Reklama

Reklama

Silvestr, který se nevysílal

(pořad)

Obsahy(1)

Jako každoročně chystala Československá televize silvestrovský zábavný pořad i v roce 1989. Jenže pak přišel 17. listopad a autorům přišlo nepatřičné tento pořad vysílat, takže pamětníci vědí, že Silvestr roku 1989 se odehrával v pražském studiu, po letech živě a se vším nadšením, které doba přinesla. Dnes vám přinášíme program, který se tehdy nevysílal, a přesto se při něm jistě dobře pobavíte. Jako téma zvolili autoři to z nejvděčnějších a věčných – vztah mezi muži a ženami. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejslabších Silvestrů vůbec. Nějak jsem čekal určité uvolnění v satiře, jaké bylo patrné třeba o rok dříve. Marně. Prezentovaná čísla nereflektovala dobu, jen sázela na prověřené tahouny, kteří s unavenou rutinou táhli tu káru veselí dál a dál. Možná za dalších dvacet let věc vylepší faktor dobového svědectví, ale dnes mi pořad přijde nudně otravný. ()

papilon395 

všechny recenze uživatele

Třicet dva let je dlouhá doba, která prověří kvalitu. Tady to nezachraňovalo ani zvučné jméno režiséra. Občas se zablesklo něco k pousmání, třeba Dobešova Jarmila. ()

Reklama

DJ Lonely 

všechny recenze uživatele

Byť v té době měla ČST jiná želízka v ohni na silvestrovské vysílaní a tento silvestrovský pořad vysílala až o pár let později pod názvem "Silvestr, který se nevysílal", tak dle mého soudu jde o jednu z nejzábavnějších silvestrovských estrád vůbec. ()

zeyer 

všechny recenze uživatele

Za mne určitě lepší pořad než to, co se na Silvestra 1989 skutečně vysílalo. Nejsem milovník starých pořádků, ale tohle mělo aspoň určitou koncepci, myšlenku (odvěký spor mezi mužem a ženou) a poměrně pestré složení žánrů (pop, folk, lidovka, klasika). Zatímco z těch odvysílaných skládaček poplatných době si pamatuji, že se na to nedalo dívat - nuda, nuda ..., v tomto případě jsem rád, že díky Internetu lze dohledat a na scénky se podívat ... Pravda, nejsou pokaždé vtipné, ale ruku na srdce - to, co se točí dnes (pokud se vůbec nějaké zábavné pořady ještě točí), je lepší? Paradoxní je, že tento Silvestr se vlastně stal "trezorovým", ačkoliv už byl natočen s vědomím probíhajících společenských změn a sem tam obsahuje i odvážnou kritiku poměrů. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Na to že se psal rok 1989 uff... V Pořadu se objeví velmi spoře oblečená dívka, která má v podpaží velkou čtyřcípou hvězdu, tu používala Československá televize k označení pořadů nevhodných pro děti. Vesměs se jednalo o jistotu že v pořadu bude nahota, protože násilí v té době ve filmech mnoho nebylo. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Zdeněk Podskalský tento pořad připravoval na podzim roku 1989 a v polovině listopadu začal s finálním střihem. Po zásahu tehdejší Veřejné bezpečnosti na studentské manifestaci odmítl pokračovat a prohlásil, že nebude pracovat na něčem, u čeho by se měli smát příslušníci jednotek, kteří zbili studenty. Po společenských změnách tak v očekávání, že po letech cenzury mají autoři plné šuplíky kvalitního materiálu, připravil narychlo složený pořad s názvem Silvestrfórum (od r. 1989), který se odvysílal namísto tohoto a moderoval ho Jan Vala. (cundak)
  • Silvestrovská estráda, ktorú uvádzali Jan Rosák a Dagmar Veškrnová, bola v hrubom zostrihu natočená v polovici novembra 1989 a v pondelok 20. novembra mali začať v strižni práce na finálnej podobe. Záznam ale nebol nikdy finálne spracovaný a jeho pracovná verzia bola odvysielaná v lete 1992 pod názvom "Silvester", ktorý sa nevysielal. (Raccoon.city)
  • Skutočným vysielaním na Silvestra 1989 bolo študentské Silvester fórum o dĺžke vyše 4 hodín, ktoré bolo vysielané dispečingovou formou priamych prenosov z rôznych miest ČSSR. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama