Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eva Duarte se narodila jako nemanželské dítě v rodině chudých farmářů. V patnácti letech přesvědčila zpěváka a svého milence Agustína Magaldiho, aby ji odvezl do Buenos Aires. Chtěla se stát herečkou. Ze začátku šlo všechno podle plánu, Magaldi se o ni staral, ale brzy se rozešli a ona se v šestnácti musela postavit na vlastní nohy. Stala se modelkou, herečkou a účinkovala v rozhlase. Evita se díky své vnitřní síle a ctižádosti brzy vyšplhala po společenském žebříčku až na výsluní. Vdala se za generála Juana Peróna, kterému s obrovským nasazením pomohla vyhrát prezidentské volby. V době zvolení Peróna prezidentem bylo Evě pouhých dvacet šest let. Jako první dáma se stala ochránkyní utlačovaného lidu a nositelkou změn v celé společnosti. Její tragická a předčasná smrt ponořila Argentinu do smutku. Nesmrtelnou se stala díky obrovské popularitě u svého lidu, který v ní viděl světici. (TV Nova)

(více)

Recenze (187)

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Elaine Paige sice Evitu v divadle zpívá skvěle, ale nedovedu si představit na plátně nikoho jiného než Madonnu, která nakonec získala svůj vysnění projekt a zaslouženě i Golden Globe. Slyšel jsem (poměrně unylé) demo verze Michelle Pfeiffer, ale právě Madonnino charisma Evitu dělá autentickou. A právě Evita je její bytostnou rolí. Můžeme spekulovat o Madonnině hereckém umění, ale taková Evita sama byla, vypjatá herečka. Která dosáhla svého. Tak jako Madonna. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Neviem, či som si to uvedomila už pri prvom pozeraní vtedy dávno v 1996/1997, taký detail, čo vlastne bil do očí: rytmizačné pasáže - davy, pohyby skupiniek a pod. boli choreografované, snímané a strihané spôsobom veľmi blízkym Pink Floyd: The Wall. (Neuvedomila, lebo The Wall som videla až po Evite.) ()

Reklama

derryl 

všechny recenze uživatele

Opravdu obdivuhodně zvládnutý muzikál, který překvapuje výkony všech herců v hlavních rolích. Zvláště Madonna v roli Evity opravdu září! Po předchozích hrůzostrašných hereckých etudách je to přímo neuvěřitelné. Oceňuji také přesnou režii a dokonalé sladění hudby a obrazu. Příběh Evity jako spasitelky Argentiny je natočen bez sentimentu, ale s láskou ke skutečnému životu Evy Peronové. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mám neodbytný pocit, že ak by táto látka bola spracovaná ako klasická akademická interirérová dialógová záležitosť, tak by som sa unudil k smrti. Lenže muzikálový šat jej dodáva udalostiam patričný náboj a akúsi pridanú hodnotu. Čo tam potom, že historikom bude asi množstvo udalostí chýbať. Cieľom Evity je nielen diváka ako-tak vzdelať, ale najmä dobre zabaviť a prečo by to tak nemohlo byť aj pri politickej látke, nehovoriac o životopisnej, že... ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Jako muzikál se mi líbily jen 2 skladby a to je na muzikál málo, ale velmi dobře zachycuje krátkozrakost a naivitu národa, který zbožňuje první dámu, jež se dostala k postu jen přes postel. Až jsem začala přemýšlet, zda tato dáma nepoložila základy moderní demokracie, dnešního modelu republiky, kdy občan přímo žádá, aby se politici předváděli a slibovali nesplnitelné cíle. Madona byla ve své roli skvělá a Antonio Banderas hezky zpívá a tančí jak nám již předvedl v mnoha dílech. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (19)

  • Madonna bylo obsazena poté, co napsala režisérovi Alanu Parkerovi obsáhlý dopis o svých přednostech a nenahraditelnosti pro roli Evity. (Angie91)
  • Producent filmu Vajna v rozhovoru v souvislosti s filmem uvedl: "Film Evita začal režisér, na jehož jméno si po těch letech už ani nevzpomínám. Pak to vzal Oliver Stone, ale také se mu to nepovedlo. Poté jsem si vzal projekt na sebe a oslovil režiséra Alana Parkera, protože jsem ho považoval za nejlepšího režiséra filmů hudební tematikou. Pak jsme začali hledat herečku do hlavní roli. Oslovila nás snad každá, ale my jsme si vybrali Madonnu, protože mohla poskytnout nejzajímavější charakter. Hodně jsme ale přemýšleli, protože všeobecně ti, co mají rádi Madonnu, nemusí Evitu, a naopak. Myslím si, že Madonna byla nejlepší volbou. Za rok a půl nechyběla na natáčení ani minutu a vložila do něj všechno." (Courtemanche)
  • Se záměrem docílit co nejvyšší autenticity byly kostýmy Madonny šity podle skutečného oblečení Evy Perónové. (contrastic)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Remake Federica Felliniho!

Remake Federica Felliniho!

23.07.2007

Kdopak že si to troufnul sáhnout na jednu z největších legend světové kinematografie? Tím pohanem je Rob Marshall (režisér veleúspěšného Chicaga) a abychom byli spravedliví, tak se jedná o remake z… (více)

Reklama

Reklama