Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Horatiovi hrozí, že odvisne na povraze. Obľúbený námorník sa zúčastní vzbury, ktorá oberie slávneho kapitána Sawyera o velenie. Horblower a jeho kolegovia dôstojníci sa rozhodnú prevziať velenie aj napriek riziku vojenského súdu na Jamajke. V tejto dráme sa strieda množstvo konfliktov: napätie na lodi, boj s miestnymi španielmi, prelievanie krvi pri dobývaní pevnosti. Napätie až do poslednej chvíle... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (35)

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Říkala jsem sice, že to zhodnotím při první dílu série, ale zrovna tenhle je asi ten emočně nejsilnější. V tomto, nebo možná v tom předchozím (o Vzpouře) jsem se (zvlášť při prvním zhlédnutí, když jsem ještě nevěděla, že série bude pokračovat, a o existenci nějakých knih neměla ani páru) obávala o Horatiův život... (no, myslím, že jsem v určitém okamžiku, po nějaké době, dosti vzdálené od prvního sledování, hodně nadskočila, i když jsem to už věděla :-)) ). A závěr jsem probrečela nad jiným zmařeným životem. Snad jsou ostatní otrlejší a nepřidali/y se... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Hornblower je postaven před soud, díky jeho předešlé vzpouře, většina filmu jsou tedy vzpomínky na situaci na lodi. Poutavé bylo bádání nad tím, kdo shodil kapitána a hlavně pak jeho poetická smrt bok po boku s ... Nebudeme prozrazovat, snad jen, že Hornblower ještě nezemřel :) Celkově tedy určitě působivé a kvalitativně stabilní (i celkové ve srovnání s předchozími díly). 8/10 ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Druhá polovina, kdy se to navrátí do komorních vod dramatu známého z minulé části, si v ničem nezadá s tím vůbec nejlepším z Hornblowerových dobrodružství. Dokonce v závěru začnou fungovat i emoce, což doposavad nebyla zrovna silná stránka série. To co Odplatu zbytečně brzdí je zdlouhavá anabáze s pevností, během které je sice vidět výrazně navýšený rozpočet druhé sezóny, ale to je asi tak vše k čemu slouží. PS: A Bucklanda musel hrát obitus, to mi nikdo nevymluví! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Viníky musíme potrestat............ Pokračování pátého příběhu s názvem Vzpoura. CITÁT - Nikoho nelze odsuzovat...........za to, že prokáže svoje schopnosti.............. Obsahově lepší než první díl, má to více napětí a možná i trochu víc akce. I když scéna s kanonem a smyčkou na skále byla hodně přitažená za vlasy. CITÁT - Já neumím plavat............. Leč příběhy stagnují a jsou čím dál tím odfláknutější. 50% ()

1mArc0 

všechny recenze uživatele

Recenzia na vyžiadanie. Počul som, že v Anglicku sú režiséri okrádaní vo veľkom počte a zaobchádzanie je kapitola samá o sebe. Ben Rostul scenár zaujímavá narácia príbehu, na druhej strane pre tento bolo nesmierne namáhavé napísať scenár. Už len z toho dôvodu, aby to do seba logicky zapadalo (knižnú predlohu som nečítal) ako býva zvyšok, že tá knižná má podrobnejší charakter. Chris O'Dell-kamera, využíva jeden svetelný bod, a vo všetkých záberoch dopadá svetlo kolmo, stavil na jednoduchosť záberov.Tie pohyby kamery mi pripomínajú prácu kameramana Georgija Rerberga vo filme Zrkadlo (1975). Druhý film, a už mi dokazuje, že pracuje a premýšľa, ako dobrý kameraman. Keith Palmer-strih, výborne zostrihané, hlavne gestá a detaily vo hercoch si všimnete kvalitný strih. Doznievanie vzbury začína,a ešte niečo viac s pridanou hodnotou. Už od prvej časti, si pri kastingu dávali pozor na to, kto je naozaj rodený Angličan, a kto nie (prízvuk). Je pravda, že táto časť ma bavila o chĺp viac, ako tá predošlá. Keby neprevládala komercia, tak Anglicko by nám naservírovali mnoho kvalitných hercov, namiesto pekných tváričiek. V niektorých záberov, neboli reálne lokácie, z nevysvetliteľného dôvodu potreba dať 4*, poctivých a dobrých. Množstvo scén mi zostalo v hlave. "All rise!" /85 %/ ()

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Portugalsku. (Terva)

Reklama

Reklama