Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michael pracuje v aukční síni Sotheby´s. Miluje dívku Ginu a chce si ji vzít. Gina se ale nápadně distancuje od své rodiny. Michael si tedy najde sám podnik jejího otce, restauraci a bar The La Trattoria. Tam se k němu všichni hned chovají moc přátelsky, vědí, kdo je, otec ho seznámí s dalšími příbuznými. Hned by ho rádi taky zatáhli do různých kšeftů, ale Michael se z toho pohotově vyvlékne. Když se to Gina dozví, je z toho zoufalá, a vysvětlí Michaelovi, že všichni včetně jejího otce jsou kriminálníci a mafiáni, a varuje ho před nimi. Michael na to moc nedá, ale hned příštího dne zpozoruje, že mafie se už po špičkách začíná vkrádat do jeho života. Najednou fungují věci, které dřív nefungovaly, atd. Největší překvapení ale zažije, když se na jeho aukci objeví znenadání příšerný obraz syna jednoho z mafiánů, který má Michael vydražit za padesát tisíc... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

adamix 

všechny recenze uživatele

Taká pohodová večerná komédia. James Caan a Hugh Grant sú dobrí páni a je tu zopár vtipných príhod s nimi. Rovnako aj do ľúbostného páriku pasuje aj herečka Tripplehorn. Mne sa to celkom ľúbilo a pobavilo ma to. Mafiózovia rozosmejú a pri záverečnej svatbe som pocítil aj trocha toho napätia. Takže ok. Dalo sa. Dám 60%. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Michael je slušný a charakterní gentleman, kterého jeho milovaná Gina zatvrzele odmítá představit svým blízkým. Její rodina, vlastnící proklatě sicilské kořeny, by ve svých řadách spíše uvítala brilantního podřezávače krků než licitátora obdařeného omdlévajícími reflexy při pohledu na tmavě červenou tekutinu vytékající z přebytečného těla. Michael však po Gině touží a je ve svém tragikomickém odhodlání schopen udělat cokoliv, aby na něj byl mafiánský taťka náležitě hrdý. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Když si teď znovu projíždím filmy s tématikou organizovaného zločinu, došlo i na Mickeyho a bavil jsem se stejně dobře, jako když jsem ho viděl před několika lety. Jasnou hvězdou filmu je pro mě James Caan, který hraje svého mafiána s naprostou lehkostí a přitom absolutně přesvědčivě. Snímek mě dokázal mnohokrát rozesmát a je jen škoda, že tvůrci nechali několikrát zajít humor až do trapnosti a nedokázali se vyhnout ani přeslazenému závěru. Kromě těch několika detailů jsem byl každopádně spokojený. ()

ethos 

všechny recenze uživatele

Osobne si myslim ze toto je naozaj skvela komedia a zasluzila by si nad 70 percent ale co uz. Inac to bolo uplne super skvele trapasy, zopar dobrych forov proste som sa smial cely cas. Traba vsak na druhu stranu povedat, ze to bolo miestami trosku otrepane, ale tomu sa hadam pri mafianskej komedii ani neda vyhnut. Co sa tyka hercov tak musim povedat, ze to nebolo nist extra, ale Grant to vytiahol aj za ostatnych je proste super. Ked vam mozem odporucit tak si to pozrite v povodnom jazyku. Ja som to pozeral so slovenskym dabingom a okrem toho ze bol miestami hrozny a nehodil nie je nic trapnejsie ako predabovane fory zalozene na britskom akcente a tych tam bolo dost, ale pri troska fantazie si to mozete domysliet. Vrele doporucujem na lahsii vecer, ale pokial chcete inteligentny humor tak toto nieje ono. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Když se mafie obuje do obchodu s uměním, začne v tomhle oboru trochu přituhovat... Záhadně vyhoří konkurenční Sotheby's, začnou se prodávat obrazy podivných kvalit atd. Apropos ty obrazy mi připomněly dílo Františka Ringo Čecha "Zvířátka obdivují píču", které svého času zakoupil Milan Knížák pro Národní galerii. Že by tenkrát v tom měla prsty také mafie? Celý ten mafiánský klan je perfektní a hodně jsem se bavil. Nejlepší je, že členy rodiny hrají herci, kteří se v mafiánských rolích již nějaký ten pátek objevují. Z toho důvodu jsou jejich ostří hoši hodně přesní. Trochu moc crazy je konec, ale jak jinak z toho vybruslit, že? Slušná dávka nenáročného humoru... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Kapela v steak house hrá upravenú pieseň "La Strada" od Federica Felliniho, ktorá bola zároveň titulnou piesňou filmu. (m.a.t.o.)
  • Väčšina hercov, ktorí si zahrali v tomto filme, sa objavila aj v seriáli Sopranovci (od r. 1999). (m.a.t.o.)
  • Hugh Grant si počas natáčania vyslúžil od Jamesa Caana prezývku Whippy, podľa Whippeta, anglického plemena psov, ktoré sa dosť trasú. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama