foto

Tahj Mowry

  • nar. 17.5.1986 (32 let)
    Honolulu, Hawaii, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herec, tanečník, zpěvák, dabér - tak by se dalo popsat působení v umělecké branži rodáka z Havaje Tahje Daytona Mowryho. Světlo světa spatřil 17. května 1986 a jeho rodiči jsou bývalí příslušníci americké armády Darlene Renee Mowry a Timothy John Mowry. Z otcovy strany se může pochlubit anglickými kořeny, z matčiny pak afro-bahamskými. Má celkem tři sourozence, nejstarší sestry - dvojčata - Tamera a Tia se také věnují umělecké kariéře, mladší bratr Tavior byl nadějným hráčem amerického fotbalu za University of California.

Před kameru se poprvé postavil díky své matce, která v té době již dělala manažerku jeho starším sestrám, již v jejich čtyřech letech. Mihl se v jedné epizodě televizního seriálu Who's the Boss?. Ve stejném věku se objevil také ve velmi populárním americkém seriálu Plný dům. Po svém debutu se na televizních obrazovkách objevoval poměrně pravidelně v méně známých televizních sériích, v roce 1994 se pak připojil ke svým sestrám v jejich vlastním sitcomu Sister, Sister a ztvárnil zde rovnou tři různé role.

Přelom však přišel v roce 1997, kdy se do povědomí amerického publika zapsal hlavní rolí v sitcomu Smart Guy. Poté se jeho kariéry ujalo studio Disney, díky kterému si zahrál opět se svými sestrami ve snímku Sladkých sedmnáct. Objevil se také v u nás ne příliš populárním filmu Hounded po boku Shii Labeoufa. V současné době hraje jednu z vedlejších rolí (Tucker Dobbs) ve velmi úspěšném televizním seriálu Baby Daddy, u nás známým pod názvem Tři kluci a nemluvně, za kterou byl dvakrát nominován na Teen Choice Award.

V současnosti žije trvale v Los Angeles a ve volném čase se věnuje především zpěvu. V dubnu 2015 vydal první singl Flirt a o čtyři měsíce EP s názvem Future Funk.

Pavla "Pria" Pánová

Herecká filmografie

Filmy

2011 Bad Meat
2007 Už jsme doma?
2005 Kim Possible: Velký drámo (TV film)
2003 Kim Possible: Problém s časem (TV film)
Kim Possible: Tajné složky
2001 Hounded (TV film)
The Poof Point (TV film)
2000 Sladkých sedmnáct (TV film)
1999 Veselé Vánoce
1994 Disney Sing-Along-Songs: Let's Go to the Circus

TV seriály

2013 Hey Tucker! (TV seriál)
2012 Tři kluci a nemluvně (TV seriál)
2007 Zoufalé manželky (TV seriál)
Úsměvy letní noci (S04E02)
2006 The Game (TV seriál)
2005 Sladký život Zacka a Codyho (TV seriál)
2003 Lilo a Stitch (TV seriál)
2002 Kim Possible (TV seriál)
2001 Express Yourself (TV seriál)
1997 Smart Guy (TV seriál)
The Weird Al Show (TV seriál)
1996 Star Trek: Voyager (TV seriál)
Nevinnost (S02E22)
Přátelé (TV seriál)
Joeyho ctitelka (S02E12)
1995 Minor Adjustments (TV seriál)
Timon a Pumbaa (TV seriál)
1994 Sister, Sister (TV seriál)
1993 Dobrodružství Ježka Sonica (TV seriál)
1992 Out All Night (TV seriál)
1987 Plný dům (TV seriál)
1984 Who's the Boss? (TV seriál)

TV pořady

2014 Teen Choice Awards 2014 (TV pořad)
2013 The Real (TV pořad)
2012 Home & Family (TV pořad)
2011 The Chew (TV pořad)
1996 Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)

Hudební videoklipy

2003 Disney Channel Cicle Of Stars - Circle Of Life (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace