foto

Ken Jenkins

  • nar. 28.8.1940 (78 let)
    Dayton, Ohio, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ken Jenkins během svého profesního života prošel snad vším - od práce osvětlovače až po režisérské křeslo. Svou hereckou pouť odstartoval už na střední škole, kde si zamiloval divadelní tvorbu a dílo klasika Williama Shakespeara. Účastnil se i her inspirovaných díly Tennessee Williamse či G. B. Shawa a podle jeho slov mu právě tato životní etapa obrátila život naruby.

Rozhodl se pro studium herectví a dlouhá léta vystupoval jak v různých regionálních divadlech, tak i na Broadwayi. U divadla působil ať už jako herec, režisér či scénárista přes třicet let až do roku 1985, kdy se začal více objevovat před kamerou - televizní i filmovou.

Na svém kontě má nespočet epizodních rolí v televizních seriálech, jmenovitě například AKTA X či STAR TREK: NOVÁ GENERACE. Objevil se i ve spoustě filmů, kde často ztvárňoval postavy vojáků. I když za svou dlouhou hereckou kariéru dostal možnost zahrát si několik desítek charakterů, žádný z nich ho neproslavil tolik jako postava primáře Boba Kelsa v seriálu z lékařského prostředí SCRUBS.

Se svou bývalou ženou vychoval tři syny, z nichž jen jeden (Daniel) se rozhodl pro povolání svého otce. Ve volném čase se zabývá tréninkem psů a jeho vlastní domácí mazlíček Baxter si zahrál právě ve SCRUBS.

Jan "bouchy" Bouchner

Herecká filmografie

Filmy

2012 House Husbands (TV film)
2007 I-Nasty
Welcome to Paradise
2002 Fidel (TV film)
Jeden pokoj
Nejhorší obavy
Zloději času
2001 Agent z Panamy
Jmenuji se Sam
2000 60 sekund
Šťastná čísla
1999 Balloon Farm (TV film)
Šerif
1998 "Defektiv" BOONE
Psycho
Život jako večírek: Příběh Pamely Harrimanové (TV film)
Žízeň (TV film)
1996 Boeing 747 v ohrožení
Odvaha pod palbou
Poslední tanec
Poslední zůstává
Vzali roha
1995 Hra o rodinu (TV film)
1994 Bílá míle (TV film)
In the Best of Families: Marriage, Pride & Madness (TV film)
Time to Heal, A (TV film)
1993 A kapela hrála dál (TV film)
1992 Dům tajemství a lží (TV film)
Na rozhraní
Soukromá záležitost (TV film)
1991 Edge of Honor
Love, Lies and Murder (TV film)
Za bílého dne (TV film)
1990 Air America
Dark Avenger (TV film)
Falešná idyla (TV film)
Padlý anděl (TV film)
Rodina špionů (TV film)
Za ranního rozbřesku (TV film)
1989 Až k bodu zlomu (TV film)
Outside Woman, The (TV film)
Propast
Roe vs. Wade (TV film)
V nepřátelském poli
1988 Nehoda na silu 7 (TV film)
Čaroděj osamělosti
1987 Matewan
1986 What Comes Around
1983 Heart of Steel (TV film)
1974 In Fashion (TV film)

TV seriály

2019 Girls Weekend (TV seriál)
2015 Město žen (TV seriál)
Nejlepší nejhorší narozeniny (S06E13)
Tomovo děvče (S06E12)
Celebrita (S06E10)
další epizody (6)
2014 Black-ish (TV seriál)
Colored Commentary (S01E09)
Město žen (TV seriál)
Jdeme do toho (S05E13)
Láska je dlouhá cesta (S05E12)
Únos (S05E11)
další epizody (4)
2013 Město žen (TV seriál)
Nejlepší nejhorší dovolená (S04E15)
Na Bahamy! (S04E14)
Doktor v okně (S04E09)
2012 Město žen (TV seriál)
Můj život, tvůj svět, část druhá (S03E15)
Můj život, tvůj svět, část první (S03E14)
Dcera své matky (S03E08)
další epizody (5)
2011 Město žen (TV seriál)
Zničený láskou (S02E19)
2010 Město žen (TV seriál)
Ty nevíš, jaký to je (S02E06)
Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Naše potíže s řízením (S09E12)
Naši drazí vůdci (S09E11)
Naše pravdivé lži (S09E10)
další epizody (5)
2009 Scrubs: Interns (TV seriál)
Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Naše záhada (S09E05)
Naše poslední rozhovory (S09E04)
Náš opilý přítel (S09E02)
další epizody (23)
2008 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje princezna (S07E11)
Moje ztráta času (S07E10)
Moje klika (S07E09)
další epizody (5)
2007 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Můj nejoblíbenější doktor (S07E06)
Moje rostoucí bolesti (S07E05)
Moje krize identity (S07E04)
další epizody (25)
2006 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje kafe (S06E03)
Dítě mého nejlepšího přítele a moje dítě (S06E02)
Můj zrcadlový obraz (S06E01)
další epizody (27)
2005 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje životní změny (S04E25)
Moje projížďka (S04E24)
Moje víra v lidskost (S04E23)
další epizody (13)
2004 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Můj nejlepší okamžik (S04E12)
Můj jednorožec (S04E11)
Moje potíže se ženami (S04E10)
další epizody (25)
2003 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Mé nemravné tajemství (S03E09)
Můj přítel doktor (S03E08)
Mých patnáct vteřin (S03E07)
další epizody (21)
2002 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje příšera (S02E10)
Můj šťastný den (S02E09)
Můj sladký život (S02E08)
další epizody (23)
2001 All Souls (TV seriál)
Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Můj soukromý Ježíš (S01E11)
Moje přezdívka (S01E10)
Můj den volna (S01E09)
další epizody (11)
Akta X (TV seriál)
Medúza (S08E12)
2000 Brutally Normal (TV seriál)
Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Letting Go (S06E12)
1999 Rodinné právo (TV seriál)
1998 Pomsta - s.r.n. (TV seriál)
Sedm statečných (TV seriál)
1997 Pensacola - Zlatá křídla (TV seriál)
Babylon 5 (TV seriál)
No Surrender, No Retreat (S04E15)
1996 Předčasné vydání (TV seriál)
1995 Cesta do neznáma (TV seriál)
Cybill (TV seriál)
Legend (TV seriál)
Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
The Virus (S01E20)
1994 Svědectví (TV seriál)
1993 Policie New York (TV seriál)
Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Vdaná za práci (S02E04)
1992 Hearts Afire (TV seriál)
1991 Mírová bojiště (TV seriál)
Sisters (TV seriál)
1990 Beverly Hills 90210 (TV seriál)
Oheň Gabrielův (TV seriál)
1989 Hard Time on Planet Earth (TV seriál)
Mancuso, FBI (TV seriál)
Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Evoluce (S03E01)
1988 Murphy Brown (TV seriál)
1987 CBS Summer Playhouse (TV seriál)
Wiseguy (TV seriál)
thirtysomething (TV seriál)
1986 Amen (TV seriál)
1985 The Equalizer (TV seriál)
1984 CBS Schoolbreak Special (TV seriál)
1982 Newhart (TV seriál)
1979 Knots Landing (TV seriál)

Dokumentární

1995 Hirošima (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace