foto

Sara Gilbert

  • nar. 29.1.1975 (43 let)
    Santa Monica, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Sara Gilbertová se narodila 29. 1. 1975 jako Sara Rebecca Abeles. K herectví se přiklonila v šesti letech, kdy ji inspirovala nevlastní sestra Melissa Gilbertová, když dostala hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy.

Následovaly řetězce reklam a v roce 1984 vystoupila v televizním filmu CBS s názvem CALAMITY JANE. Velký úspěch našla v televizním seriálu ROSEANNE natáčený od roku 1988, který natáčela devět let. Studovala na univezitě Yale a v roce 1997 absolvovala studium s vyznamenáním.

Dále propůjčila svůj hlas televiznímu seriálu SIMPSONOVI, ztvárnila filmovou roli v POISON IVY - JEDOVATÝ BŘEČŤAN (1992) a LIGHT IT UP - ZÁKONY DŽUNGLE (1999). V sitkomu TWINS - DVOJČATA (2005) ztvárnila hlavní roli Mitchee, kde se jako jedno z dvojčat má ujmout vedení v rodinném módním podniku. Posledním velkým úspěchem je role Leslie Winklové - vědátorky v THE BIG BANG THEORY - TEORIE VELKÉHO TŘESKU (2007), kde zaznamenala velký úspěch.

Sara je lesba a žije s Allison Adler. Mají spolu dvě děti, první je syn Levi Hank Gilbert-Adler, který se narodil v roce 2004, druhé je dcera Sawyer, která se narodila v roce 2007. Jejím životním krédem jsou veganská jídla. Byla zařazena mezi "100 největších dětských hvězd".

30. 3. 2014 si vzala hudebnici Lindu Perry po tříletém vztahu, kdy svůj slib zpečetily do roka a do dne po loňských zásnubách. Svatba se konala v Malibu v Los Angeles v neděli. Lindina žádost o Sařinu ruku byla vskutku originální a romantická. Linda Saru překvapila během pikniku v parku a zapojila nenápadné „spolupiknikující", kteří vytáhli hudební nástroje a začali hrát jejich zamilovanou píseň Missing you. Linda si pak oblékla čtyři trička, která na sobě měla nápisy „Will", „you", „marry", „me?", tedy „Vezmeš si mě?".

Svatba byla velkou společenskou událostí a byla pojatá spíše jako rockový koncert. Mnoho se zpívalo, mnoho se pařilo.

Pár společně vychovává dvě děti, které má Sara z předchozího vztahu s televizní producentkou Allison Adler, devítiletého syna Leviho (biologickou matkou je Allison) a sedmiletou dceru Sawyer (biologickou matkou je Sara).

Mariellka

Herecká filmografie

Filmy

2004 In the Game (TV film)
2001 Kluci v mém životě
2000 Boys Life 3
Všechny moje lásky
1999 $30
Velký šprým
Zákony džungle
1998 Voda na poušti
1997 Broken Record (TV film)
1994 Dead Beat
1992 Jedovatý břečťan
1990 Sudie and Simpson (TV film)
1988 Runaway Ralph (TV film)
1984 Calamity Jane (TV film)

TV seriály

2018 Living Biblically (TV seriál)
Thou Shalt Not Steal (E04)
Love Thy Neighbor (E03)
False Idols (E02)
další epizody (4)
Roseanne (TV seriál)
Knee Deep (S10E09)
Netflix & Pill (S10E08)
Go Cubs (S10E07)
další epizody (9)
2016 Supergirl (TV seriál)
Falling (S01E16)
Teorie velkého třesku (TV seriál)
Experimentování s oslavou (S09E17)
2014 Zkažená úča (TV seriál)
2011 Terapie online (TV seriál)
2010 Teorie velkého třesku (TV seriál)
Lunární excitace (S03E23)
2009 Sestra Hawthornová (TV seriál)
Teorie velkého třesku (TV seriál)
Polštářové stigma (S02E16)
2008 Teorie velkého třesku (TV seriál)
Cooper-Nowitzki teorém (S02E06)
Barbarská sublimace (S02E03)
Topologie váčkovitého poklopce (S02E02)
další epizody (4)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Trials (S10E01)
2007 Private Practice (TV seriál)
In Which Sam Gets Taken for a Ride (S01E07)
Teorie velkého třesku (TV seriál)
Hamburgerový postulát (S01E05)
Korolár seržanta Sněhulky (S01E03)
2006 Spolužáci (TV seriál)
2005 Dvojčata (TV seriál)
2002 24 hodin (TV seriál)
Day 2: 12:00 p.m.-1:00 p.m. (S02E05)
Day 2: 11:00 a.m.-12:00 p.m. (S02E04)
Day 2: 10:00 a.m.-11:00 a.m. (S02E03)
další epizody (5)
2000 Welcome to New York (TV seriál)
1997 Roseanne (TV seriál)
Into That Good Night: Part 2 (S09E24)
Into That Good Night: Part 1 (S09E23)
Arsenic and Old Mom (S09E22)
další epizody (12)
1996 Roseanne (TV seriál)
Home for the Holidays (S09E12)
Mothers and Other Strangers (S09E11)
Home Is Where the Afghan Is (S09E10)
další epizody (26)
1995 Roseanne (TV seriál)
December Bride (S08E11)
Direct to Video (S08E10)
Of Mice and Dan (S08E09)
další epizody (24)
1994 Pohotovost (TV seriál)
Simpsonovi (TV seriál)
Tentokrát o lásce (S06E03)
Roseanne (TV seriál)
The Parenting Trap (S07E12)
Maybe Baby (S07E11)
Thanksgiving 1994 (S07E10)
další epizody (25)
1993 Roseanne (TV seriál)
White Trash Christmas (S06E12)
The Driver's Seat (S06E11)
Thanksgiving 1993 (S06E10)
další epizody (25)
1992 Simpsonovi (TV seriál)
Nová holka v ulici (S04E08)
Roseanne (TV seriál)
It's No Place Like Home for the Holidays (S05E12)
Of Ice and Men (S05E11)
Good Girls, Bad Girls (S05E10)
další epizody (25)
1991 Roseanne (TV seriál)
Santa Claus (S04E12)
Kansas City, Here We Come (S04E11)
Thanksgiving 1991 (S04E10)
další epizody (25)
1990 Roseanne (TV seriál)
Confessions (S03E12)
Do You Know Where Your Parents Are? (S03E11)
Dream Lover (S03E10)
další epizody (24)
1989 Roseanne (TV seriál)
No Talking (S02E12)
Lobocop (S02E11)
Brain-Dead Poets Society (S02E10)
další epizody (27)
1988 Roseanne (TV seriál)
Here's to Good Friends (S01E08)
The Memory Game (S01E07)
Lovers' Lane (S01E06)
další epizody (8)

Dokumentární

2000 Child Stars: Their Story (TV film)
1999 Celebrity Profile: Melissa Gilbert (TV film)
1998 Intimate Portrait: Melissa Gilbert (TV film)
1990 Classroom Cut-Ups: A Look at Dissection - vyp.

TV pořady

2016 The 42nd Annual People's Choice Awards (TV pořad)
2015 The 42nd Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
2013 Ok! TV (TV pořad)
The 40th Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
2012 The 39th Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
2010 Talk show bez zábran (TV pořad)
2005 Saturday Night Live: The Best of David Spade (TV pořad) - a.z.
1994 The 46th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1991 The 43rd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1990 The 42nd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1989 The 41st Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

1996 Persona Non Grata

TV seriály

1994 Pohotovost (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace