Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratr Den se setká se Zephyr Halimovou – ženou, která by chtěla být vůdkyní a staví se proti Říši. Bratr Soumrak podezřívá bratra Úsvita. (Apple TV+)

Recenze (10)

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tri subezne linie. Romantarna u najmladsej kopie imperatorov, vyzvedy a intrigy v osobe jeho najstarsej verzie. Politika a usvit odporu voci strednej zosobnujucej "kopii". A na vzdialenom svete sa par vyvolenych dostava na orbit. Stale neviem, kde je nasa matematicka..ach jo...bieda. Silne rozkolisane. 40% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokus udělat z Nadace cosi jako Hry o trůny ve vesmíru je víc než očividný nejen díky náboženským plkům a civilizacím v předaleké budoucnosti, kde lidé pobíhají navlečení v prostěradlech a sandálích, ale především díky snaze vytvářet třecí plochy mezi mocichtivými jedinci. Jenže to co funguje ve fantasy, působí ve sci-fi přinejmenším nablble. Robot vyznávající náboženství? Vážně? Linie o Salvor a likvidaci Terminu je nezáživná, románek mladého Cleona nic moc... . I to, čemu jsem byl ochotný za cenu velkého sebezapření dát šanci, nakonec působí strojeně, asi jako když nacpete do dárkového koše shnilé šišky a navrch dáte krásnou modrou mašli. ()

Reklama

Juklitz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám dost zásadní problém podlehnout jakékoliv jedné linii. Fair je říct, že předloha taky nebyla kdovíjak zběsilá akce, ale Asimov měl cit děj pečlivě stavět a jím budovaný konstrukt dával každou stránkou větší smysl. Autoři seriálu jdou (zatím) opačným směrem - dějovou kosmopolitost spíše bořit a drobit na kousky. To ovšem nemůže absolutně fungovat. Psal jsem to někde u druhého dílu, stejně jak to již někdo psal tady - autoři se snaží vybudovat sci-fi GoT, ale to je dost zásadní nepochopení rozdílné rétoriky a zbraní sci-fi vs. fantasy. Fakt špatné, nefunguje to, je to od desíti k pěti, půlka dílu jde v pohodě přeskočit, postavy jsou mizerné a divák s nimi fakt nemůže nějak prožívat děj, focus na nepodstatné záležitosti. Hardin v podání absolutní neherečky je asi už jen třešnička. ()

fandadofilmu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle není Asimov. Proč tvůrci neráčí respektovat geniální literární předlohu? Podstatnou část zabírají pasáže, které Asimov vůbec nenapsal - ale které si "vymysleli" ti hollywoodští kreténi. Což je vrchol arogantní nadutosti! A jak zde již bylo několikrát řečeno, je to celé navíc opravdu přímo nesnesitelně přečernouškované. Kdepak, Asimov se v hrobě neobrací - ten tam musí rotovat přímo ďábelskou rychlostí! ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama