foto

Lloyd Bridges

  • nar. 15.1.1913
    San Leandro, California, USA
  • zem. 10.3.1998 (85 let)
    Los Angeles, California, USA

Biografie

Lloyd Vernet Bridges Jr. sa narodil 15. januára 1913 v San Leandre v Californii. Po ukončení strednej školy Eureka Senior High school začal študovať politické vedy na University of California v Los Angeles. Tu sa zoznámil aj so svojou budúcou manželkou, Dorothy Dean Simpsonovou, s ktorou sa zobrali v roku 1938 a mali spolu 3 deti, dcéru Cindy a synov Jeffa a Beaua Bridgesovcov, ktorí sa neskôr stali tiež hercami.

Bridges debutoval v roku 1939 na Broadwayi v Shakespearovom Othellovi. V hraní v divadle pokračoval do 50-tych rokov, keď dostal zákaz hrania pretože sa priznal, že nejaký čas bol členom komunistickej strany. Po čase ho však FBI očistila a Bridges sa vrátil k hraniu, tento krát si ale vyskúšal hranie v televízii.

Známym sa stal vďaka seriálu SEA HUNT, kde si zahral hlavnú postavu menom Mike Nelson, neskôr účinkoval vo vlastnej show s názvom THE LLOYD BRIDGES SHOW, kde si občas zahrali aj jeho synovia, Jeff a Beau. Lloyd sa pravidelne objavoval aj vo westernovom seriáli THE LONER, či v seriáloch SAN FRANCISCO INTERNATIONAL AIRPORT, JOE FORRESTER, PAPER DOLLS, CAPITAL NEWS, HARTOVCI ZO ZÁPADU a účinkoval tiež v staršej verzii (1978) seriálu BATTLESTAR GALACTICA. Významné roly mával aj v mnohých mini-sériách ako KOŘENY, HOW THE WEST WAS WON alebo MODRÁ A ŠEDÁ. Bridges si počas svojho 45-ročného hrania v seriáloch vyslúžil aj 2 nominácie na cenu Emmy, ani jednu však nepremenil a za zmienku stojí aj fakt, že mu bola ponúknutá rola kapitána Kirka v seriáli STAR TREK, ktorú však odmietol a bol nahradený Williamom Shatnerom.

Okrem seriálov si Bridges zahral aj vo vyše 150-tich filmoch, väčšinou však hral len vedľajšie postavy. Medzi najznámejšie filmy, v ktorých sa objavil, patria napríklad LITTLE BIG HORN, NA PRAVÉ POLUDNIE alebo SAHARA.

Ku koncu kariéry sa Bridges objavoval prevažne v komediálnych rolách, vďaka ktorým si ho pamätá väčšina súčasných divákov. Medzi tie najpamätnejšie patria roly vo filmoch PRIPÚTAJTE SA, PROSÍM! I+II, HORÚCE STRELY I+II a tiež jeho posledná rola vo filme MAFIÓSSO, ktorý je venovaný jeho pamiatke.

Lloyd Bridges zomrel 10. marca 1998 prirodzenou smrťou, ale zabudnutý nie je ani teraz; mnohí si ho dodnes pamätajú, či už ako Mika Nelsona zo seriálu SEA HUNT alebo ako admirála Bensona z HORÚCICH STRIEL.

