foto

Franek Chmiel

  • nar. 24.4.1931
    Jablunkov, Frýdek-Místek, Moravskoslezský, Česko
  • zem. 2.8.2016 (85 let)
    Bratislava, Slovensko

Režijní filmografie

Filmy

1997 Nech hodí kameňom (TV film)
1994 Noc je môj nepriateľ (TV film)
Psí život (TV film)
1993 Bakchus (TV film)
Prvá noc pri mŕtvej (TV film)
1991 Zuzanka Hraškovie (TV film)
1990 Fuente ovejuna (TV film)
1989 Barón (TV film)
Bolo to málo (TV film)
1988 Šesťkrát žena (TV film)
Vianoce Adama Boronču (TV film)

Diskuze k tvůrci (7)

    • 2.7.2019  16:08
    Raccoon.city
    (hodnocení, komentáře)

    Mne sa páčia jeho TV filmy a to hlavne Chlap prezývaný Brumteles (TV film) A čo ja, miláčik? (TV film)  a film Neodchádzaj nocou letnou.

    • 11.4.2019  14:38
    jan72
    (hodnocení, komentáře)
    • 7.12.2016  11:57

    Uživatel jan72 smazal svůj příspěvek.

    • 4.8.2016  15:12
    PatoP
    (hodnocení, komentáře)

    2.8.2016 zomrel významný televízny režisér Franek Chmiel. CSFD ani dva dni po tejto udalosti to nestihla zaznamenať. Nám milovníkom slovenskej tvorby meno tohto šikovného režiséra vôbec nie je neznáme, a radi si opäť pozrieme tituly, ktoré nám tu po sebe zanechal, a ktoré sa pravidelne v Slovenskej televízii objavujú. Námatkou môžem spomenúť tv filmy "Chlap prezývaný Brumteles", "A čo ja miláčik?", "Neodchádzaj nocou letnou", "Žiarlivosť", "Dozrievanie", či seriál "Útek zo zlatej krajiny". Česť jeho pamiatke!

    • 17.7.2016  09:39
    Martin741
    (hodnocení, komentáře)

    a este zije, uz ma 85 

    • 16.3.2014  11:04
    Martin741
    (hodnocení, komentáře)

    dost o nicom reziser. Slovensky Zdenek Troska.

    • 13.9.2010  08:45
    anderson
    (hodnocení, komentáře)

    V titulkoch je uvadzany väcsinou ako FRANEK CHMIEL.