foto

Eric Stonestreet

  • nar. 9.9.1971 (46 let)
    Kansas City, Kansas, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americký herec Eric Allen Stonestreet se narodil 9. září 1971 v Kansas City, kde vyrůstal a jako dítě chtěl být klaunem. Během studií na Kansas State University se jen náhodou díky příteli zúčastnil konkurzu na obsazení do hry Předehra k polibku a získal malou roli. Po promoci v oboru sociologie přesídlil do Chicaga, kde studoval a hrál divadlo a improvizaci. Po dvouleté zkušenosti s prací v televizních reklamách zamířil dále na západ za splněním svého snu.

Filmovou kariéru začal budovat v prostředí seriálů, kde ztvárnil nezapomenutelné postavy. Patří mezi ně SPRÁVNÁ PĚTKA (1994), POHOTOVOST (1994), VŠICHNI STAROSTOVI MUŽI (1996), MŮJ PŘÍTEL MONK (2002), SBĚRATELÉ KOSTÍ (2005), ŘEKNI, KDO TĚ ZABIL (2007), MENTALISTA (2008) a další. Jednou z nejpozoruhodnějších postav byla opakující se role technika Ronnieho Litra v krimi seriálu KRIMINÁLKA LAS VEGAS (2000-5). Role Camerona Tuckera v seriálu TAKOVÁ MODERNÍ RODINKA (2009) mu kromě uznání diváků přinesla také nominace a výhry prestižních ocenění Emmy a Zlatý Glóbus. Mimo hraní se Eric s oblibou angažuje v kvízových programech, např. v satirické komediální herní show s názvem Good News Week (2010).

Úspěch v televizi mu otevřel dveře do světa filmu v podobě malých, ale charakterních rolí. Zabodoval odpočinkovou rolí hotelového recepčního Sheldona v hudebním dramatu NA POKRAJI SLÁVY (2000) nebo Dr. Bensona v kultovní klasice GIRLS WILL BE GIRLS (2003), která byla oficiálním výběrem na filmovém festivalu Sundance. Jako Marty Landry se brzy představí v chystaném thrilleru LOFT (2012).

Eric se hlásí k heterosexuální orientaci a v této věci je velmi otevřený a přímý. Svůj úspěch rád komentuje slovy: „Jen kluk z Kansasu má to štěstí prorazit v televizi.“ Ve skutečnosti je za svou 13-ti letou kariéru vděčný lidem, které potkal, a stali se jeho přáteli. Především si váží podpory a povzbuzení svých rodičů Jamey a Vince. Ve svém volném čase se věnuje hraní na bicí, fotografování a kutilství, je vášnivým sportovním fanouškem. Svůj domov ve Valley Village sdílí se svým nejlepším přítelem a pravou rukou – psem Colemanem Hawkinsem.

♥Milka "Roman.Ticka" K♥

Herecká filmografie

Filmy

2016 Day the Laughter Stopped, The (TV film)
Svědectví (TV film)
Tajný život mazlíčků
2014 Loft
2013 Sofia the First: Holiday In Enchancia (TV film)
Z cizího krev neteče
2011 Booking Agents
Zkažená úča
2010 Father vs. Son
2008 Americká gangsterka
Ninja Cheerleaders
2007 Příběhy z USA
The Drifter
2006 13 Graves (TV film)
2005 Ostrov
2004 Knuckle Sandwich
2003 Girls Will Be Girls
Street of Pain
2000 Na pokraji slávy

TV seriály

2017 Taková moderní rodinka (TV seriál)
Winner Winner Turkey Dinner (S09E07)
Ten Years Later (S09E06)
It's the Great Pumpkin, Phil Dunphy (S09E05)
další epizody (20)
2016 Taková moderní rodinka (TV seriál)
Zimní ples (S08E09)
Tajný spolek (S08E08)
Farmářské díkůvzdání (S08E07)
další epizody (22)
2015 Taková moderní rodinka (TV seriál)
Bílé Vánoce (S07E09)
Vykliďte si šuplík (S07E08)
Philův sexy dům (S07E07)
další epizody (23)
2014 Taková moderní rodinka (TV seriál)
Haley je plnoletá (S06E10)
V nouzi poznáš kolegu (S06E09)
Tři krocani (S06E08)
další epizody (24)
2013 Sofie První (TV seriál)
Taková moderní rodinka (TV seriál)
Stařec a stromek (S05E10)
Teď, nebo nikdy (S05E09)
SkříňoCon 2013 (S05E08)
další epizody (24)
2012 Taková moderní rodinka (TV seriál)
Skrytý talent (S04E10)
Když se kácí strom (S04E09)
Rande naslepo (S04E08)
další epizody (24)
2011 American Horror Story (TV seriál)
Prasohlav (S01E06)
Issues (TV seriál)
Taková moderní rodinka (TV seriál)
Expresní Vánoce (S03E10)
Rozblemclá dýně (S03E09)
Požár (S03E08)
další epizody (24)
2010 Taková moderní rodinka (TV seriál)
Školní ples (S02E10)
Paní Tuckerová (S02E09)
Mannyho narozeniny (S02E08)
další epizody (24)
2009 Taková moderní rodinka (TV seriál)
Sundejte ozdoby (S01E10)
Fizbo (S01E09)
Velká očekávání (S01E08)
další epizody (10)
2008 Mentalista (TV seriál)
Řekni, kdo tě zabil (TV seriál)
Potěcha pro žaludek (S02E08)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Tichá noc (S06E11)
2007 Sběratelé kostí (TV seriál)
Tulačka po hvězdách (S02E21)
Nevěsta bez kostí (S02E16)
2005 Americký táta (TV seriál)
Zločiny ze sousedství (TV seriál)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Nesnesitelná (S05E14)
Matrjoška (S05E13)
2004 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Prostoupený zlem (S04E18)
Dvojité x (S04E17)
2003 Plastická chirurgie s. r. o. (TV seriál)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Grissom versus sopka (S04E09)
Strach a špína (S04E05)
2002 Greg the Bunny (TV seriál)
Můj přítel Monk (TV seriál)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Poslední kapka (S03E01)
Nehoda není náhoda (S02E21)
2001 Drzá Jordan (TV seriál)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Ellie (S02E10)
Samá voda, přihořívá (S02E05)
Nos (S02E04)
další epizody (5)
2000 Malcolm v nesnázích (TV seriál)
1999 Providence (TV seriál)
Západní křídlo (TV seriál)
1997 Dharma & Greg (TV seriál)
1996 Všichni starostovi muži (TV seriál)
1994 Pohotovost (TV seriál)
Správná pětka (TV seriál)

Dokumentární

2017 Poop Talk

TV pořady

2016 Klub dobrodružných celebrit (TV pořad)
2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
67. Emmy Awards (TV pořad)
2014 Stand Up to Cancer (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
2013 Zlatý Glóbus 2013 (TV pořad)
19th Annual Screen Actors Guild Awards (TV pořad)
2012 Stand Up to Cancer (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2012 (TV pořad)
64. Emmy Awards (TV pořad)
2011 Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
2011 Billboard Music Awards, The (TV pořad)
63. Emmy Awards (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
Postavte se rakovině (TV pořad)
2010 American Music Awards (TV pořad)
62. Emmy Awards (TV pořad)
2009 Lopez Tonight (TV pořad)
Noční Show Jimmyho Fallona (TV pořad)
2007 On the Lot (TV pořad)
2006 Rachael Ray (TV pořad)
2005 Dancing with the Stars (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2000 I've Got a Secret (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1996 Good News Week (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1994 Inside the Actors Studio (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1988 Live with Regis and Kathie Lee (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Good Morning America (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace