foto

Bryan Greenberg

  • nar. 24.5.1978 (42 let)
    Omaha, Nebraska, USA

Biografie

Bryan Greenberg se narodil ve městečku Omaha ve státě Nebraska 24.5.1978. Už od útlého věku projevoval herecký talent a stal se hvězdou školních představení. Později vystudoval prestižní hereckou konzervatoř na New Yorské Univerzitě (B.F.A). Velkoměsto mu učarovalo, a tak zde žije dodnes. Už během studia vystupoval na nejznámějších New Yorských scénách.

Před kamerou debutoval poprvé až v roce 1998 a to ve snímku ŽALOBA, ve kterém si zahrál po boku Johna Travolty. Následně se objevil v několika menších rolích v seriálech RODINA SOPRÁNŮ, PRÁVO A POŘÁDEK, BOSTON PUBLIC a ve spoustě dalších. První velkou roli dostal v seriálu ONE TREE HILL v roce 2003. O rok později vyhrál konkurz na jednu z hlavních rolí do komedie PERFEKTNÍ SKÓRE. Během natáčení se spřátelil se Scarlett Johansson a Chrisem Evensem. Největší pozornost na sebe upoutal jako mladý milenec Umy Thurman a syn Meryl Streep v úspěšné komedii PRIME. Za svůj výkon mladého a naivního Davida sklidil pozitivní ohlasy od diváků i kritiků.

Po této průlomové roli byl obsazen do seriálu OCTOBER ROAD, kde si zahrál hlavní roli. Naposledy jsme ho mohli vidět v hvězdně obsazené komedii NOBEL SON, kde ztvárnil syna Alana Rickmana a Mary Steenburgen.

BG, jak mu přezdívají jeho blízcí, ve svém volnu nejraději hraje basket a na střední škole byl kapitán družstva. Velký vzor spatřuje ve svém otci, který se mimo jiné věnuje i kariéře zpěváka. Nadání na zpěv zřejmě zdědil Bryan po něm. Jeho zpěv jsme mohli slyšet i v seriálu One Tree Hill. Mimo jiné hraje i na kytaru a bicí.

Jan "Reiniš" Bodnár

Herecká filmografie

Filmy

2019 Same Time, Next Christmas (TV film)
2018 Fourplay
2017 Random Tropical Paradise
2016 Flock of Dudes
2015 A Year and Change
Bessie (TV film)
Svítání v Hongkongu
The Program: Pád legendy
Vice
2014 Krátká historie rozkladu
2013 Manželství na kšeft (TV film)
2012 Normals, The
The Kitchen
2011 Kamarád taky rád
2009 Pan Dokonalý
Válka nevěst
2007 Bezcenný syn
2006 Escape
Thanks to Gravity
2005 Prime
2004 Perfektní skóre
1998 Žaloba

TV seriály

2019 God Friended Me (TV seriál)
The Lady (S02E02)
2018 Sideswiped (TV seriál)
The Ex (E05)
The Tick (TV seriál)
Risky Bismuth (S01E10)
2017 The Tick (TV seriál)
Rising (S01E06)
Fear of Flying (S01E05)
Party Crashers (S01E04)
The Mindy Project (TV seriál)
A Romantical Decouplement (S06E02)
Is That All There Is? (S06E01)
A Decent Proposal (S05E14)
další epizody (7)
2016 The Mindy Project (TV seriál)
Revenge of the Nurse (S05E07)
Concord (S05E06)
Leland Breakfast Is the Miracle Worker (S05E05)
další epizody (6)
2011 Jak dobýt Ameriku (TV seriál)
Na jméně nezáleží (S02E08)
Třecí plochy (S02E07)
Promiň, ale kdo je Yosi? (S02E06)
další epizody (8)
2010 Jak dobýt Ameriku (TV seriál)
Naděje neumírá (S01E08)
Krůček od úspěchu (S01E07)
Tři sta triček (S01E06)
další epizody (8)
2008 October Road (TV seriál)
As Soon as You Are Able (S02E13)
The Fine Art of Surfacing (S02E12)
Stand Alone by Me (S02E11)
další epizody (8)
2007 October Road (TV seriál)
Once Around the Block (S02E05)
Deck the Howls (S02E04)
The Infidelity Tour (S02E03)
další epizody (11)
2006 One Tree Hill (TV seriál)
Over the Hills and Far Away (S03E21)
Everyday Is a Sunday Evening (S03E20)
I Slept with Someone in Fall Out Boy and All I Got Was This Stupid Song Written About Me (S03E19)
2005 One Tree Hill (TV seriál)
The Tide That Left and Never Came Back (S02E22)
What Could Have Been (S02E21)
The Lonesome Road (S02E18)
další epizody (9)
2004 One Tree Hill (TV seriál)
Don't Take Me for Granted (S02E10)
The Leaving Song (S01E21)
How Can You Be Sure? (S01E19)
další epizody (10)
2003 One Tree Hill (TV seriál)
Life in a Glass House (S01E07)
Are You True? (S01E03)
The Places You Have Come to Fear the Most (S01E02)
další epizody (4)
2000 Bostonská střední (TV seriál)
Chapter Two (S01E02)
Rodina Sopránů (TV seriál)
Přijde chlap k psychiatrovi (S02E01)
Třetí hlídka (TV seriál)
Journey to the Himalayas (S01E12)
1997 Právo a pořádek (TV seriál)
Thrill (S08E01)

Hudební videoklipy

2008 Will.I.Am - Yes We Can (hudební videoklip)