foto

Kyle Gass

  • nar. 14.7.1960 (58 let)
    Walnut Creek, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kyle Richard Gass je americký herec a člen skupiny Tenacious D (s Jackem Blackem) a skupiny Trainwreck. V Tenacious D hraje Gass na kytaru a zpívá vokály, a také hraje role v Blackových komických vsuvkách mimo program při jejich vystoupeních. Je často uváděn jako KG, My brother Kyle (J. Blackem), či Kage, občas je mu také dávána přezdívka Rage (vztek) nebo Rage-Kage jako vtip k jeho jinak velmi klidné povaze. Ve skupině Trainwreck Gass hraje a zpíva pod pseudonymem Klip Calhoun.

Gass se narodil v Castro Valley, Kalifornie a vyrůstal ve Walnut Creek, Kalifornie s jeho bratry Mitchellem a Matthewem. Ve 12-ti letech začal hrát na starou kytaru s nylonovými strunami. Ve 13-ti letech se stává nejmladším absolventem školy klasické kytary na Julliard. Jeho rodiče jsou původem z Německa.

S herectvím Kyle také začal už v ranném dětství. Jeho první herecké vystoupení bylo v reklamě na Coca-Colu. Po absolvování školy na Las Lomas High School v roce 1978, začíná navštěvovat UCLA (University of California, Los Angeles) a zde se také setkává s hercem Timem Robbinsem, který ho vezme do tzv. Actor's Gang (zkušební divadelní skupina). Zde se také Gass poprvé setkává s 16-ti letým Jackem Blackem. Ze začátku se nesnášejí, ale brzy se z nich stávají dobří přátelé. Kyle učí Blacka hrát na kytaru a brzy na to, tito dva dávají dohromady kapelu zvanou Tenacious D. UCLA absolvuje v roce 1986.

Gass byl několikrát uveden v episodách televizní show Fear of a Punk Planet and the Big Sasquatch, která vyšla na DVD. Objevil se také ve videoklipu skupiny Good Charlotte v "Lifestyles of the Rich And Famous" jako právník.

Kyle se také objevil v seriálu SIMPSONOVI jako přítel Homera a také v komedii VÁNOČNÍ SKŘÍTEK. V 9té episodě seriálu PŘÁTELÉ si zahrál lupiče a ve filmu JAKUBŮV ŽEBŘÍK s Timem Robbinsem ztvárnil roli Tonyho. Dále si zahrál drobné role ve filmech NA POKRAJI SLÁVY, TĚZCE ZAMILOVÁN, EVOLUCE, Z NULY HRDINOU. V roce 2006 ztvárnil sám sebe v hudební komedii KRÁLOVÉ RO(C)KU vedle Jacka Blacka a také Tima Robbinse a Bena Stillera. V roce 2007 jsme ho mohli vidět "zpívat" jako karaoke-kovboje ve filmu DIVOČÁCI.

Aleš "spawn87" Kozlík

Herecká filmografie

Filmy

2017 Apartment 212
2015 Book of Fire
2012 All in for the 99%
Čivava z Beverly Hills 3
2011 High Road
2010 Barry Munday
2009 Rok jedna
2008 Dead and Gone
Just One of the Gynos
Kung Fu Panda
Nejtajnější přání
Wyattovy párky
Zvláštní škola
2007 Divočáci
Monkeys
Tenacious D: For the Ladies
2006 Králové ro(c)ku
One Sung Hero
2005 Cake Boy
2003 Vánoční skřítek
2002 Z nuly hrdinou
2001 Evoluce
Frank's Book
Pekelná ženská
Těžce zamilován
Zeros, The
2000 Na pokraji slávy
1999 Kolébka ve větru
Ruka zabiják
1998 Bongwater
1996 Bio-Dome
Cable Guy
1995 Barefoot Executive, The (TV film)
1990 Brain Dead
Jakubův žebřík

TV seriály

2018 Tenacious D in Post Apocalypto (TV seriál)
Život beze slov (TV seriál)
H-- HEY, YOU (S03E11)
L-O-N-- LONDON: Part 2 (S03E02)
2013 Ghost Ghirls (TV seriál)
2005 Living with Fran (TV seriál)
2004 Cracking Up (TV seriál)
2003 Jake Effect, The (TV seriál)
On the Spot (TV seriál)
Přátelé (TV seriál)
Přepadení (S09E15)
2002 Fillmore! (TV seriál)
2001 Kolej, základ života (TV seriál)
1999 Tenacious D (TV seriál)
1996 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Abstinence (S08E09)

Dokumentární

2011 Conan O'Brien Can't Stop
2008 D Tour: A Tenacious Documentary
Tenacious D - The Complete Master Works 2 (koncert)
2003 I Love the '70s (TV seriál)
Tenacious D: The Complete Masterworks

TV pořady

2009 VEVO Go Shows (TV pořad)
2006 MTV Video Music Awards 2006 (TV pořad)
2002 Player$ (TV pořad)

Hudební videoklipy

2012 Tenacious D - Rock Is Dead (hudební videoklip)
Tenacious D - To Be The Best (hudební videoklip)
Tenacious D: Roadie (hudební videoklip)
2003 Tenacious D - Tribute (hudební videoklip)
2001 Tenacious D - Wonderboy (hudební videoklip)
1999 Foo Fighters - Learn to Fly (hudební videoklip)

Skladatelská filmografie

Filmy

2006 Králové ro(c)ku

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(30)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace