Reklama

Reklama

Jana Doleželová

Jana Doleželová

nar. 23.06.1981 (43 let)
Šternberk, Československo

Biografie

Tato půvabná brunetka se narodila 23. června 1981 ve Šternberku a do svých 16 let žila v Uničově. Po ukončení Střední zdravotnické školy se z Olomouce přesunula do Prahy, kde vystudovala Farmaceutickou fakultu na Karlově univerzitě. Tam pak v roce 2004 odpromovala. Ve stejném roce vyhrála prestižní Miss České republiky (stala se i miss televizních diváků) a v mezinárodní Miss World, konané v Číně, postoupila mezi nejkrásnějších 15 dívek z celého světa.

V roce 2006 se zúčastnila soutěže Miss Queen of the Year konané v Malajském Kuala Lumpuru, kde získala titul Miss Perfect body, Miss Eyewear beauty a také hlavní titul Miss Tourism Cosmopolitan International. V témže roce si také poprvé vyzkoušela profesi herečky, když se objevila ve vedlejší roli v televizní povídce s názvem 3+1 S MIROSLAVEM DONUTILEM, a také roli ve filmu BESTIÁŘ, kde ztvárnila postavu Italky, se kterou se hlavní hrdinka Karolína (Danica Jurčová) seznámí na dovolené.

„Hraju tam takovou dost laškovnou kamarádku Karla Rodena. To ale byla spíš záporná role a já mám radši kladné.“

V roce 2007 se mihla v „nováckém“ seriálu z právního prostředí SVĚTLA PASÁŽE i v seriálu DOBRÁ ČTVRŤ z dílny České televize. Ve filmu Dušana Kleina SVATBA NA BITEVNÍM POLI si pak v témže roce zahrála francouzskou dívku Claire, která se přijela provdat na Moravu. A jak vidí tato půvabná dívka svou potencionální hereckou kariéru?

„Herectví mě zajímá spíš okrajově a profesionál ze mě asi nikdy nebude. Ale říká se: nikdy neříkej nikdy.“

Takže ji nejspíš za pár let uvidíme v nějaké pražské lékárně... což asi výrazně zvýši nemocnost (hlavně u mužů), ať už budou poplatky za recept jakékoliv. I když, kdoví? Nebyla by první, koho pozlátko filmového světa zlákalo od původních snů.

Z "PetrPan2" L

Herečka

Účinkující

Reklama

Reklama