foto

Jessica Harper

  • nar. 10.10.1949 (71 let)
    Chicago, Illinois, USA

Biografie

Narodila se 10. října 1949 do rodiny spisovatelky Eleanor Harper a předsedy Needham Harper Worldwide advertising agency in New York Paula C. Harpera jr. Prvně navštěvovala North Shore Country Day School a potom Sarah Lawrence College. Jessica má tři bratry - Williama (je skladatel), Sama (je scénárista) a Charlese. Jejich početnou rodinu ještě doplňují dvě sestry Linsday a Diana.

Jessica se objevila asi ve dvacítce filmů, ale největší pozornost na sebe stáhla Argentovou SUSPIRIÍ. Dále to byly snímky MY FAVORITE YEAR, PHANTOM OF THE PARADISE, a SHOCK TREATMENT, kde na sebe upozornila díky skvělým pěveckým dovednostem v poprokovém stylu. Zahrála si také ve dvou snímcích Woodyho Allena STARDUST MEMORIES a LOVE AND DEATH. Účinkovala ve čtvrté sezóně "It's Garry Shandling's Show" Stephena Spielberga. Její poslední filmová role byla ve snímku MINORITY REPORT po boku Toma Cruise.

V současné době je Jessica manželkou Thomase Edgara Rothmana a matkou dvou dcer Elizabethy a Nory. Po ukončení aktivní herecké kariéry se Jessica stala spisovatelkou dětských knížek.

Angel "Chatterer" of Death

Herecká filmografie

Filmy

2018 Suspiria
2002 Minority Report
1997 Hranice nevinnosti (TV film)
1996 Ochránce
The Story First: Behind the Unabomber (TV film)
1995 Safe
1993 Pan Báječný
1989 Hrbáč na univerzitě
1988 The Blue Iguana
1987 Once Again (TV film)
1986 Výrobce popularity
1985 When Dreams Come True (TV film)
1982 Můj oblíbený rok
1981 Pennies from Heaven
Shock Treatment
1980 Vzpomínky na hvězdný prach
1979 The Evictors
1977 Suspiria
1975 Detaily
Láska a smrt
1974 Fantom ráje
1971 Taking Off

TV seriály

2019 See (TV seriál)
Dům osvícení (S01E08)
Levandulová cesta (S01E07)
Hedvábí (S01E06)
2015 Proof (TV seriál)
St. Luke's (E07)
1998 Ally McBealová (TV seriál)
Svět bez lásky (S02E06)
1997 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Missed Conception (S03E16)
1990 Příběhy ze záhrobí (TV seriál)
My Brother's Keeper (S02E17)
1986 It's Garry Shandling's Show. (TV seriál)
1985 Příběhy z temnot (TV seriál)
The Tear Collector (S01E17)
1979 Studs Lonigan (TV seriál)
1978 Little Women (TV seriál)
1977 Aspen (TV seriál)

Dokumentární

2010 MindFlux
2001 Suspiria 25th Anniversary
2000 Dario Argento: An Eye for Horror (TV film)
1985 Il mondo dell'orrore di Dario Argento
1980 To Woody Allen from Europe with Love

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce