Reklama

Reklama

Henry Griffin trpí nevyléčitelnou nemocí a zbývá mu tak rok či dva života. Když však pozná Sarah Phoenixovou, která je na tom stejně, už jim nic nemůže zabránit, aby uskutečnili všechna nesplněná přání a sny. V hlavních rolích Amanda Peetová a Dermot Mulroney.  Životem ztrápený Henry Griffin, který se právě rozvedl, trpí nevyléčitelnou nemocí a i ty nejoptimističtější prognózy mu dávají tak rok či dva života. Na přednášce o rakovině potká půvabnou, usměvavou Sarah Phoenixovou. Oba tvrdí, že je sem přivedla jen náhoda, ale ve skutečnosti mají umírání a smrt na dosah. Nezávazné schůzky se brzy mění ve vážnou známost a dvojice si užívá každou společnou chvilku, než si přizná, že toho mají společného mnohem víc - že nevyléčitelnou nemocí trpí oba. S tímto faktem do jejich života vstupuje zcela nový úhel pohledu na lásku. Už jim nic nemůže zabránit, aby uskutečnili všechny dosud nesplněné sny a přání. Chvíle absolutního štěstí a radosti se střídají s okamžiky smutku a zoufalství, ale naděje umírá poslední… V hlavních rolích americké romance režiséra Eda Stonea, která je remakem filmu z roku 1976, hrají Amanda Peetová a Dermot Mulroney. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

progression 

všechny recenze uživatele

Remake po 30 letech. Vzhledem ke kvalitě příběhu dobrý film. Oba hlavní představitelé hrají výborně, asi jsou i krásnější než dvojice v originálu, ale pro mne byl o moc více realistický a uvěřitelnější originál. Dost scén bylo víceméně věrně převzato, některé se lišily (např. půjčovna rogal, kde to scénárista patřičně vygradoval) či vánoční stromeček (nová scéna), který zapadl úspěšně do scénáře remaku. Některé postavy noví scénáristé vypustili, jiné přidali. Oproti originálu mi dost chybělo ono (opakované) pouštění draka (možná spíše boj s drakem ...), které mělo podle mne v originálu velký smysl. Na konec s vánočním stromečkem možná někdy zapomenu. Na konec v originálu (Griffine, věděla jsem, že se zastavíš) nezapomenu nikdy ... ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Aj takto by sa to dalo, ale nemyslím, že je to také jednoduché... Sentimentálny príbeh už mnohokrát spracovaný, a preto z priemeru len mierne vybočujúci, ale na druhej strane je to relatívne príjemná romantická story vhodná hlavne na takéto upršané týždne. Podobné filmy: A Walk to Remember, Keith, Sweet November. ()

Reklama

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Griffin a Phoenixová není špatný film, je velice dobrý, ale jak už tady bylo řečeno, na to jakou situaci oba prochází, a co všechno je potkává jsou tihle dva nepřesvědčivý. Všechno je to romantické, smutné, dojemné, prostě všechno, co tento film předpokládá, ale skutečnost jde úplně jiným směrem, než by měla. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Asi jsem čekala něco jiného, ale tenhle film na mě neměl pražádný účinek. Neustálé epizodky na téma: "Co chceš udělat před smrtí" začnou po chvíli nudit a balancování mezi komedií a melodramatem mi taky nepřipadlo jako nejlepší řešení. Nakonec zůstává jen vcelku zajímavý a smutný příběh a sympatičtí herci. 2,5* ()

ElizabethB 

všechny recenze uživatele

Ak umierat tak rozhodne podla predlohy Griffina a Phoenixovej - zalaskovane a spolu ;o)…Ocakavane krokodilie slzy sa sice nekonali, aj ked pribehy zaoberajuce sa laskou a umieranim ma vzdy dojmu a prinutia zamysliet. Ved co vzacnejsie moze clovek stratit nez zivot… Nastastie tento snimok v hlavnej ulohe s mojou platonickou laskou Dermotom Mulroneyom a talentovanou Amandou Peet,bol podany tym lahsie pozeratelnym sposobom a podciarknuty prijemnou davkou humoru. Dojimave a pekne, viac netreba... 7/10 ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 12. září 2006 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Reklama

Reklama