Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychopat Ryan Gaerity uprchl z vězení v Irsku. Do USA jej žene silná touha pomstít se Liamu McGivnymu, který byl před dvaceti lety jedním z členů jeho teroristické skupiny. Ten ale teď žije pod jménem Jimmy Dove v Bostonu a svou vinu se pokouší odčinit obětavou prací u policejního pyrotechnického oddílu. A patří ve svém oboru mezi nejlepší. Jimmy se nedávno také rozhodl požádat o ruku svou Kate, kterou miluje, stejně jako její dcerku Lizzy; navíc hodlá odejít z aktivní služby do funkce instruktora. Než může uskutečnit své plány, nelítostný Ryan poprvé nečekaně udeří… Působivý akční thriller, věnovaný stále aktuálnímu tématu terorismu, natočil režisér Stephen Hopkins (známý tituly Predátor II, Lovci lvů, též jeden z tvůrců úspěšných seriálů 24 hodin či Californication). Úlohu Ryana ztvárnil Tommy Lee Jones (Muži v černém, Tahle země není pro starý, Takoví normální zabijáci), postavy Jimmyho Dovea se chopil Jeff Bridges (Starman, Nebeská brána, Big Lebowski). (Česká televize)

(více)

Recenze (116)

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Takový film jako je Zděšení , by byl normálně na 3 - 4 hvězdy ( podle momentální nálady ) ale tady tomu kousku vyšvihnu 5 plných. Je to hlavně kvůli tomu že jen díky tomuto filmu jsem začal poslouchat Irské velikány U2. Soundtrack mě zaujal a od té doby kdykoliv sliším jakoukoliv píseň od U2 , tak si vzpomenu na tento film. A za to mu patří velké DĚKUJI. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Herecký súboj dvoch veľkých hereckých mien v danej dobe hodne využívanom prostredí výbušnín, pyrotechnikov a pod. Určite ďaleko lepšie ako Brosnanov Live Wire. Skvelý soundtrack s pár hitovkami legiend z U2 to navyše ešte viac podtrhuje. Na druhej strane, je to ľahko zabudnuteľný film, ktorý nemá niečo, čo by ho robilo zapamätaniahodným. Ale pozretie určite neuľutujete. Dramatické aj napínavé je to fajn, niektoré momenty boli doslova skvelé, ako napr. "macro" zábery na určité akcie napr. zapojenie telefónnej šnúry do zástrčky atď. Za mňa 70-75%, takže lepšie 3 hviezdy. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tak pozor - tyhle filmy přízrak minulosti vs. nový život obvykle nejsou nic moc, ale tenhle, obzvlášť díky Tommy Lee Jonesovi, Lloydovi i Jeffovi Bridgesovým a vůbec všem těm kdo hráli ty báječné hochy (a dámy) létající na pekelných strojích, si zaslouží pozornost diváka. A kromě toho, co jsem napsal o hercích, a skvělých efektů, disponuje tenhle snímek skvělým soundtrackem. Hlavní hrdinové byli oba teroristé IRA, takže kdo jiný by mohl obstarávat tu skvělou hudbu než jedineční U2? I Still Haven't Found What I'm Looking For vám už vždycky bude znít jinak, tak nějak zajímavěji... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bum bác a výborný Tommy Lee Jones. Léta otevřený účet mezi elitním pyrotechnikem Jimmym a psychopatem IRA Gaeritym utne Jimmyho plány k odchodu k méně výbušné práci. Divák pochopitelně nebude proti. Výbuchy tu vypadají efektně, takže ani moc nebude rýpat do toho, jak do sebe všechno zapadá. Není to sice ten film, kvůli kterému byste si báli dát na hlavu sluchátka nebo v autě se obávali otočit klíčem, vynalézavý zločinec s chirurgickou přesností i jeho dobrácký protivník vás nicméně společně se všemi těmi poctivými pyrotechnickými sekvencemi donutí na dvě hodinky vypnout mozek a neřešit trhliny ve scénáři. Ve výsledku tu máme kousek, který se snaží být něčím víc, než jen pouhou hollywoodskou zábavou. Není. Ale na čtyři hvězdy to nakonec vytáhl. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Lepší 3 hvězdičky. Opět skvělý T.L. Jones, který psychopaty fakt umí a dělá je s neskutečnou radostí. Skvělá hudba - mí milovaní U2. Příběh taková klasika, kdy se chce jeden pomstít druhému. Zpracování celkem slušné, efekty nebyly špatné a občas i nějaká ta vtipná chvilka. Prostě takový nadprůměr, který se dá vidět i vícekrát. Howgh! ()

Galerie (65)

Zajímavosti (5)

  • Vrcholná exploze lodi byla tak silná, že během natáčení rozbila 8 000 oken ve východním Bostonu. (GASTON73)
  • V románu "Prince of Thieves", který napsal Chuck Hogan, je tento snímek zmíněný jako "nejhorší film všech dob" (Terva)
  • Natáčení filmu probíhalo od 23. srpna do 24. listopadu 1993. (GASTON73)

Reklama

Reklama