té době seriál i produkoval a přál si, aby jeho syn Hobie zůstal ještě několik sérií mladý a Brandonovu roli tak získal Jeremy Jackson. Brandon krátce nato získal roli J.T. Lamberta, syna Patricka Duffyho a Suzanne Somers v populárním rodinném sitcomu KROK ZA KROKEM. V souvislosti s tímto seriálem Brandon pravděpodobně nikdy nezapomene na noc 3. září 1996, kdy byl po natáčení epizody Kroku za krokem postřelen neznámým útočníkem do obou paží. Ze zranění se mu naštěstí podařilo zcela zotavit a mohl brzy pokračovat v natáčení.

V soukromém životě má Brandon za sebou jedno manželství, které skončilo rozvodem, ale má z něj jednu dceru, která se narodila v roce 1998. V současnosti již Brandon pověsil herectví na hřebík. Žije v kalifornském městě Vista, kde provozuje benzinku a myčku aut.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

1991 For the Boys
1990 Dobrodružství Forda Fairlanea
1989 Gifted One, The (TV film)
Slepá zuřivost
Warlock
1986 Between Two Women (TV film)
Nejbohatší kocour na světě (TV film)
1985 I Dream of Jeannie... Fifteen Years Later (TV film)
Zubaté ostří
Černý kotel

TV seriály

1998 Krok za krokem (TV seriál)
Stěhování (S07E19)
I peněz moc škodí (S07E18)
Záskok (S07E17)
další epizody (9)
1997 Krok za krokem (TV seriál)
Jak nepřijít o iluze (S07E10)
Terapie (S07E09)
Proměna (S07E08)
další epizody (34)
1996 Krok za krokem (TV seriál)
Rovnoprávnost (S05E24)
Výlet do Disneyworldu II. (S05E23)
Výlet do Disneyworldu I. (S05E22)
další epizody (13)
1995 Krok za krokem (TV seriál)
Vánoční radosti (S05E11)
Vraťte nám dítě (S05E10)
Ženské hnutí (S05E09)
další epizody (22)
1994 Blesk v ráji (TV seriál)
Krok za krokem (TV seriál)
Lež má hezké nohy (S04E13)
Vánoční smíření (S04E12)
Posedlost (S04E11)
další epizody (24)
1993 Krok za krokem (TV seriál)
Manželská krize (S03E12)
Vánoční věc (S03E11)
Sestra v akci (S03E10)
další epizody (24)
1992 Krok za krokem (TV seriál)
Kamarád z mládí (S02E12)
Jak ušetřit (S02E11)
Cody má problém (S02E10)
další epizody (21)
1991 Krok za krokem (TV seriál)
Moderní doba (S01E13)
Nové auto (S01E12)
Den před kamerou (S01E11)
další epizody (13)
1990 ABC TGIF (TV seriál)
Pobřežní hlídka (TV seriál)
Zemětřesení (S01E22)
Staří přátelé (S01E21)
Velký závod (S01E20)
další epizody (9)
1989 Pobřežní hlídka (TV seriál)
Setkání (S01E12)
Chraň mě (S01E11)
Vyhlídková loď (S01E09)
další epizody (7)
1988 Something Is Out There (TV seriál)
1987 Charmings, The (TV seriál)
Trying Times (TV seriál)
1986 Life with Lucy (TV seriál)
Outlaws (TV seriál)
1984 Santa Barbara (TV seriál)
1983 Hotel (TV seriál)
Webster (TV seriál)
1982 St. Elsewhere (TV seriál)
1981 Simon & Simon (TV seriál)
1980 Magnum (TV seriál)

Host

TV pořady

1994 ABC Sneak Peek with Step by Step (TV pořad)