foto

Robert Lindsay

  • nar. 13.12.1949 (70 let)
    Ilkeston, Derbyshire, Anglie, Velká Británie

Biografie

Robert se narodil jako Robert Lindsay Stevenson v Ilkeston, Derbyshire rodičům Normenovi a Joyce Stevensonovým. Po dokončení školní docházky se Lindsay zapsal do dramatického kroužku na technické vysoké škole v Notinghamu. Přátelé z Notingham Playhouse ho přesvědčovali k herecké dráze. Lindsay byl v roce 1968 přijat na Royal Academy of Dramatic Art (RADA).

První roli dostal v komediálním seriálu GET SOME IN!. Dále se objevil ve čtvrté sérii seriálu BBC THE GOOD LIFE. Pak přišla jeho nejslavnější role revolucionáře Wolfieho Smitha v sitcomu CITIZEN SMITH, který byl vysílán v 70. letech. Také ztvárnil několik rolí v Shakespearových hrách např. v roli Benedicka v Mnoho povyku pro nic, a jako Edmund v Králi Learovi vedle Sira Laurence Oliviera v roce 1983. V poslední době je známý ze seriálu MY FAMILY a JERICHO.

V roce 1974 se oženil s Cheryl Hall, která se později objevila i v sitcomu CITIZEN SMITH. Rozvedli se v roce 1980, kdy začal Lindsayho dlouholetý vztah s herečkou Dianou Weston, se kterou má dceru Sydney Laura Stevenson (*2. dubna 1988). S Dianou Weston se rozešel, kvůli Rosemarie Ford se kterou má dva syny Samuela Lindsay Stevensona (* 18. listopadu 1999) a Jamese Lindsay Stevensona (* 8. dubna 2003). Pár se vzal 31. prosince 2006.

respect1

Herecká filmografie

Filmy

2019 Zloba: Královna všeho zlého
2014 Grace, kněžna monacká
2011 In Love with Shakespeare (TV film)
2007 The Trial of Tony Blair (TV film)
2005 Friends and Crocodiles (TV film)
Gideon's Daughter (TV film)
Very Social Secretary, A (TV film)
2004 Wimbledon
2003 Hornblower III - Povinnost (TV film)
Hornblower III - Věrnost (TV film)
2002 Out of Eden (TV film)
2001 Hawk (TV film)
Hornblower II - Odplata (TV film)
Hornblower II - Vzpoura (TV film)
1999 Hornblower - Vévodkyně (TV film)
Hornblower - Žabáci a Langusty (TV film)
1998 Divoch Jack
Hornblower - Důstojnické zkoušky (TV film)
Hornblower - Rovná šance (TV film)
1997 Divoká stvoření
Vzpomínáš si na mě?
1996 Drzé holky (TV film)
Goodbye My Love
The Office (TV film)
1993 Genghis Cohn (TV film)
1990 Strike It Rich
1989 Berte Rigby, jsi hlupák
1984 Mnoho povyku pro nic (TV film)
1983 Král Lear (TV film)
1982 Cymbeline (TV film)
1981 All's Well That Ends Well (TV film)
Sen noci svatojánské (TV film)
1980 Večer tříkrálový (TV film)
1976 Adventures of a Taxi Driver
1975 Three for All
1973 Až přijde ten den

