foto

Jaroslav Kaňkovský

  • nar. 3.7.1944
    Praha, Protektorát Čechy a Morava
  • zem. 3.6.2014 (69 let)
    Praha, Česko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jaroslav Kaňkovský se narodil roku 1944. Pochází z herecké rodiny. Je to český herec a velmi frekventovaný dabér, který namluvil množstí různých postav. Fanoušci KOBRY 11 si vybaví znělku na začátku: Jejich tempo je vražedné..., nadaboval Mrzouta v oblíbeném kresleném seriálu ŠMOULOVÉ. Mezi jeho spjaté herce patří Bill Nighy či John Hurt.

Jaroslav Kaňkovský se také objevoval v seriálech a filmech, jeho nejrozsáhlejší role přišly za Československa, jsou to role v seriálech: DISPEČER a PLECHOVÁ KAVALERIE, v televizi se objevil i v nedávné době, to v seriálu: ČERNÁ SANITKA, kde ztvárnil hlavní roli v jedné z epizod. Do roku 1992 působil v Městských divadlech Pražských.

Tomáš "holekula" Havelský

Herecká filmografie

Filmy

2008 Bathory
2001 Z pekla štěstí 2
1984 Komedie s růžemi (TV film)
Sen noci svatojanské (divadelní záznam)
1983 1. Máj v Národním divadle roku 1898 (TV film)
1981 Žebřík ke hvězdám (TV film)
1980 Muž s puškou (TV film)
Sedm Spartakových dní (TV film)
Starožitníkův krám (TV film)
Xena (TV film)
1979 Zavazadlo (TV film)
1976 Alergie (TV film)
1972 Venca (TV film)
1970 Papá Offenbach (TV film)
1966 Doktor a běsi (TV film)

TV seriály

2008 Černá sanitka (TV seriál)
1990 Přísahám a slibuji (TV seriál)
Epizoda 1 (E01)
1984 Slovácko sa nesúdí (TV seriál)
Poslední vůle (S02E06)
1979 Plechová kavalérie (TV seriál)
1978 Zákony pohybu (TV seriál)
Výstava (E01)
1971 Dispečer (TV seriál)

TV pořady

1967 Hudba neutěšitelka (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace