foto

Jamie Farr

  • nar. 1.7.1934 (84 let)
    Toledo, Ohio, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jamie Farr, vlastním jménem: Jameel Joseph Farah, se narodil 1. července 1934, ve městě Toledo, v Ohiu, USA. Matka se jmenovala Jamelia Farahová a otec Samuel Farah. Má starší sestru Yvonnu. Od 16 ledna 1963 je ženatý s Joy Ann Richardsovou - Farrovou a s ní má dvě děti: syna Jonase a dceru Yvonnu. Navštěvoval Pasadenské divadlo. Jeho poznávací znamení: velký nos.

Od svých studentských let byl Jamie velmi aktivní, byl členem (Drama Society), psal pro dvě varietní představení,ve kterých dokonce i hrál a měl plno funkcí, ať už dřív ve škole nebo později v různých organizacích. Objevil se i v plno filmech a seriálech: M*A*S*H (1972-83) – desátník, seržant Maxwell Q. Klinger (úředník), začínal jako komparsista a jednu epizodu režíroval, jako jediný z hereckého týmu seriálu sloužil dva roky v americké armádě v době Korejské války!, POPRASK V MINCOVNĚ (1967) v roli Maria, DRAHÝ ZESNULÝ (1973), role Dybbi, VELKÝ ZÁVOD (1981) a VELKÝ ZÁVOD 2. jako šejk, BOJOVÁ AKADEMIE a několik dalších.

Nyní je už v důchodu, herectví se naštěstí ještě věnuje.

Jaroslav "krib" Lopour

Herecká filmografie

Filmy

2014 America's Clown: An Intimate Biography of Red Skelton - a.z.
2007 A Grandpa for Christmas (TV film)
2001 Month of Sundays, A
1995 You Snooze You Lose
1994 Fearless Tiger
1989 Curse II: The Bite
Závodní horečka
1988 Run Till You Fall (TV film)
Strašidelné Vánoce
1987 Happy Hour
1986 Bojová akademie (TV film)
Dokonalá vražda (TV film)
1984 For Love or Money (TV film)
Velký závod 2
1981 Návrat rebelů (TV film)
Tajný závod
1980 Murder Can Hurt You (TV film)
The Gong Show Movie
1979 Amateur Night at the Dixie Bar and Grill (TV film)
1976 Joys (TV film)
1973 Blue Knight, The (TV film)
Drahý zesnulý
Rušná ulice
1968 With Six You Get Eggroll
1967 Poprask v mincovně
1966 Out of Sight
Povznesen nad pomstu
1965 Největší příběh všech dob
The Loved One
1958 No Time for Sergeants
1956 Diane
Tři násilníci
1955 Džungle před tabulí
Kismet

TV seriály

2018 The Cool Kids (TV seriál)
Thanksgiving at Murray's (E07)
Sid Comes Out (E04)
Pilot (E01)
2007 Griffinovi (TV seriál)
Věřte, nevěřte, Joe má našlápnuto (S06E03)
2005 Rodinná válka (TV seriál)
1999 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Milénium šok (S07E16)
1998 Zlatá sedmdesátá (TV seriál)
1997 Port Charles (TV seriál)
1993 Diagnóza vražda (TV seriál)
1986 Wordplay (TV seriál)
1984 To je vražda, napsala (TV seriál)
1983 M*A*S*H - Co bylo potom (TV seriál)
M*A*S*H (TV seriál)
Nashledanou, sbohem a amen (S11E16)
Jak jde čas (S11E15)
Dávej a ber (S11E14)
další epizody (7)
1982 M*A*S*H (TV seriál)
Běh pro peníze (S11E09)
Střízlivý Měsíc (S11E08)
Pochybnosti (S11E07)
další epizody (20)
1981 M*A*S*H (TV seriál)
Smrtí nic nekončí (S10E11)
To byl den po Vánocích (S10E10)
Krátký proces 2 (S10E09)
další epizody (25)
1980 M*A*S*H (TV seriál)
Válka pro všechny sezóny (S09E06)
Smrt na prázdninách (S09E05)
Den otců (S09E04)
další epizody (16)
1979 M*A*S*H (TV seriál)
Ano, to je naše dítě (S08E15)
Hvězdy a pruhy (S08E14)
Bitva o kapitána (S08E13)
další epizody (26)
1978 The $1.98 Beauty Show (TV seriál)
M*A*S*H (TV seriál)
Drahá Sestro (S07E15)
Oko za oko, zub za zub (S07E14)
Bez plynu (S07E13)
další epizody (25)
1977 M*A*S*H (TV seriál)
Kupec Korejský (S06E15)
Kamarádi ve zbrani (2) (S06E14)
Kamarádi ve zbrani (1) (S06E13)
další epizody (26)
1976 Gong Show, The (TV seriál)
M*A*S*H (TV seriál)
Hawkeyho noční můra (S05E14)
Vymítání (S05E13)
Plukovníkův kůň (S05E12)
další epizody (19)
1975 M*A*S*H (TV seriál)
Drahá mami (S04E17)
Cena tomatového džusu (S04E16)
Znovu volání pošty (S04E15)
další epizody (23)
1974 M*A*S*H (TV seriál)
Všední den (S03E12)
Adamova žebra (S03E11)
Nad sestru není (S03E10)
další epizody (14)
1973 M*A*S*H (TV seriál)
Pouze pro důstojníky (S02E15)
Dostaňte mě odtud (S02E13)
Drahý otče... tři (S02E09)
další epizody (12)
1972 M*A*S*H (TV seriál)
Drahý otče (S01E12)
Šéfchirurg kdo? (S01E04)
Nová dobrodružství Scooby-Doo (TV seriál)
1971 Chicago Teddy Bears, The (TV seriál)
1967 Garrison's Gorillas (TV seriál)
Hondo (TV seriál)
1963 My Favorite Martian (TV seriál)
1959 The Rebel (TV seriál)

Dokumentární

2016 Bowery Rhapsody: The Rise and Redemption of Hollywood's Original 'Brat Pack'
2010 Opravdový MASH (TV film)
2002 M*A*S*H: 30th Anniversary Reunion (TV film)
1995 50 Years of Funny Females (TV film)
1991 Memories of M*A*S*H (TV film)
1981 Making 'M*A*S*H' (TV film)

TV pořady

2013 Ok! TV (TV pořad)
2010 The 8th Annual TV Land Awards (TV pořad)
2002 Mornings with Kerri-Anne (TV pořad)
1986 Wildest West Show of the Stars, The (TV pořad)
1984 Circus of the Stars #9 (TV pořad)
Super Password (TV pořad)
1983 Circus of the Stars #8 (TV pořad)
1981 Circus of the Stars #6 (TV pořad)
The 32nd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1980 Battle of the Network Stars IX (TV pořad)
Kraft Salutes Disneyland's 25th Anniversary (TV pořad)
1979 Battle of the Network Stars VI (TV pořad)
Circus of the Stars #3 (TV pořad)
Circus of the Stars #4 (TV pořad)
1977 Battle of the Network Stars III (TV pořad)
1976 The Alan Hamel Show (TV pořad)
1973 The $10,000 Pyramid (TV pořad)
1951 The Red Skelton Show (TV pořad)

Režijní filmografie

TV seriály

1983 M*A*S*H (TV seriál)
Přátelé a nepřátelé (S11E13)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace