foto

Věra Čáslavská

  • nar. 3.5.1942
    Praha, Protektorát Čechy a Morava
  • zem. 30.8.2016 (74 let)
    Praha, Česko

Herecká filmografie

Filmy

1963 O něčem jiném

TV seriály

2009 Vyprávěj (TV seriál) - a.z.

Dokumentární

2016 Medaile žalují (TV film)
Zátopek (TV film)
2013 Český žurnál (TV seriál)
2012 Tajemství olympijských vítězů (TV film)
Věra 68
2011 Inventura Febia (TV seriál)
1991 Proč Havel?
1989 Občanské Semaforum
1968 Mexiko 68

Diskuze k tvůrci (32)

<< novější 2 1
    • 6.9.2016  23:17

    Příspěvek byl smazán administrátorem.

    • 6.9.2016  02:25
    Castrator
    (hodnocení, komentáře)

    Ne, nevyplývaly.

    na příspěvěk reagoval
    • 6.9.2016  02:13

    Příspěvek byl smazán administrátorem.

    • 4.9.2016  18:43

    Příspěvek byl smazán administrátorem.

    • 4.9.2016  18:33
    Castrator
    (hodnocení, komentáře)

    : Nikdo z toho politiku nedělal. Kromě tebe a těch, co v tom politiku vidí.

    na příspěvěk reagoval
    • 4.9.2016  18:33
    Castrator
    (hodnocení, komentáře)

    fragre: Zeman se v debatě s Čáslavskou i přesto, že vyjádřila názor proti Zemanovi, bavil slušně, po zemanovsku jsi neztrapnil. Zášť k ní necítil, tu on skrýt nedokáže.

    Čáslavská je naší nejúspěšnější sportovkyní, "vyjádřit se politicky" je prezidentova povinnost.

    • 4.9.2016  18:30
    Castrator
    (hodnocení, komentáře)

    : Multe, píšu jasně, že jsi nic o obdivu nepsal. Jestli jsi, nebo nejsi obdivovatelem je věc jiná.

    na příspěvěk reagoval
    • 4.9.2016  16:58

    Příspěvek byl smazán administrátorem.

    • 4.9.2016  12:12
    fragre
    (hodnocení, komentáře)

    prkalil: Já už jsem alergický na jakékoliv vyjádření politiků, zvláště když se jedná o  podobnou příležitost. U Zemana je kondolence chladně formální, zesnulá plédovala v prezidentské volbě pro oponenta, a to Zeman nezapomíná. U Kisky je ukecaná, přihřívající si svou polívčičku. Ať jsou do řiti oba a daji zesnulé klid. Paní Čáslavská byla fenomenální sportovkyně a  projevila několikrát nezanedbatelnou občanskou kuráž, ale jinak nebyla neomylná. Ať odpočívá v pokoji.

    na příspěvěk reagoval , Castrator
    • 4.9.2016  11:55

    Příspěvek byl smazán administrátorem.

    • 4.9.2016  10:57
    prkalil
    (hodnocení, komentáře)

    Zvláště trapně působí Zemanova opožděná a formální kondolence ve srovnání s vyjádřením slovenského prezidenta Andreje Kisky ("Věra Čáslavská reprezentovala nejen naše Československo, ale byla symbolem odvahy, kterou jsme jejím prostřednictvím vysílali do světa. Ona ukázala světu, že v naší okupované zemi jsou lidé, kteří se nebojí. ...")

    na příspěvěk reagoval , fragre
    • 3.9.2016  21:46

    Příspěvek byl smazán administrátorem.

    • 3.9.2016  18:52

    Příspěvek byl smazán administrátorem.

    • 3.9.2016  13:53
    prkalil
    (hodnocení, komentáře)

    O velikosti (Jen malý člověk nepřekročí křivdy ani nad rakví)

     

      Miloš Zeman je veliký muž. Měří takřka metr devadesát, jeho hlas ve sněmovně vždy hřměl jak bouře, z vysmívané ministrany jménem ČSSD vybudoval zásadní politickou sílu. Byl jejím prvním předsedou sněmovny, prvním premiérem a podařilo se mu dobýt i Hrad. Veliký muž, jenž nedovede překonat nízkost své povahy.
      Ne, nelze se panu Zemanovi divit, že neměl k Věře Čáslavské nejlepší vztah. Bylo to paní Čáslavská, kdo výrazně podporoval jeho soupeře Karla Schwarzenberga. Byla to paní Čáslavská, kdo mu v živém televizním vysílání vyčetla podporu od komunistů. Byla to paní Čáslavská, která do něj opakovaně zajížděla: ani coby čestná předsedkyně ČOV nedokázala přijít na slavnost, protože, jak pravila, "má svobodomyslná povaha mi nedovolí, abych navštívila současný Hrad, z jehož prostor je vysílána jen negativní energie". V rozhovoru pro tento list před dvěma lety byla pak i krutá: "Vždyť tahle země od jeho zvolení jen přešlapuje na místě. Nejprve pomohl složit vládu, aby hned nato jmenoval své kamarády a stoupence do vlády, která ani nedostala důvěru parlamentu. A po neúspěchu své protežované strany ve volbách vše jen úmyslně protahuje. Podle mne jen on tou brzdou. Co už za svého vladaření nadělal trapasů, třeba u klenotů." Řečeno hantýrkou prvňáčků: Ona si začala a nebyla vždy úplně fér. Jenže kdo neunese kritiku, nechť nevstupuje na veřejné kolbiště. A už vůbec by neměl kandidovat do prezidentského úřadu.
      Hradu trvalo celých dvanáct hodin, než se odhodlal ke kondolenci, která obsahovala jedinou větu: Její mimořádné sportovní úspěchy zůstanou navždy v myslích nás všech. Problém vyjádřené soustrasti je zjevný: mimořádná síla a mezinárodní respekt paní Věry nestály jen na sportovních úspěších, ale právě v kombinaci sportovních úspěchů a občanských postojů. Zejména v roce 1968 a v průběhu normalizace.
      Miloš Zeman, stejně jako Věra Čáslavská, podporoval reformní pražské jaro 1968. Oba si vysloužili nelibost režimu: paní Čáslavská žila v izolaci a chudobě, panu Zemanovi byla odepřena lukrativní místa. Paní Čáslavská na rozdíl od pana Zemana za posledních padesát let ani jednou neměnila názory - možná i to současného hradního rezidenta iritovalo. Ale nedokázat překonat osobní a politické antipatie ani nad rakví?
      I v dobách své gymnastické slávy měla paní Věra pouhých 160 centimetrů. Více naznačovati netřeba.

     

    Petr Kamberský, LN, 2.9.2016

    na příspěvěk reagoval ,
    • 3.9.2016  00:28

    Příspěvek byl smazán administrátorem.

    • 3.9.2016  00:21

    Příspěvek byl smazán administrátorem.

    • 2.9.2016  23:38
    Castrator
    (hodnocení, komentáře)

    O obdivu k Zemanovi tady nikdo nikde nepsal.

    Lepší tanečník na hrobech než někdo, kdo neumí číst.

    na příspěvěk reagoval
<< novější 2 1

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky