foto

Jesse Tyler Ferguson

  • nar. 22.10.1975 (44 let)
    Missoula, Montana, USA

Biografie

Filmový, divadelní a muzikálový herec Jesse Tyler Ferguson se narodil 22. října 1975 ve městě Missoula ve státě Montana, USA. Již od útlého věku se začal zajímat o herectví a proto neměl jiné volby, než jej studovat i na univerzitě Americké muzikálové a dramatické akademie v New Yorku. Poté, co v roce 1994 graduoval, začal se postupně prosazovat na proslulé Broadwayi. Zde vystupoval v několika show, debutoval v muzikálu ON THE TOWN. Na divadelních prknech se pohybuje s přestávkami dodnes.

V roce 2000 se objevil ve svém prvním, zatím ještě televizním, filmu SALLY HEMINGSOVÁ: AMERICKÝ SKANDÁL. Velkou díru do světa neudělal, proto se začal více orientovat na televizní seriály a postupnými krůčky dával své jméno ve známost. V roce 2006 americká televizní stanice CBS začala vysílat sitcom SPOLUŽÁCI, ve kterém Jesse hrál jednu z hlavních postav, smolaře Richieho Velche. Po pouhé jedné sezóně byl seriál navzdory protestům některých diváků zrušen a jeho místo ve vysílacím plánu získal nový, nyní již všem notorický známý seriál Teorie velkého třesku. Jesse opět musel začínat takřka nanovo, objevil se v nevýznamné roli v komedii GRIFFIN A PHOENIXOVÁ a thrilleru SMRT ON-LINE. Zároveň pokračoval v divadelní kariéře a v roce 2007 si zahrál postavu Francise Fluteho v klasické shakespearově komedii SEN NOCI SVATOJÁSNKÉ.

Jeho obličej ale televizní producenty zaujal a proto byl následně Jesse vybrán do jedné z hlavních rolí nového sitcomu TAKOVÁ MODERNÍ RODINKA. Jeho postava Mitchell Pritchett adoptuje s přítelem dítě a snaží se ji vychovávat, přičemž řeší napjaté vztahy v rodině se svou sestrou a otcem. Divácká obec tentokrát byla velmi zaujatá a seriálu byla schválena druhá sezóna. Týden co týden tak mohlo Jesseho sledovat v průměru téměř 10 mil. diváků.

Richard "Rssa" Maschtowský

Herecká filmografie

Filmy

2016 Doba ledová: Mamutí drcnutí
2012 8 (divadelní záznam)
Stars in Shorts
2009 Nádherný svět
2008 Smrt on-line
2006 Griffin a Phoenixová
2001 Ordinary Sinner
2000 Sally Hemingsová: Americký skandál (TV film)

TV seriály

2019 Taková moderní rodinka (TV seriál)
Epizoda 22 (S11E22)
Epizoda 21 (S11E21)
Epizoda 20 (S11E20)
další epizody (34)
2018 Taková moderní rodinka (TV seriál)
Stuck in a Moment (S10E10)
Putting Down Roots (S10E09)
Kids These Days (S10E08)
další epizody (22)
2017 Taková moderní rodinka (TV seriál)
No Small Feet (S09E10)
Tough Love (S09E09)
Brushes with Celebrity (S09E08)
další epizody (23)
2016 Taková moderní rodinka (TV seriál)
Zimní ples (S08E09)
Tajný spolek (S08E08)
Farmářské díkůvzdání (S08E07)
další epizody (22)
2015 Taková moderní rodinka (TV seriál)
Bílé Vánoce (S07E09)
Vykliďte si šuplík (S07E08)
Philův sexy dům (S07E07)
další epizody (23)
2014 Taková moderní rodinka (TV seriál)
Haley je plnoletá (S06E10)
V nouzi poznáš kolegu (S06E09)
Tři krocani (S06E08)
další epizody (24)
2013 Taková moderní rodinka (TV seriál)
Stařec a stromek (S05E10)
Teď, nebo nikdy (S05E09)
SkříňoCon 2013 (S05E08)
další epizody (24)
2012 Taková moderní rodinka (TV seriál)
Skrytý talent (S04E10)
Když se kácí strom (S04E09)
Rande naslepo (S04E08)
další epizody (24)
2011 Terapie online (TV seriál)
Taková moderní rodinka (TV seriál)
Expresní Vánoce (S03E10)
Rozblemclá dýně (S03E09)
Požár (S03E08)
další epizody (24)
2010 Nouzové přistání (TV seriál)
Taková moderní rodinka (TV seriál)
Školní ples (S02E10)
Paní Tuckerová (S02E09)
Mannyho narozeniny (S02E08)
další epizody (24)
2009 Taková moderní rodinka (TV seriál)
Sundejte ozdoby (S01E10)
Fizbo (S01E09)
Velká očekávání (S01E08)
další epizody (10)
2008 Do Not Disturb (TV seriál)
2007 Spolužáci (TV seriál)
The Class Goes Back to the Hospital (E19)
The Class Rides a Bull (E18)
The Class Springs a Leak (E17)
další epizody (8)
2006 Ošklivka Betty (TV seriál)
Spolužáci (TV seriál)
The Class Celebrates an Anniversary (E11)
The Class Runs Into a Convenience Store (E10)
The Class Gives Thanks (E09)
další epizody (11)
2002 Naprosto dokonalé (TV seriál)
Gay (S04E07)

Hudební videoklipy

2019 Taylor Swift - You Need To Calm Down (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2018 Stand Up To Cancer (TV pořad)
2017 2017 American Music Awards (TV pořad)
2015 Nickelodeon Kids' Choice Awards 2015 (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 Stand Up to Cancer (TV pořad)
V divočině s Bearem Gryllsem (TV pořad)
2013 The 67th Annual Tony Awards (TV pořad)
The Hollywood Reporter Roundtables (TV pořad)
2012 64. Emmy Awards (TV pořad)
The 66th Annual Tony Awards (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2012 (TV pořad)
2011 63. Emmy Awards (TV pořad)
Teen Choice 2011 (TV pořad)
The Chew (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2009 Watch What Happens: Live (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1994 Inside the Actors Studio (TV pořad)

Fanoušci tvůrce