TV seriály

2020 McDonald & Dodds (TV seriál)
The Fall of The House of Crockett (E01)
2017 Bounty Hunters (TV seriál)
Episode 5 (S01E05)
Episode 3 (S01E03)
Episode 2 (S01E02)
další epizody (4)
Génius (TV seriál)
Kapitola třetí (S01E03)
Kapitola první (S01E01)
2016 Galavant (TV seriál)
The One True King (To Unite Them All) (S02E10)
Battle of the Three Armies (S02E09)
Do the D'DEW (S02E08)
další epizody (8)
2013 Atlantis (TV seriál)
2011 Špion (TV seriál)
Moje rodina (TV seriál)
Dlouhá noc (S11E11)
Omlazovací kúra (S11E10)
K šípku s šipkami (S11E09)
další epizody (10)
2010 Moje rodina (TV seriál)
Šťastná a veselá Mary (S10E08)
Ben pečovatelem (S10E07)
V lapáku (S10E06)
další epizody (8)
2009 Moje rodina (TV seriál)
Podivné Vánoce 2039 (S09E10)
Kenzova úloha (S09E09)
Guru (S09E08)
další epizody (10)
2008 Moje rodina (TV seriál)
Je to dar (S08E08)
Abiin hábit (S08E07)
Satisfakce v nedohlednu (S08E06)
další epizody (8)
2007 Moje rodina (TV seriál)
Svátky nesvátky (S07E10)
Život začíná v padesáti (S07E09)
Rozejít se není těžké (S07E08)
další epizody (10)
2006 Komparz (TV seriál)
Jonathan Ross (S02E06)
Moje rodina (TV seriál)
Srdce Vánoc (S06E08)
A další zvířena (S06E06)
Susan na druhou (S06E05)
další epizody (6)
2005 Jericho (TV seriál)
Moje rodina (TV seriál)
Oslava jako řemen (S05E16)
2004 Moje rodina (TV seriál)
Nesem vám noviny (S05E15)
Zubní šílenství (S05E14)
Kniha lásky (S05E13)
další epizody (15)
2003 Moje rodina (TV seriál)
Podzemí (S04E14)
Okno nebo život (S04E13)
Svědek (S04E12)
další epizody (14)
Naprosto dokonalé (TV seriál)
Schmoozin' (S05E06)
2002 Moje rodina (TV seriál)
Vánoční zvonky (S03E14)
Kukaččí hnízdo (S03E13)
Pomsta (S03E12)
další epizody (14)
2001 Don't Eat the Neighbours (TV seriál)
Moje rodina (TV seriál)
Křehké vztahy (S02E13)
Ben chce být milionářem (S02E12)
Poslední večeře (S02E11)
další epizody (13)
2000 Moje rodina (TV seriál)
Mnoho povyku pro Bena (S01E08)
Telecí období (S01E07)
Smrt nechodí po horách (S01E06)
další epizody (8)
1999 Oliver Twist (TV seriál)
1998 The Canterbury Tales (TV seriál)
1996 Brambly Hedge (TV seriál)
Příběhy ze záhrobí (TV seriál)
Ear Today... Gone Tomorrow (S07E12)
1995 Jake's Progress (TV seriál)
1994 The Wimbledon Poisoner (TV seriál)
1991 G.B.H. (TV seriál)
1990 Nightingales (TV seriál)
1989 Confessional (TV seriál)
1983 Give us a Break (TV seriál)
1981 Seconds Out (TV seriál)
1977 Citizen Smith (TV seriál)
1975 Doctor on the Go (TV seriál)
Get Some In! (TV seriál)
The Good Life (TV seriál)
1973 Centre Play (TV seriál)
1972 Pebble Mill (TV seriál)

Dokumentární

2018 Tajný život sovích mláďat (TV film) - vyp.
2016 The Marvellous World of Roald Dahl (TV film)
2015 Impresionisté a muž, který je stvořil
2014 Monty Python's Best Bits (mostly) (TV seriál)
Rembrandt z Národní galerie v Londýně, a Rijksmusea v Amsterdamu - vyp.
2005 Závody v dobývání vesmíru (TV seriál)
2004 Kdo myslíš, že jsi? (TV seriál)
2003 Sedm divů technické civilizace (TV seriál) - vyp.
Hoover Dam (E07) - vyp.
Panamský průplav (E06) - vyp.
Král kanálů (E05) - vyp.
další epizody (7)
2002 Bitva o Hood a Bismarck
1999 Real Life (TV seriál)
1998 Přežívající svět: Kondor, kojot a kaňon (TV film) - vyp.

Host

TV pořady

2010 One Ronnie, The (TV pořad)
2007 The Alan Titchmarsh Show (TV pořad)
1972 Whodunnit? (TV pořad)

Fanoušci tvůrce