Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sherlockův úhlavní nepřítel Jim Moriarty kdysi slíbil, že geniálního detektiva zničí. A nyní je zpět. Tento génius zločinu se během jediného dne dokázal vloupat do tří nejstřeženějších míst v Británii, při pokusu o krádež korunovačních klenotů v londýnském Toweru byl však dopaden policií a čeká jej soud. Soud, k němuž je Sherlock Holmes předvolán jako svědek obžaloby. Sherlock tuší, že to vše musí být nějakým způsobem součástí Moriartyho ďábelského plánu, nemá však příliš na vybranou než vstoupit do mediálního šílenství, jež tento proces století doprovází. Takový je začátek smrtelně nebezpečné hry, která nakonec Sherlocka přivede až na okraj střechy nemocnice sv. Bartoloměje. (Česká televize)

(více)

Recenze (41)

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do morku kosti nervydrásajúca epizóda, ktorá vykonštruovala taký impozantný koniec, že mi bude ešte dlho vŕtať v hlave, čo sa vlastne udialo. Celý diel fantasticky stojí práve na pochybách, máme spochybňovať možné, avšak pristúpiť na hru nemožného. Ukočírované to je naozaj majstrovsky, šokujúce zvraty a nečakané obraty dokážu poriadne zmiasť. Mozgové závity som ponamáhal, ako nikdy predtým, a pomaly na mňa doľahla psychická vyčerpanosť a to nehovorím iba o emocionálne nabitom vyvrcholení. Scenár je mimoriadne inteligentný, dramaturgia je pozdvihnutá na nadskutočnú úroveň a napätie je skutočne thrillerovo nepríjemné. Priebeh diskreditácie Sherlocka Moriartym bol naprosto ohromujúci a hra intelektuálov skončila naozaj krvavo. A scény s Sherlockom a Molly boli skutočne senzitívne a roztomilé. "Oh, I may be on the side of the angels... but don't think for one second that I am one of them." ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geniální, granciózní, a naprosto dokonalé. Opět jsem se bál, že finále druhé série bude pro mne spíše zklamání jak by mohli tuto sérii završit, ale ono zase ne. Mít nízké očekávání na seriál Sherlock se spíše obrací k dokonalosti. Asi to budu dělat častěji. Tento poslední díl byl prostě dle mého dokonale propracovaný svou geniálností vůči celému principu. Pro někoho zároveň neoriginální pokud viděl druhého Sherlocka s Downey Jr., ale tento seriál je kouzelný v tom, že i když jsem film viděl hodněkrát, i přesto mne tato epizoda dostala. Prostě dokonalé. ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

VŠICHNI MAJÍ PRAVDU - TOHLE BYLA 90 MINUTOVÁ NAPROSTO STRHUJÍCÍ JÍZDA, SNAD NEJNAPÍNAVĚJŠÍ, JAKOU JSEM KDY VIDĚL !!!!. Před začátkem této poslední epizody obecně ještě zdařilejší série, než v prvním případě, jsem se kouknul na rating a říkám si, 97 %? To jsem snad ještě u ničeho nikdy neviděl, přitom přes 1000 hodnotících není zrovna málo na utvoření takové cifry. Teď jsem asi půl hodiny po dokoukání a můžu Vám říct, že ještě teď a nějakou dobu mi půjde hlava kolem - neskutečné. To napětí a hlavně spád se snad ani nedá normálně popsat, na hodinu a půl jsem zapomněl jak se jmenuju, kde pracuju a v jakým městě žiju, tak moc mě tenhle díl pohltil. Jedině dobře, jelikož takovéhle nakopnutí do další série si filmový divák, dychtící po napětí a po tom znovu spatřit své oblíbené herce v akci, může jen a jen přát.................moje hodnocení = 10 z 10. ()

KukulienkaHO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatiaľ určite najlepšia epizóda a vrchol prvých dvoch sérií. Postava Moriartyho nedostala doposiaľ veľa priestoru, tu sa to však vynahradilo. Prvýkrát sa vizuálne objavil až v 3. epizóde 1. série. Vtedy mi ale neprišiel ako príliš geniálny a temný záporák. Tu sa ale všetky moje dojmy z neho zmenili. Postava dostala dostatočný priestor na ukázanie charakteru a Andrew Scott ju zahral bravúrne. Dokonca to bola postava, ktorá dokázala preľstiť a šokovať aj samotného Sherlocka spolu s divákmi. Takže fantasticky zahrané, hudba skvelá, napätie skoro furt, super atmoška. Koncept je síce otrepaný a pre niekoho to môže byť aj klišé, ale ja mám takéto obraty príbehu rád a nevadí mi to (aj keď sa to stáva v sériach dosť často). Uvažujem či by nebolo lepšie takýmto spôsobom ukončiť rovno celý seriál. Nemusel by sa však skončiť 2. sériou, kľudne by sa toto grandiózne finále mohlo odohrať o pár sérií neskôr. Ale keby sa to celé skončilo Sherlockovou smrťou (bez oživenia), bolo by to viac údernejšie. Áno, viem, že je to inšpirované knižnou predlohou, ale seriál "Sherlock" robí oproti nej veľké zmeny. Častokrát príbehy z kníh adaptuje a vykladá úplne iným štýlom, rovnako je to napríklad aj u poňatí tejto epizódy. Preto aj koniec by mohol byť iný. Jedinú výhradu mám voči miernemu pochybovaniu inšpektora Lestradea, pretože predchádzajúca epizóda sa odohrávala pomimo hlavného príbehu, a tam bolo jasne dokázané, že Sherlock nemôže byť podvodníkom. A Lestrade sa v nej účastnil. P.S.: Dúfam, že Sherlockovo prežitie vysvetlia uveriteľným a premysleným spôsobom. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

----- "Tak se to dělá, když chceš lidem vnutit velkou lež. Obalíš ji pravdou, aby to snáze spolkli." ----- Jeden z TĚCH příběhů, které dávají vyšší smysl všem imaginárním světům pohyblivých obrázků ... a dávají život - či dokonce propůjčují nesmrtelnost jejich hrdinům i antihrdinům. P.S.: V průběhu děje kromě jiného uvidíte, která z žen - kromě TÉ ženy ... víte přece, o kom je řeč - zaujímá pevné a vpravdě nezastupitelné místo v Sherlockově životě. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • V čase 01:12:18, kdy se John Watson (Martin Freeman) pokouší rychle chytit taxi, protože s paní Hudsonovou (Una Stubbs) nic není, se na jedné ze zdí sousedních domů objeví graffiti s černými křídly a červeným nápisem: „I O U,“ což je zkratka pro anglické: „I owe you,“ – ústřední motiv epizody. (anule25)
  • Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch) zmiňuje Česko ve větě: "Pěkné psací potřeby. České." (V původním znění: "Nice stationery. Bohemian.") (Weasley)

Reklama

Reklama