foto

Kathleen Robertson

  • nar. 8.7.1973 (45 let)
    Hamilton, Ontario, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kathleen Robertson se narodila v Hamiltonu v Kanadě 8. července 1973. Svoji kariéru nastartovala velice brzy. Už v deseti letech začala studovat herectví, zpěv a tanec. Jako náctiletá začala slavit na divadelních prknech své první úspěchy. V roce 1990 dostala roli v kanadském seriálu "MANIAC MANSION", kde si zahrála Tinu Edison, dceru slavného génia. Za tuto roli byla dokonce nominována na cenu pro mladé umělce. Na počátku devadesátých let se objevila ještě v několika kanadských filmech. Zahrála si například v televizním filmu ČERNÁ SMRT (1992), v jedné z hlavních rolí se objevila i ve snímku LAPSE OF MEMORY (1992). Poté, v devatenácti letech, odešla zkusit štěstí do Los Angeles.

Během prvních let v USA získala různé role v několika televizních filmech. Byla to však role Clare Arnold ve světoznámém seriálu "BEVERLY HILLS 90210", která jí přinesla opravdovou popularitu mezi širším obecenstvem. Po boku Jasona Priestleyho (Brandon), Jennie Garth (Kelly) a dalších, se poprvé objevila v roce 1994 a zůstala až do roku 1997.

Po seriálu se vrhla na hraní ve filmech. Objevila se ve snímku Gregga Arakiho ZKURVENÁ NUDA (1997), který se zaobírá životem a problémy dospívajících rozmazlených dětí z Los Angeles. V roce 1999 spolupracovala se stejným režisérem na filmu ČTYŘI DO TROJKY. Pod režií Sally Field, která se věnuje více herectví než režii, se objevila ve filmu KRASAVICE (2000), kde hraje jednu z kandidátek v soutěži krásy. V roce 2001 ztvárnila roli vnadné krásky v hororové parodii SCARY MOVIE 2. Za tuto její sympatickou roli byla nominována na kanadskou komediální cenu za nejhezčí herečku v komedii. V roce 2006 si zahrála menší roli po boku hollywoodských hvězd, jakými jsou například Adrien Brody, Ben Affleck a Diane Lane, ve filmu Allena Coultera HOLLYWOODLAND, který byl nominován na Zlatý glóbus.

Po těchto a dalších filmech, ve kterých se objevila na počátku nového tisíciletí, se vrátila k seriálu. Zahrála si jednu z titulních rolí (čarodějnici Azkadellii) ve fantasy seriálu "TIN MAN" (2007). Jejím naposled natočeným snímkem je THE HILL (2008).

Pavel "TheRaven" Pecháček

Herecká filmografie

Filmy

2015 The Vatican Tapes
2013 Mr. Hockey: The Gordie Howe Story (TV film)
Three Days in Havana
Čas smrti (TV film)
2012 Seal Team 6: Dopadení Usámy bin Ládina (TV film)
2011 Down the Road Again
Důkaz lásky
2010 A Night for Dying Tigers
2009 Láska si nevybírá
2008 Glitch (TV film)
Player 5150
Terorista od vedle (TV film)
2006 Hollywoodland
Směr smrt (TV film)
2005 Mall Cop
2004 Pod kontrolou
Until the Night
2003 Líbí se mi co děláš
Tápání v temnotách (TV film)
2002 Torzo: Příběh Evelyn Dick (TV film)
XX/XY
2001 Jmenuji se Sam
Scary Movie 2
Sex instruktor
2000 Krasavice
Opravdu děsná plážová party
1999 Čtyři do trojky
1998 I Woke Up Early the Day I Died
Samotáři v New Yorku
1997 Zkurvená nuda
1994 In the Line of Duty: The Price of Vengeance (TV film)
1993 Survive the Night (TV film)
1992 Blown Away
Lapse of Memory
Liar's Edge (TV film)
Černá smrt (TV film)
1985 Left Out

TV seriály

2015 The Fixer (TV seriál)
2014 Murder in the First (TV seriál)
Batesův motel (TV seriál)
Neměnná pravda (S02E10)
Bedna (S02E09)
Kolaps (S02E08)
další epizody (5)
2012 Šéf (TV seriál)
True Enough (S02E10)
Clinch (S02E09)
Consequence (S02E08)
další epizody (10)
2011 Šéf (TV seriál)
Choose (S01E08)
Stasis (S01E07)
Spit (S01E06)
další epizody (8)
Rookie Blue (TV seriál)
Člověk míní, život mění (S02E10)
2010 Kriminálka Miami (TV seriál)
Ukradené diamanty (S08E21)
2009 Flashpoint (TV seriál)
Custody (S02E13)
2007 Tin Man (TV seriál)
2006 Business, The (TV seriál)
Médium (TV seriál)
Ghost in the Machine (S03E05)
2005 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Pohled shůry (S04E10)
2002 Girls Club (TV seriál)
1990 Beverly Hills 90210 (TV seriál)
Maniac Mansion (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace