foto

Zuleikha Robinson

  • nar. 29.6.1977 (40 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herečka, scénáristka a kaskadérka Zuleikha Robinson se narodila 29.6.1977 v Londýně. Má za sebou účinkování v několika kvalitních snímcích, doménou této sympatické herečky  s multietnickým původem  ale zůstávají televizní seriály. Otec byl Angličan, maminka byla Indka s barmskými a malajskými kořeny. Sama Zuleikha, jejíž jméno v perštině znamená ¨někdo krásný¨, díky svým předkům vyrůstala v různých částech světa, mimo jiné v Thajsku a Malajsii.

Když jí bylo patnáct, rozvinula se u ní záliba v herectví a ta jí přivedla na americkou akademii dramatických umění v Los Angeles. Upoutala na sebe pozornost úspěšným seriálem The Lone Gunmen (2001), navazujícího na slavná Akta X (1993). Vedlejší roli si zahrála ve filmu Časový kód (2000) a hollywoodská velkoprodukce Ohnivý oceán (2004) jí přinesla úlohu arabské princezny z 19.století. Zahrála si zde po boku Viggo Mortensena a Omara Sharifa. Další lahůdkou byl určitě přepis Shakespearova Kupce benátského (2004), kde byl jejím otcem Al Pacino.

 Nejvýznamnějším titulem v její filmografii je oceňované indicko-americké drama Jmenovec (2006). Pro roli bengálské dívky si jí vybrala režisérka poté, co neprošlo dalších 60 uchazeček z jižní Asie. Jak již bylo řečeno, seriály zviditelňují Zuleikhu Robinson více, zejména když se jedná o tak oblíbená nebo kultovní díla jako Řím, Ztraceni nebo Ve jménu vlasti. Pokouší se i o psaní scénářů - zatím to byl jen krátký film Fist full of love (2009).



Grand "Epistemolog" Master

Herecká filmografie

Filmy

2016 American Fable
2015 The Boy
2010 Lost: The Final Chapter (TV film)
2009 Fist Full of Love
2006 Jmenovec
2004 Kupec benátský
Ohnivý oceán
2002 Krvavé žně
2000 Časový kód

TV seriály

2017 Salvation (TV seriál)
Another Trip Around the Sun (E02)
Still Star-Crossed (TV seriál)
Hell Is Empty and All the Devils Are Here (E06)
Nature Hath Framed Strange Fellows in Her Time (E05)
Pluck Out the Heart of My Mystery (E04)
další epizody (6)
The Exorcist (TV seriál)
One for Sorrow (S02E04)
Unclean (S02E03)
2015 Stoupenci zla (TV seriál)
Zúčtování (S03E15)
Živý nebo mrtvý (S03E14)
Prostá výměna (S03E13)
další epizody (15)
2014 Inteligence (TV seriál)
Kingdom (TV seriál)
Flowers (S01E04)
Glass Eye (S01E02)
Set Yourself on Fire (S01E01)
2013 Once Upon a Time in Wonderland (TV seriál)
2012 Ve jménu vlasti (TV seriál)
In memoriam (S02E11)
Dvě role (S02E09)
Odletím (S02E08)
další epizody (9)
2010 V utajení (TV seriál)
Ztraceni (TV seriál)
Poslední rekrut (S06E13)
Huga má každý rád (S06E12)
Zásilka (S06E10)
další epizody (9)
2009 Ztraceni (TV seriál)
Incident - část 2 (S05E17)
Incident - část 1 (S05E16)
Mrtvý znamená mrtvý (S05E12)
další epizody (7)
2008 New Amsterdam (TV seriál)
2007 Řím (TV seriál)
Žádný bůh nezastaví hladového člověka (S02E09)
Nezbytný výmysl (S02E08)
Posmrtná maska (S02E07)
další epizody (7)
2002 Akta X (TV seriál)
Preskoč žraloka (S09E15)
2001 The Lone Gunmen (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace