foto

Tyler Mane

  • nar. 8.12.1966 (50 let)
    Saskatoon, Saskatchewan, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tenhle obrovitý 203 centimetry vysoký drsně vyhlížející chlapík je původem Kanaďan a ve skutečnosti se jmenuje Daryl Karolat. Od roku 1989 se profesionálně věnoval wrestlingu, kde vystupoval pod přezdívkami Nitron, The Big Sky nebo The Skywalker. Jako zápasník se těšil velké popularitě, často vystupoval například s jiným známým wrestlerem Kevinem Nashem. Sportovní kariéru ukončil v r.1996 a přeorientoval se na herectví.

Svůj filmový debut si odbyl v úloze zlého obřího mutanta jménem Sabertooth v kultovní comicsové adaptaci X-MEN v režii Bryana Singera. Fanoušky rozhodně nezklamal a brzy se dočkal podobně laděných rolí, kde mohl uplatnit své fyzické přednosti, například ve fantasy blockbusteru KRÁL ŠKORPION nebo historickém eposu Wolfganga Petersena TRÓJA jako král Ajax. Dostal příležitost i v několika televizních seriálech.

Zatím největší prostor získal v postavě vraždícího maniaka Michaela Myerse v nové verzi hororové klasiky HALLOWEEN a HALLOWEEN II. pod režijním vedením Roba Zombieho. Do budoucna má naslibovaných hned několik hlavních rolí, takže je reálná šance, že se z vedlejších úloh monster a hromotluků konečně propracuje v novou akční hvězdu typu Arnolda Schwarzeneggera.

Tyler je podruhé ženatý a z prvního manželství má dvě děti. Se svojí současnou partnerkou Renae Geerlings si zahrál ve druhém Halloweenu.

Lukáš "Vojcl" Vojáček

Herecká filmografie

Filmy

2017 Abnormal Attraction
Check Point
William Froste
2015 Take 2: The Audition
2014 When the Storm God Rides
2013 Compound Fracture
Devil May Call
2011 Chopper
247°F
2010 Gunless
2009 Halloween II
2007 Halloween
2005 Herkules (TV film)
Vyvrženci pekla
2004 Troja
2002 Král Škorpión
2001 Stvoření monstra (TV film)
Špinavej Joe
2000 X-Men

TV seriály

2015 Horrified (TV seriál)
2014 Knihovníci (TV seriál)
And the Horns of a Dilemma (S01E03)
2002 Můj přítel Monk (TV seriál)
2000 Syn pláže (TV seriál)
1994 Správná pětka (TV seriál)

Dokumentární

2008 Michael Lives: The Making of 'Halloween'
2007 Many Masks of Michael Myers, The

TV pořady

2007 Scream Awards 2007 (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Filmy

2013 Compound Fracture

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace