Reklama

Reklama

Black Lightning

(seriál)
Trailer
USA, (2018–2021), 40 h 53 min (Minutáž: 40–43 min)

Tvůrci:

Salim Akil

Hudba:

Kurt Farquhar

Hrají:

Cress Williams, China Anne McClain, Christine Adams, Nafessa Williams, Kwajalyn Brown, Damon Gupton, James Remar, Charlbi Dean, Caleb Thomas (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(58)

Ředitel školy a vysloužilý superhrdina Jefferson Pierce se vrací zpátky do akce jako legendární Black Lightning poté, co gangsteři začnou ohrožovat jeho rodinu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

Wlastik 

všechny recenze uživatele

Jako je to napínák. Není to sentimentální seriál jako třeba Flash nebo Arrow i když Jefferson musí furt řešit trable svých rebelujících dcer. Je to relativně originální a akční. Jen prostě zase příliš černé. Jo, je to sice město černých, ale zase by to nemuseli producenti tolik přehánět. Kompenzují to jedním albínem a rodinným kmotrem, ale ať se seriál podívá do jakékoli jiné části města, okresu, státu, tak furt to musí mít tu svoji barvu. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Black lightning je typickým netflix seriálom, ktorý ale nenaplnil očakávania a ostatné série radšej nedávam. Čakal som lepšiu komiksovku. Ten biely albín ma odrovnal. Paradoxne posledné epizódy najlepšie aj keď by sa seriálu hodilo radšej 10 epizód. Stopáž bola primeraná ale určite tento počin nesadne každému. Už sa teším na večerný tretí conjuring. Snáď nám to výjde. 3* ()

Reklama

dragon94 

všechny recenze uživatele

Popravdě mi seriál od začátku přišel příliš strnulý, pomalý a bez tahu na bránu. Na druhou stranu měl celkem slušnou hudbu a atmosféru. Občas přišli i vcelku dobré epizody, ale na každou dobrou tu byly minimálně 4 podprůměrné. Samotný Jefferson mě jako postava vůbec nebaví. Popravdě jediní dva, kteří mě baví jsou Gambi a Jenn. Smutným faktem zůstává, že během dvou sérií, jsme se nedočkali jediné pořádné akce. Stejně jako nějakého vývoje či směru. Vše se v seriálu děje tak nějak bez přičinění hlavních postav. Není zde žádné budované napětí nebo rivalita. Prostě si to všechno tak nějak pluje, aniž by vás to kdykoliv strhlo. A ke všemu se ještě v seriálu děje tolik hloupostí a nelogických věcí, až to hezké není. Dá se na to dívat, ale už nevidím smysl, abych ve sledování pokračoval. 2* 40% ()

hwnd 

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem docela dlouho až do druhé série, částečně za to mohly náznaky, že by se BL měl účastnit arrowerse crossoverů. To se naštěstí neděje a já musím konstatovat, že už jsem měl seriál stejně jako pracovní kulisu a že už mi bylo od srdce jedno, cože se to tam vlastně děje. Co se vlastního děje týče, tak hlavní hrdina pořád někde běhá a od rukou mu srší blesky. K tomu extrémně protivná rodinka, dcery jsou na přesdržku a k dovršení všeho v sobě ještě minimálně jedna nachází taky superschopnosti, tak semtam taky běhá po nocích. Jasně, nějakej ten záporák se tam najde, ale případné dobré momenty ty dlouhé pasáže, kdy hrdina řeší co sám se sebou nebo když řeší co s rodinou a jak zvládat pubertální dcery, to spolehlivě utlučou. K tomu je seriál hodně korektní, takže lesby najdeme (to už snad dneska úplně všude a bonus je čarná lesba, ale samozřejmě lezou po vášnivé noci z postele oblečené). Až na výjimky se jedná o čistě černošský seriál, který průběžně poukazuje na rasismus, no mně spíš ten vhled do černošské komunity ukazuje, že nejsou o nic lepší a veškeré ty situace "jaktože bude novej ředitel bílej" mi tak akorát zvedaly žaludek. Čili nějaký závěr. Natočeno je to standardně. Hrdinové v kostýmech teda vypadaj dost jako šašci, ale to je věc vkusu a asi to nedokážu docenit. Podkreslení rapem, to už taky každej nesnese, to už bych radši dechovku. Je to jedna z mnoha a mnoha komixovek, kterých je za poslední roky víc a víc a nejspíš až moc, takže pro nadšence asi jo. A co je podstatné, je to většinou strašná nuda. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nový CW superhrdinský seriál je tu. Nejde přehlédnout určitý důraz rasovou problematiku podobně jako u Lucea Cage. Na jednu stranu to chápu, ale nemuselo by to tam být tolik. Náš hrdina se po devíti letech vrací do akce. Jeho rodina nic netuší. Ve městě řádí gang zvaný 100. Policie si neví rady. Je tedy na Black Lightningovi, aby sjednal pořádek. Záporáci jsou celkem drsní. Postupně získává schopnosti i zbytek rodiny. Boj o moc pokračuje a ve Freelandu si nikdo nemůže být jistý, zda se dožije zítřka. 2. série je tu a s ní nové problémy. "Jejich otec je něco jako černý Ježíš Freelandu." :D ()

Galerie (571)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení započalo 7. září 2017, ukončeno bylo 3. března 2018 a probíhalo v Decaturu ve státě Georgia a v okolí Atlanty. (fiLLthe3DD)
  • Superhrdina Black Lighting (Cress Williams) se poprvé objevil na stránkách komiksu v roce 1977 v sešitě „Black Lighting #1“. Jeho autorem byl Tony Isabella. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Ve 32 letech zemřela herečka Charlbi Dean

Ve 32 letech zemřela herečka Charlbi Dean

31.08.2022

Velká rána stihla rodinu a přátelé herečky a modelky Charlbi Dean. V pouhých 32 letech totiž mladá umělkyně a hvězda vítězného snímku z Cannes Trojúhelník smutku zemřela na rychlou a nečekanou nemoc.… (více)

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

06.08.2019

Kevin Conroy (Batman Beyond, Liga spravedlivých: Zánik), herec a dabér, který namluvil postavu Batmana ve většině jeho animovaných dobrodružstvích, konečně dostane příležitost zahrát si postavu v… (více)

DC spustilo streamovací službu

DC spustilo streamovací službu

16.09.2018

DC Entertainment ve spolupráci s Warner Bros. Digital Networks tento víkend spustilo svoji dlouho očekávanou streamovací službu DC Universe. Ta stojí 7,99 dolarů na měsíc a poskytuje přístup k… (více)

Reklama

Reklama