Reklama

Reklama

Žito

(pořad)
všechny plakáty
Talk-show
Česko, 2006, 18 min

Účinkují:

Halina Pawlowská (moderátor), Robert Vano, Alena Šeredová, Martin Dejdar, Marek Eben, Vendula Pizingerová, Karel Svoboda, Jiří Adamec, Ladislav Špaček, Miloš Zapletal, Josef Dvořák, Jan Rosák (více)

Obsahy(1)

Kulturně-společenská revue Haliny Pawlowské... Pořad navazuje na populární pořad Haliny Pawlowské z období let 1992-1997 „V žitě", kdy ve více než sto šedesáti pokračováních mapovala nekonečný seriál večírků, rautů, vernisáží a premiér, seznamovala diváky s novými tvářemi politiky, podnikání, umění a bankovnictví a vytvářela tak kuriózní dobovou kroniku o vzniku a peripetiích života české High Society v období ranného kapitalismu v Čechách. Už tento její, ve své době neobyčejně populární a často napodobovaný pořad, byl charakteristický její ironií i sebeironií, výstižnou zkratkou společenské smetánky, tvořené všemi myslitelnými druhy lidí a charakterů, z nichž značná část zmizela v propadlišti času, jejím smyslem pro humor, ale také její laskavostí pro lidské pošetilosti, slabosti a touhy.

Nový pořad chce použít podobnou optiku pohledu. Protože na společenských akcích se zpravidla nic strhujícího neděje, budeme sledovat a popisovat nejen lidské chování a jednání, ale i méně viditelné vztahy a touhy, budeme objevovat a charakterizovat osobnosti, jejich díla, zájmy, názory a představy a budeme se snažit odpovědět si na otázku celkového směřování společnosti. Formálně to bude rychlý kaleidoskop událostí a akcí, stojící na komentářích, útržcích výpovědí účastníků a na hudbě. Na rozdíl od obdobných bulvárních pořadů, které svoje virtuální hrdiny hledají na pomezí módy, popkultury a polosvěta, bude nový pořad čerpat především ze světa kulturních událostí a společenského setkávání významných osobností podnikání, politiky, umění a entertaimentu, bude mapovat premiéry, derniéry, křty uměleckých děl, vernisáže, ale i významné večírky, plesy a jiné formy veřejného setkávání. Bude také přinášet miniportréty lidí a občas bude cestovat.

Základním úhlem tvorby Haliny Pawlowské je humor a nadhled. Obojí jí umožňuje nezabřednout do věcí, vysmívat se frázím, blbosti a důležitosti. Do nového pořadu chce přinést dokonce i "podhled", a proto jejím zpravodajem, hodnotitelem a návštěvníkem vybraných událostí bude francouzský buldoček EDA, který je milý pejsek, má moudré oči a bude komunikovat lidskou řečí, aby se s diváky podělil o své postřehy a názory. A protože nadhled i podhled, jsou neobvyklé úhly, mohou přinést i neobvyklé úvahy a situace. Tahle dvojice, Halina a Eda, paní a její pes, bude veřejnosti zprostředkovávat každý týden přehled nejdůležitějších společenských událostí, bude všude, kde se to očekává i kde se to nečeká, bude bavit diváky svým humorem a svými názory a bude se je snažit přesvědčit, že země je docela dobré místo pro život, ale že s Marťany je větší legrace. (Česká televize)

(více)

Recenze (1)

Peabody odpad!

všechny recenze uživatele

no kdo si myslí, že tohle je život, dobře mu tak. Halina není vůbec hloupá, občas je i vtipná, ale ta prázdnota a to jak se všichni berou vážně je hrozná ()

Reklama

Reklama