foto

Russell Peters

  • nar. 29.9.1970 (47 let)
    Brampton, Ontario, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Russell Peters, celým jménem Russell Dominic Peters, je kanadskoindický komik a herec, který se narodil Ericu a Maureen Petersovým v Torontu a vyrůstal v Bramptonu, Ontariu v Kanadě. Jeho otec se narodil v městě Mumbai v Indii a pracoval jako federální inspektor. Jeho matka se narodila v Kalkatě v Indii a pracovala v supermarketu. Russell má staršího bratra jménem Hulio, který je narozen také v Kalkatě. Russell chodil do Základní katolické školy Georgese Vaniera a poté na Střední školu Chinguacousy v Bramptonu, Ontariu.

Russell Peters začal vystupovat v Torontu v roce 1989. Od této doby již vystupoval na mnoha dalších místech světa a mezi ty, které navštívil patří tyto státy: Velká Británie, Austrálie, Čína, Hong Kong, Singapur, Dánsko, Jižní Afrika, Karibik, Vietnam, Nový Zéland, Filipíny, Srí Lanka, Švédsko, Indie, SAE, Bahrajn, Jordánsko, Libanon a samozřejmě USA.

Russell byl nominován již na 4 Gemini Awards, kanadské televizní ceny. Také byl nominován jako nejlepší mužský komik na Canadian Comedy Awards. Russell Peters dále učinkoval v pořadech jako MONTREAL’S JUST FOR LAUGHS (JUSTE POUR RIRE) COMEDY FESTIVAL, THE WINNIPEG COMEDY FESTIVAL a EDINBURGH FESTIVAL. Také hostoval na CANADA DAY COMEDY FESTIVAL 2006.

Jeho komediální speciál RUSSELL PETERS: OUTSOURCED vysílaný na Comedy Central byl velice úspěšný a ještě více byla úspěšná jeho necenzurovaná DVD verze. V Kanadě prodal přes 100 000 kopií. Na celostátním DVD žebříčku zůstalo OUTSOURCED více než jeden a půl roku po vydání.

Petersovo nové DVD/CD RUSSELL PETERS: RED, WHITE AND BROWN, které bylo nahráno 2. února 2008 v divadle WAMU v Madison Square Garden, bylo vytvořeno a financováno Russellem a jeho bratrem.

Russell si zahrál i v několika filmech. Za zmínku stojí například film SENIOR SKIP DAY (VELKÝ MATURITNÍ MEJDAN), kde si zahrál po boku Tary Reid nebo Larryho Millera, dále film TIGER CLAWS III (TYGŘÍ SPÁRY III) nebo MY BABY’S DADDY (3 MUŽI A 3 NEMLUVŇATA). Zanedlouho se objeví i v parodii NATIONAL LAMPOON’S THE LEGEND OF AWESOMEST MAXIMUS, kde bude hrát postavu jménem Pervius.

Petersova popularita se stále rozšiřuje. V Kanadě se Russell stal prvním komikem co vyprodal Torontské Air Canada Centre. Do dvou dnů bylo prodáno přes 15 000 lístků. Po ukončení prodejního období se počet lístků vyšplhal nad 30 000. Během jeho turné po šesti městech bylo celkově prodáno přes 60 000 vstupenek.

Russell momentálně účinkuje také v rádiu, v situační komedii MONSOON HOUSE na CBC Radio One.

Robert "Bobek27" Mrzena

Herecká filmografie

Filmy

2018 Supercon
2017 Poprvé na střední
Ripped
The Clapper
2016 Kniha džunglí
Padesát odstínů černé
Russell Peters: Almost Famous (TV film)
2015 TCB Baby
2014 Grumpy Cat's Worst Christmas Ever (TV film)
Russell Peters & Friends (TV film)
Wings: Sky Force Heroes
Šéf
Žabák Ribit
2012 Skoro dospělá
2011 Breakaway
Legend of Awesomest Maximus, The
Zdrojový kód
Šťastný Nový rok
2010 Vlastní cestou
2008 Russell Peters: Red, White and Brown (TV film)
Velký maturitní mejdan
2007 Úlovek
2006 Quarter Life Crisis
Russell Peters: Outsourced (TV film)
2004 3 muži a 3 nemluvňata
2000 Tygří spáry 4
1994 Boozecan

TV seriály

2017 The Indian Detective (TV seriál)
2016 Rodinka na kousky (TV seriál)
Cheap Promotion Flying Birthday (S02E04)
Receptionist Pot Voting Cramp (S02E02)
BoJack Horseman (TV seriál)
The BoJack Horseman Show (S03E02)
Griffinovi (TV seriál)
Road to India (S14E20)

Dokumentární

2017 Big in Finland (TV seriál)
2016 Dying Laughing
2015 Being Canadian
2014 Delivery
Lennon or McCartney
Meet the Patels
2007 Heckler

TV pořady

2015 Bitva playbacků (TV pořad)
2013 In Bed with Joan (TV pořad)
Russell Peters: Notorious (TV pořad)
The Queen Latifah Show (TV pořad)
2011 Russell Peters: The Green Card Tour - Live from The O2 Arena (TV pořad)
2010 Green Room with Paul Provenza, The (TV pořad)
2009 Joe Rogan Experience (TV pořad)
2008 Wendy: The Wendy Williams Show (TV pořad)
2006 Jay Leno's Garage (TV pořad)
2005 Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad)
1997 Comedy Now! (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Filmy

2016 Russell Peters: Almost Famous (TV film)

TV pořady

2013 Russell Peters: Notorious (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace