Reklama

Reklama

Ivo Jahelka

Ivo Jahelka

nar. 18.07.1954 (69 let)
Dačice, Československo

Biografie

"Zpívající právník". Tímto titulem bývá folkový zpěvák a advokát Ivo Jahelka označován i mimo svého titulu JUDr., který získal na právnické fakultě UK v Praze. Věnuje se zhudebňování různých případů ze soudních síní. V současnosti žije v Jindřichově Hradci, kde provozuje advokátní kancelář.

Prvně se svými písněmi vystupoval v klubu Rubín na Malostranském náměstí v Praze. V roce 1982 uspěl na Portě v Plzni s písní Cikánská balada, kterou napsal už za svých studentských let a v roce 1985 byl zvolen osobností Porty. Ve stejném roce také vydal svou první LP desku Soudili se. Písně reflektující revoluci vyšly na deskách Ať žije spravedlnost a Veselá revoluce. V devadesátých letech vydal další tři alba a poslední CD Písně právnické u příležitosti Gala večera Právník roku 2008. V současné době vystupuje se svým pořadem "Písničky zpod taláru".

Na televizních obrazovkách se objevuje v pořadu NEZNALOST NEOMLOUVÁ, kde divákům České televize snadnou a zábavnou formou vysvětluje různé právní problémy (např. insolvenční řízení, či téma ochrany osobních údajů). Vše doplňuje také svými písněmi a různými zajímavými zápisy ze soudních spisů či policejních protokolů.

Řídí se heslem "Život je nepřetržitá řada průserů nepravidelně po sobě jdoucích", které u soudu pronesl jeden recidivista.

Hawkeye "HawkeyeSaw" Saw

Účinkující

Herec

Filmy
2011

Bastardi 2

1987

Obnovené pátrání (TV film)

Seriály
2021

1. MISE

 

Kde je to jelito? (E12)

2014

Bastardi

2013

Nejlepší trapasy

2007

Trapasy

Dokumentární
1993

Recitál Ivo Jahelky (koncert)

Scenárista

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno