Reklama

Reklama

Catherine Called Birdy

  • Velká Británie Catherine Called Birdy
Trailer

Obsahy(1)

Lady Kateřina (známá jako Ptáček) je stejně jako všechny velké dospívající hrdinky kurážná, chytrá a smělá – a připravená odradit každého nápadníka, který jí vstoupí do cesty. Rodiče se ji zoufale snaží provdat, ale její představivost, vzpurnost a moderní nezávislost vedou k řadě střetů. Když se o její ruku přijde ucházet nejohavnější ze všech nápadníků, podrobí rodinné vztahy zkoušce. (Prime Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Tohto ročný Sharp Stick považujem za jeden z najlepších projektov Leny Dunham od seriálu Girls. Preto som sa aj na tento film dosť tešil. A mám z neho rozpačité pocity. Na jednu stranu chápem myšlienku za tým. Dunham považujem za jednu z mála feministiek, ktoré svoje príbehy robí tak, ako by sa robiť mali. Zaujímavé pre mužské aj ženské publikum. A hoci sa príbeh odohráva v 13 storočí aktuálnosť príbehu je do očí bijúca. Je tu fantastický Andrew Scott a veľmi pôsobivá a roztomilá Bella Ramsey ( teším sa teraz na Last of Us o trošku viac). Problém je, že aj napriek niektorým scénam, ktoré fungujú sa vo filme nachádza aj kopec scén, ktoré sú veľmi nefunkčné ( predavač rukavíc, súboj na meče). Tým pádom film funguje len z polovice. Vtipov je tu dosť, ale nie každý rozosmeje. A hoci to má určitú ľahkosť a nadhľad, problémom sa stáva, ako keby Dunham tentokrát nevedela komu vlastne je ten film určený. Takže znesiteľný priemer, ktorý mohol dopadnúť lepšie, ale zase úplná strata času to nebola. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

příznivci historické akurátnosti budou mít z Catherine Called Birdy nejspíš sérii mozkových příhod, nicméně předpokládám, že Lena Dunham nic takového točit nechtěla. On kdyby se příběh mladé Birdy neodehrával ve středověkých reáliích, byl by snadno zaměnitelný s jakýmkoliv libovolným filmem ze současnosti, ve které se hlavní hrdinka snaží vymanit z tradičního nastavení a dělat si zkrátka věci po svém. Stejně jako v dalších takových filmech ani tady nechybí klasická klišé jako třeba zprvu nechápající otec, který následně prozře a dá svojí dceři volnou ruku. Bella Ramsey je v hlavní roli víc než fajn a bylo až nezvyklé jí sledovat v poloze "rozjívené" středověké teenagerky. Tím spíš když sem jí znal jen z Hry o trůny, kde její role byla pravým opakem...60% ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem nízké hodnocení, ale přesto se na to podíval, protože Bella Ramsey byla zajímavý charakter už v GOT a protože mě zajímalo, co se nepovedlo. Zajímavé. Věřím, že je film takový, jaký ho tvůrci chtěli mít. Hlavní hrdinka má fungující vnitřní monolog, jedná logicky a uvěřitelně. Přestože je to 13./14. století, je to moderní. Emancipované. Můj problém je, že je toho na můj vkus trochu moc. Trochu moc bláznění. Trochu moc modernosti (a upřímně - společenská korektnost mi v kinematografii už docela leze na nervy). Trochu moc nerealističnosti. Bylo to zajímavé, ale nemohu říci, že se mi to líbilo. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Podľa popisu to síce neznelo moc lákavo, a ani hodnotenia neboli zrovna vábivé, ale dal som tomu šancu. Napokon ma to celkom bavilo a prišlo mi to ako celkom vydarená satira na stredoveké časy. Birdy bola poriadne naivná, ale jej vzdor bol určite na mieste. Dej ma síce až tak nenadchol, ale dialógy a niektoré hlášky stáli určite za to. Postavy boli tiež nápadité, aj keď to miestami pôsobilo až zbytočne príliš satiricky. Ale nevadí, podľa mňa to bolo vydarené, tak kdesi na hranici 3 a 4 hviezd (ale skôr tie tri). ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Děsně super, Leně myslím svědčí, když má předlohu, o kterou se může opřít. Asi miluju Bellu Ramsey, charisma a inteligence z ní čiší proudem. Jediné, co mě trošičku zklamalo, byl konec, respektive jak si taťka nenastavil pořádně zrcadlo. Z vedlejších postav se mi nejvíc líbila Sophie Okonedo. ()

Reklama

Reklama