lakikaki

Herecká filmografie

Filmy

2000 Fotroviny
1998 Maffiósso
1996 Deliverance of Elaine, The (TV film)
1995 Péťa a vlk (TV film)
The Other Woman (TV film)
1994 Cinderella... Frozen in Time (TV film)
Secret Sins of the Father (TV film)
Zděšení
1993 Mr. Bluesman
Žhavé výstřely 2
1992 Devlin (TV film)
Miláčku, zvětšil jsem naše dítě
1991 In the Nick of Time (TV film)
Žhavé výstřely
1990 Capital News (TV film)
Joe kontra sopka
Královna chamtivých (TV film)
Shining Time Station Christmas: 'Tis a Gift (TV film)
1989 Cross of Fire (TV film)
Příbuzní
Zimní lidé
1988 Předurčena k vraždě (TV film)
Tucker: Člověk a jeho sen
1987 I Am Joe's Heart
Ve jménu vlasti
1986 Bláznivá Air Force
The Thanksgiving Promise (TV film)
Vražda v uniformě (TV film)
1985 Alenka v říši divů (TV film)
1983 Grace Kelly (TV film)
1982 Life of the Party: The Story of Beatrice (TV film)
Paper Dolls (TV film)
Připoutejte se, prosím! 2
1980 Připoutejte se, prosím!
This Year's Blonde (TV film)
1979 Medvědí ostrov
Mission Galactica: The Cylon Attack (TV film)
Transkontinentální expres (TV film)
Železná maska
1978 Great Wallendas, The (TV film)
Shimmering Light (TV film)
The Critical List (TV film)
1977 Force of Evil (TV film)
Telethon (TV film)
1975 Návrat Joe Forrestera (TV film)
Stowaway to the Moon (TV film)
1974 The Whirlwind (TV film)
1973 Crime Club (TV film)
Death Race (TV film)
Running Wild
Trouble Comes to Town (TV film)
1972 Haunts of the Very Rich (TV film)
To Find a Man
1971 Deadly Dream (TV film)
Do You Take This Stranger? (TV film)
Tattered Web, A (TV film)
1970 The Love War (TV film)
Ztracený let (TV film)
1969 Silent Gun, The (TV film)
Silent Night, Lonely Night (TV film)
Šťastný konec
1968 Case of Libel, A (TV film)
Daring Game
Operace Vzteklý pes
1966 Podmořská cesta kolem světa
1962 A Pair of Boots
My Daddy Can Lick Your Daddy
1960 The Valley of Decision (TV film)
1958 The Goddess
1957 Ride Out for Revenge
1956 Obchodník s deštěm
Wetbacks
1955 Apache Woman
Wichita
1954 Pride of the Blue Grass
Third Party Risk
1953 City of Bad Men
Last of the Comanches
Limping Man, The
Tall Texan, The
The Kid from Left Field
1952 Plymouth Adventure
V pravé poledne
1951 Little Big Horn
The Whistle at Eaton Falls
Three Steps North
1950 Colt .45
Rocketship X-M
Sound of Fury, The
White Tower, The
1949 Calamity Jane and Sam Bass
Hideout
Home of the Brave
Mr. Whitney Had a Notion
Red Canyon
Trapped
1948 16 Fathoms Deep
Moonrise
Secret Service Investigator
1947 Neporažená
Ramrod
The Trouble with Women
1946 Abilene Town
Canyon Passage
Miss Susie Slagle's
1945 A Walk in the Sun
Secret Agent X-9
Strange Confession
1944 Louisiana Hayride
Once Upon a Time
Saddle Leather Law
She's a Soldier Too
The Master Race
1943 City Without Men
Crime Doctor's Strangest Case
Destroyer
Hail to the Rangers
His Wedding Scare
Passport to Suez
Rookie's Cookie, A
Sahara
The Heat's On
They Stooge to Conga
1942 A Man's World
Alias Boston Blackie
Atlantic Convoy
Blondie Goes to College
Boston Blackie Goes Hollywood
Cadets on Parade
Canal Zone
Commandos Strike at Dawn
Flight Lieutenant
Great Glover, The
North of the Rockies
Pardon My Gun
Riders of the Northland
Rozruch ve městě
Shut My Big Mouth
Stand by All Networks
Sweetheart of the Fleet
The Daring Young Man
The Spirit of Stanford
The Wife Takes a Flyer
Tramp, Tramp, Tramp
Underground Agent
West of Tombstone
1941 Harmon of Michigan
Harvard, Here I Come!
Honolulu Lu
I Was a Prisoner on Devil's Island
Our Wife
Sing for Your Supper
The Lone Wolf Takes a Chance
The Medico of Painted Springs
The Royal Mounted Patrol
The Son of Davy Crockett
They Dare Not Love
Three Girls About Town
Two Latins from Manhattan
You Belong to Me
Záhadný pan Jordan
1940 Cesta na severozápad
1936 Dancing Feet
Freshman Love

TV seriály

1997 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Blood (S09E04)
The English Patient (S08E17)
1995 Krajní meze (TV seriál)
Králové písku (S01E01)
Nic netrvá věčně (TV seriál)
1993 Harts of the West (TV seriál)
1990 Capital News (TV seriál)
1986 Sever a Jih II (TV seriál)
1984 George Washington (TV seriál)
Papírové panenky (TV seriál)
1983 Loving (TV seriál)
1982 Modrá a šedá (TV seriál)
1981 Na východ od ráje (TV seriál)
1977 Kořeny (TV seriál)
1976 How the West Was Won (TV seriál)
1975 Joe Forrester (TV seriál)
1974 Benjamin Franklin (TV seriál)
1972 Water World (TV seriál)
1970 San Francisco International Airport (TV seriál)
1965 The Loner (TV seriál)
1962 The Lloyd Bridges Show (TV seriál)
1958 Sea Hunt (TV seriál)
1956 Chevron Hall of Stars (TV seriál)
1954 Climax! (TV seriál)

Dokumentární

1999 From Russia to Hollywood: The 100-Year Odyssey of Chekhov and Shdanoff
1992 Earth and the American Dream - vyp.
Making of 'High Noon', The
1990 Help Save Planet Earth (TV film)
1978 World War II: G.I. Diary (TV seriál)
1973 Scuba! - vyp.
1966 World of Inner Space, The
1947 Thunderbolt

Režijní filmografie

TV seriály

1958 Sea Hunt (TV seriál)

Host

TV pořady

1998 70. Annual Academy Awards (TV pořad)
1996 The 48th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1992 The 44th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1989 The Pat Sajak Show (TV pořad)
1980 Circus of the Stars #5 (TV pořad)
1974 Celebrity Tennis (TV pořad)
1968 The 20th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1962 The Match Game (TV pořad)
1960 Special Gala to Support Kennedy Campaign (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(40)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace