Reklama

Reklama

Knihovníci

(seriál)
Trailer 4
USA, (2014–2018), 29 h 51 min (Minutáž: 40–58 min)

Tvůrci:

John Rogers

Kamera:

David Connell

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Noah Wyle, Jane Curtin, Christian Kane, Bob Newhart, Rebecca Romijn, Lesley-Ann Brandt, John Larroquette, Lindy Booth, John Harlan Kim, Haley Webb (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(42)

Tato napínavá řada se začíná na našem území vysílat 24 hodin po premiéře v USA. Inspirovala se oblíbenou trilogii Knihovník. Flynn Carsen (Noah Wyle) vede dvojí život. Pracuje v Metropolitní knihovně, kde chrání sbírky podivných nadpřirozených artefaktů. Nebezpečná hrozba jej přiměje sestavit tým, který mu pomůže zabránit konci technologické civilizace. K boji proti hrozivému Bratrstvu hada mu plukovnice Eve Bairdová (Rebecca Romijnová) pomůže zlanařit chytrého kovboje Jacoba Stonea (Christian Kane), otřelého zloděje Ezekiela Jonese (John Kim) a odbornici na synestezii Cassandru Cillianovou (Lindy Boothová). (Universal Channel)

(více)

Videa (27)

Trailer 4

Recenze (72)

RedRose 

všechny recenze uživatele

Noah Wyle aka Flynn Carsen je určitě můj guilty-pleasure, takže jsem byl moc zvědav co teď přijde v seriálové podobě! Po úvodním dvoudílu, nechci předčasně hýřit nadšením, ale musím! Jede v podobně ztřeštěném stylu jako původní tři filmy, je to pěkně svižné a nenudí! Potěšila mě přítomnost Judsona a Charlene i to, že seriál jednoduše pokračuje po původních třech filmech stejným stylem i celkovým podáním i se stejnými herci a vzhledem k pilotnímu dvoudílu, je to vlastně další Flynnův film, ale nepotěšila mě zpráva, že samotný Noah Wyle, který si tuto roli evidentně opět skvěle užívá, zde zůstane jen pár dílů a později snad sporadicky (jeho nepřítomnost je vyřešena hezky - nezemřel - vydal se hledat ztracenou knihovnu), takže je i reálně možný jeho návrat... Vzhledem k tomu, že mu končí Falling Skies, by se mohl i zdržet... Na druhou stranu je zde Christian Kane (Leverage) a od něj taky dost očekávám, takže celkově po úvodním dvoudílu za 74% a nedočkavě očekávám další díly... ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po všech stránkách průměrná zábava, která ani není moc zábavná. Několik solidních dílů nenahradí šílenej scénář a příšerný postavy, který začali nudit po první sérii a po poslední jsem se už vyloženě nesnášel. Jasně, je to Flinn Carsen, ale trochu jsem doufal, že ty 3 mladý by to mohli trochu zvednout. Je tu sice nějaký "příběh", který jde celým seriálem, je to ale doslova hlemýždí tempo a naprosto chápu, že byl seriál po 4 řadách ukončen. Závěr tu sice nějaký je, ale je to spíš závěr v rámci série, ne seriálu. ()

Reklama

geklon odpad!

všechny recenze uživatele

V době, kdy se každý seriálový tvůrce snaží o co nejzajímavější námět a počin, působí tenhle Indiana Jones light jako retro reinkarnace 90' seriálových sraček. Chvilku Hercules, chvilku MaCgiver......Soráček, ale svářečka z okurky a létající meč mě, donutily bez nadsázky tuhle píčovinu poslat do odpadu. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Mě osobně se nelíbily nijak zvlášť ani filmy s Flynnem Carsenem, ale seriál to je jiná liga. Co říct, abych neurazil..to je to, co mě napadá. Scénář je tak hrozný, že to nechápu. Chvílemi je zamotaný tak, že nikdo pořádně nerozumí tomu, co hrdina řekl. Všichni strašně melou a chvílemi přes sebe. Možná je to tak schválně, aby nebylo slyšet, že melou kraviny. To nemluvím o hereckých výkonech. Noah Wyle je herec celkem kvalitní a líbí se mi i John Kim ale Christian Kane a Rebecca Romijn jsou pro mě hereckou záhadou. Buď to byla výjimka a oni mají herecký talent, nebo se minuli povoláním, ale mě se nelíbil ani jeden. Stejně tak se mi nelíbí ani John Larroquette, ale možná to všechno je způsobeno jen prostě špatným seriálem. Samotné epizody jsou spíše nudné a nezáživné a pro mě bylo obrovským utrpením ho dosledovat do konce. Ale měl jsem k tomu dva důvody. Jednak jsem ho sledovat již začal, tak mě zajímal konec a jednak nemůžu hodnotit něco co jsem neviděl. Podle mě jsou některé epizody až stupidní, ale to je jen můj názor. Celkem mě překvapila epizoda ze Slovenska, ale to jen tak na okraj. Takže díky, ale už nikdy více. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Po dvouhodinovém pilotu jsem si říkala, že to není zas tak hrozný. Že je to stejné jako film a na odpočinek jednou týdně dobrý. Ale po druhém díle měním hodnocení na 1* a říkám NE! Je to hrozný :D Absence Flynna absolutně nedává smysl. Těch pět hlavních postav, nebo kolik jich tam je, je naprosto tragických, nesympatických... Nebudu sledovat dál a předpokládám, že nejen, že se seriál nedočká druhé série, ale nedokončí ani první. Vidím to na stopku po 6- 10 dílech... EDIT: No, tak jsem se spletla. No a co! Seriál dostane druhou sérii. Na světě je něco špatně :( ()

Galerie (1 430)

Zajímavosti (19)

  • Ezekiel Jones (John Kim) v této epizodě, při scéně v domě, pronese větu: „Tohle je znamení lidi, na trávu sakra nešlapat!“ Bezpochyby se jedná o odkaz na film V tom domě straší! (2006) Ve filmu se také nachází strašidelný dům, který neměl rád, když se mu šlapalo na trávník. (Karlosik_4)
  • Nové artefakty objevující se v epizodě: Mnoho Minojských artefaktů a Klubko z labyrintu Minotaura. (Karlosik_4)
  • Kromě velké spousty narážek na pohádky a divadelní hry zde zazní i narážka na film Terminátor 2 (1991) v podobě věty: „Come with me if you want to live.“
    (Karlosik_4)

Reklama

Reklama