Reklama

Reklama

Strašidelné Vánoce

Trailer

Obsahy(1)

Frank Cross není dobrý člověk. Je to bezcharakterní elitář, který nemá rád Vánoce. Vánoční pohoda v něm vyvolává dávivý komplex a představa bodrého Santy Clause se mu hnusí více než modelka s chlupatýma nohama. Je to prostě parchant, který bude muset dojít ke své nápravě. A kdy jindy než o vánocích. Ono totiž na pravdě: "Čím člověk zachází, tím taky schází." něco je. Vítejte tedy ve filmu na téma: Jak parchant díky vánočním duchům k nápravě došel. A nebojte se. I přes zmíněné duchy se nebudete bát, ale bavit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

misterz 

všechny recenze uživatele

Všetko tu stojí na famóznom B. Murray, ktorý si tu strihol postavičku mizantropického držgroša Franka Crossa a bol jednoducho famózny... Príbeh podľa Dickensovej Vianočnej koledy v modernejšom šate a so špecifickým humorom, ktorý na mňa účinkoval hlavne zo začiatku. Potom to celé upadlo do šedivého priemeru, pričom koniec už zaváňal fraškovitosťou, čo moc nemusím. Priemer. 60/100 ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Moderní variace na Dickensovu klasiku začíná velice nadějně a zpočátku jde o kreativní a neotřelou zábavu, ovšem okolo poloviny stopáže se to zlomí a jako by došly dobré nápady i dobrý vkus a kvalita jde sešupem dolů. Leccos zachrání jako vždy spolehlivý Bill Murray, ale ani on není tak geniální, aby pomohl filmu posunout se více do nadprůměru. ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

IT'S NEVER TOO LATE. YOU CAN ALWAYS CHANGE TOMORROW IF YOU WANT TO. Typický Bill Murray jak ho všichni známe a to je dobře. Jelikož se blíží vánoce, tak jsem si tento film našel a nelituji, protože to jednak byla fajn podívaná a jednak vůbec první film o 'příběhu vánoc', který jsem viděl. Pěkný příběh, kde jednoho zlého člověka navštíví tři duchové vánoc a on se nakonec polepší. Nejvíc mi sedl rozhodně duch minulých vánoc. To byla asi nejlepší část filmu, protože duch současných vánoc mi vůbec neseděl. Pořád ho tam fackovala a dávala mu pěstí a nebylo to vůbec vtipné. Závěrečný duch příštích vánoc byl teda něco, i když mohli Franka vystrašit víc, ale věřím, že když máte halucinaci jak hoříte v rakvi, tak to s vámi pohne. WELL, I'M SURE CHARLES DICKENS WOULD HAVE WANTED TO SEE HER NIPPLES! ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Začiatok bol výborný, ale úroveň humoru, zábavnosti... i dôstojnosti postupne klesala, až sa prepadla na dno pri tom záverečnom "k slzám dojímavom" vianočnom monológu. Chvalabohu predtým je to celkom milá zábava s typickým Billom Murrayom, Smrťou i Duchmi Vianoc, ktorí mu s radosťou poskytujú duchovné i telesné ponaučenia. Keby Amíci nemali ten neodolateľný tik doraziť aj slušné vianočné/rodinné filmy srdceryvnými happyendami, mala by som k nim určite lepší vzťah. Okrem toho sú takéto hepáče oveľa znesiteľnejšie, ak sú vyjadrené obrazom - ale holyvúdi tam vždy musia narvať preslovy jak od prezidenta! Nebyť toho záveru, možno dám z nostalgie a lásky ku komédiám 80. rokov aj 4 hviezdičky. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Hmmm ... Billa Murraya mám rád, no neviem, čo si o tejto čudesnosti pomyslieť. Zasmial som sa asi iba raz a to pri svojskom bývalom majiteľovi televízie a pri úvodných reklamách na TV programy. Oceniť by sa dala aj tradične skvelá hudbu Dannyho Elfmana, no tá je až neuveriteľne nevyužitá. No a čo je pri vianočných filmoch hlavné - ONO TO NEMÁ ANI TROCHU VIANOČNÚ ATMOSFÉRU! ()

Galerie (69)

Zajímavosti (8)

  • Vo filme si zahrali malé úlohy aj John Murray, Joel Murray a Brian Doyle-Murray - bratia Billa Murraya, ktorí sú tiež herci. (m.a.t.o.)
  • Postava menom Calvin Cooley je odkaz na prezidenta Calvina Coolidgea, ktorý bol známy ako "muž pár slov". (m.a.t.o.)
  • Richard Donner sa objaví na konci filmu ako pracovník v kontrolnej miestnosti. Rovnakú úlohu si zahral aj Donnerov bratranec Steve Kahan. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama