foto

Sky du Mont

  • nar. 20.5.1947 (72 let)
    Buenos Aires, Argentina

Biografie

Sky du Mont, vlastným menom Caetano Bremme Gaspar Neven DuMont, je úpešný nemecký autor a herec. Narodil sa 20. mája 1947 v Argentíne v Buenos Aires. Detstvo ale strávil vo Švajčiarsku. Po vyštudovaní herectva v Mníchove v roku 1971 obsadil prvé úlohy v divadle a v televízii. Svojím neodolateľným šarmom a hlbokým hlasom si v roku 1995 získal srdce Cosimy von Borsody. V roku 2000 sa oženil po štrvtý raz, šťastlivá kandidátka bola playmate Mirja Becker. Miriam ho obdarila dvomi deťmi, dcérou (Tara Iracema Sophie) a synom (Fayn Mark Gordon). Sky má eśte syna z predošlého manželstva.

Sky tvrdí, že jeho najväčšou slabosťou je čokoláda. Jeho prezývka vznikla nedorozumením. Jeho meno sa číta Kaietano, a pri predstavovaní povedal: "This is Kai", ale rozumeli mu len "SKY". Stal sa členom politickej strany FDP (Freie demokratische partei) a angažoval sa v mnohých reklamných spotoch. S Mirjam sa angažujú taktiež v organizácii PETA (nadácia pre práva zvierat) a podporuje rôzne nadácie pomáhajúce deťom. Podľa agentúry FORSA je Sky nemecký gentleman číslo jedna.

Z jeho filmových úspechov je mu najmilšia Sky & Stars, kde sa mu naskytla možnosť pozhovárať sa z mnohými hollywoodskými hviezdami. Za popularitu v Amerike vďačí obsadeniu do Kubrickovho Eyes Wide Shut. Účinkoval v mnohých seriáloch ako napr. GENERAL HOSPITAL, DERRICK, TATORT, UNSER CHARLY, SISKA atd. Za stvárnenie Santa Mariu vo filme Der Schuh des Manitu bol ocenený Deutscher Comedypreis (2001). Za rolu vo filme (T)Raumschiff Surprise - Periode 1 bol poctený cenami Zlatý Bambi a Deutschen Comedypreis (2004). So svojou ženou Mirjou vystupoval v roku 2005 v TV show Typisch Frau – Typisch Mann. Jeho šarmantný hlas sprevádza divákov programu Kabel 1 ako ohlasovač, a veľmi často dabuje filmy.

Sky prejavil svoj talent nielen pred kamerou a v divadle, ale i v písaní kníh. Medzi jeho knižné publikácie patria Prinz und Paparazzi (2003), Fürsten & Fälscher(2005) a In besten Händen (2007).

Richard "Richard_Ba" Banič

Herecká filmografie

Filmy

2018 "Die Fledermaus" aus der Semperoper (divadelní záznam)
2017 Bullyparade - Der Film
2016 Dora Heldt – Wind aus West mit starken Böen (TV film)
Léto na Sicílii (TV film)
2014 Die Schlikkerfrauen (TV film)
Irre sind männlich
Slavná pětka 3
Tři pírka (TV film)
2013 Das Märchen von der Prinzessin, die unbedingt in einem Märchen vorkommen wollte - vyp.
Hotel snů: Myanmar (TV film)
2012 Der Heiratsschwindler und seine Frau (TV film)
2011 Sommerlicht (TV film)
Stankowskis Millionen (TV film)
2010 Inga Lindström: Láska s vůní čokolády (TV film)
Otto's Eleven
2009 Detektiv wider Willen (TV film)
Můj Džin z lahve a já (TV film)
2008 Srdce z čokolády (TV film)
2005 Matky mého muže (TV film)
Prinz und Paparazzi (TV film)
Tatort - Der Name der Orchidee (TV film)
2004 (T)Raumschiff Surprise - Periode 1
Samba in Mettmann
Tatort - Teufel im Leib (TV film)
2003 Es wird etwas geschehen
2002 Hra osudu (TV film)
2001 Manituova bota
Sedm dní v ráji (TV film)
2000 Manila
1999 Květ života (TV film)
Spalující touha
1998 Explodiert
S tebou nebo bez tebe (TV film)
1997 S.O.S. Barracuda (TV film)
1995 Der schwarze Fluch - Tödliche Leidenschaften (TV film)
1994 Zwei Brüder (TV film)
1993 Im Teufelskreis (TV film)
1989 Atem, Der
1988 Love with the Perfect Stranger (TV film)
1987 Franza (TV film)
1985 Otto - Der Film
Sterne fallen nicht vom Himmel (TV film)
1983 Tiefe Wasser (TV film)
1982 Inside the Third Reich (TV film)
Westen leuchtet, Der
1981 Lion of the Desert
Noční přechod
Ponorka
1980 Tatort - Mit nackten Füßen (TV film)
1979 Götz von Berlichingen mit der eisernen Hand
Lavina expres
1978 Der große Karpfen Ferdinand und andere Weihnachtsgeschichten (TV film)
Hoši z Brazílie
Kameliendame (TV film)
1976 Das Schweigen im Walde
Waffen für Amerika (TV film)
1975 Ludwig Ganghofer: Der Edelweißkönig
Nachtdienst (TV film)
Tatort - Die Rechnung wird nachgereicht (TV film)
Tatort: Wodka-Bitter-Lemon (TV film)
1972 Ornifle oder Der erzürnte Himmel (TV film)
1971 Viel Getu' um nichts (TV film)

TV seriály

2007 Das iTeam - Die Jungs an der Maus (TV seriál)
2005 Chudí milionáři (TV seriál)
2004 Das Traumhotel (TV seriál)
2002 Mission: Germany (TV seriál)
1997 S.O.S. Barracuda (TV seriál)
1995 Der Mond scheint auch für Untermieter (TV seriál)
1994 Zwei Brüder (TV seriál)
1993 Auto Fritze (TV seriál)
Rosamunde Pilcher (TV seriál)
1992 Secrets (TV seriál)
1991 Der Hausgeist (TV seriál)
Hütte am See, Die (TV seriál)
1989 Hájovna Falkenau (TV seriál)
Zwei Münchner in Hamburg (TV seriál)
1988 War and Remembrance (TV seriál)
1986 Losberg (TV seriál)
1985 Ponorka (TV seriál)
1983 Unsere schönsten Jahre (TV seriál)
Vichry války (TV seriál)
1970 Merkwürdige Geschichten (TV seriál)

Dokumentární

2019 Mary Roos - Aufrecht geh'n: Die Geschichte einer einzigartigen Karriere (TV film)
2016 Strašidelné domy - neklidné duše (TV seriál) - mod.
2015 Schleckerland ist abgebrannt - mein Leben nach der Pleite (TV film)
1977 Dokumente Deutschen Daseins (TV seriál)

Host

TV pořady

2017 Die versteckte Kamera 2017 - Prominent reingelegt! (TV pořad)
2015 Mich täuscht keiner! (TV pořad)
2013 Sonjas Welt der Tiere! (TV pořad)
Stöckl (TV pořad)
2012 Einfach Kathi - Resch & Lieblich (TV pořad)
Jungen gegen Mädchen (TV pořad)
2009 5 gegen Jauch - Prominenten-Special (TV pořad)
Talk im Hangar-7 (TV pořad)
2006 Lafer! Lichter! Lecker! (TV pořad)
Quiz Taxi (TV pořad)
1999 maybrit illner (TV pořad)
1992 Riverboat (TV pořad)
1991 DAS! (TV pořad)
1979 NDR Talk Show (TV pořad)
1978 Ein Herz für Kinder (TV pořad)
1974 3nach9 (TV pořad)
1959 Stars in der Manege (TV pořad)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace